Ugrás a tartalomra

A megvalósult álom: Ausztriába jártak át Borsodból. Igaz, nem a cukrászdájuk miatt

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. május 02. csütörtök 09:21
Lőfegyverrel való visszaélés miatt emelt vádat a Szikszói Járási Ügyészség két férfi ellen, akik rendszeresen kijártak Ausztriába lakóházakat feltörni, vagyoni értékeket eltulajdonítani. Az egyik vadászházból gépkarabélyt hoztak el, hozzátartozó tárakkal.

A vádlottak 2022 nyarán rendszeresen kijártak autóval Ausztriába, lakóházakat feltörni, vagyoni értékeket eltulajdonítani. Az egyik Fertő-tóhoz közeli településen megláttak egy vadászházat, odamentek, befeszítették az ablakot, majd a kutakodás során találtak egy gépkarabélyt. Más vagyontárgyakat is elvittek volna, azonban észrevették, hogy egy jármű tart az épület irányába, ezért a gépkarabélyt két darab tárral, egy tártesttel, valamint tárfékkel és rúgóval, további három darab puffer tölténnyel az autójukba rakták, és az érkező járművet kikerülve elhagyták a helyszínt, Magyarországra utaztak egy borsodi településre.

A vádlottak által megszerzett gépkarabély lőfegyvernek minősül, míg a tárak lőfegyverdarabnak sem, a puffertöltények pedig lőszerelemnek sem minősülnek.

– A vádlottak lőfegyver megszerzésére, tartására vonatkozó engedéllyel nem rendelkeztek, a gépkarabélyt a borsodi településen egyikük hozzátartozójának ingatlanán elrejtették. Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottak közül az egyikkel szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott, míg a másik vádlott esetében az ügyészi indítvány felfüggesztett börtönbüntetés egyidejű pártfogó felügyelet elrendelésével – tájékoztatta lapunkat a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség csütörtökön.

(A külső kép illusztráció)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!