2017. november 21. Olivér
Miskolc
0°C / 4°C
„Alsózsolcán már jó úton járunk” – átadták a negyed milliárd forintból felújított utakat
minap.hu
|
2017. október 20. 14:59
|
frissítve: 2017. október 21. 22:21
Csöbör Katalin országgyűlési képviselő pénteken adta át a több mint negyed milliárd forintból felújított utakat Alsózsolcán, Sajókeresztúrban és Felsőzsolcán.

– Gazdaságpolitikánk eredményeképp lehetőségünk van, hogy utakat újítsunk fel. Ez alkalommal a negyed milliárd forintos beruházás részeként történtek burkolati, és újjáépítési javítások Alsózsolcán, Sajókeresztúrban és Felsőzsolcán, és nagy örömömre szolgál, hogy a munkák befejezését és az utak átadását a választókerületemben jelenthetem be – mondta el Csöbör Katalin.

Hozzáfűzte, egy országgyűlési képviselőnek nincs fontosabb annál, hogy látja, az a terület, amelyet az ő gondozására bíztak, fejlődik, biztonságban van. – A különböző forrásokból felújíthattuk Alsózsolcán a Kossuth Lajos, a Herman Ottó és a Rákóczi Ferenc utcát. A közeljövőben pedig a Bajcsy-Zsilinszky utca, valamint Miskolcon, a Martinkertvárosban és Görömbölyön is tovább folytatódnak majd a fejlesztések – tudatta Csöbör Katalin.

csobor_katalin_utatadas.jpg

Alsózsolcán szeptember elején, közepén kezdődött a munka, a tegnapi nappal pedig véget is ért – tudatta Peiker Tamás, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. B.-A.-Z. megyei igazgatója, aki részletesen beszámolt arról, hogy mely útszakaszok újultak meg.

– Alsózsolcán a teljes átkelési szakasz, közel három kilométer hosszúságban, Felsőzsolcán a Kassai utca, ahol 610 méter hosszan sikerült az útburkolati felújítást elvégezni, Sajókeresztúrban pedig az elbontott vasúti átjáró helyén is sikerült egy korrekciót elvégeznünk – mondta el portálunknak a megyei igazgató.

Ebben az évben a Magyar Közút Nonprofit Zrt. saját üzemeltetési forrásából összesen 45 kilométer hosszan újított fel utakat a megyében, amelyhez 26 ezer tonna aszfaltot használt fel. Peiker Tamás hozzátette, a közeljövőben szintén lesznek hasonló felújítások, akár a Magyar Közút saját forrásából, akár uniós vagy egyéb hazai forrásokból, amelynek a kezdete 2018 tavaszára várható.

Nem
Csapatsport
Fizikális mérkőzést vitt el az Oroszlány csapata. A harmadik helyen álló MEAFC fogadta a veretlen listavezető tavalyi bronzérmes Oroszlányt.
Baleset
Egy személyautó és két kisbusz karambolozott hétfőn kora este a Taktakenéz és Prügy közötti úton. A személyautó egyik utasa a helyszínen életét vesztette, a másikat súlyos sérülésekkel szabadították ki az összeroncsolódott járműből.
Egészségügy
Több mint hétszázezer forint értékben adományozott klímaberendezéseket egy üdítőitalokat gyártó vállalat a megyei központi kórház Gyermeksebészeti Traumatológiai és Égési Osztályának. Az pénzt két jótékonysági sportrendezvényen gyűjtötték össze, és más cégektől is kaptak támogatást.
Városinfó
A 2015 októberében felesküdött, seriffeknek is nevezett körzeti rendészek állandó, személyes kapcsolatban vannak területük lakóival, s megfelelő helyismerettel rendelkeznek ahhoz, hogy napi ügyeik során is segítsék a miskolciakat. Egy miskolci nő a napokban levélben mondott köszönetet az egyik rendész tevékenységéért.
Megye
Éppen gyanúsított kihallgatásáról tartott haza az a putnoki férfi, aki a séta helyett ismét inkább biciklit lopott.
Egyéni sport
Zurai Rajmund, a DVTK-MVSI tehetsége a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel a miskolci Zrínyi Ilona Gimnázium tornacsarnokában, november 18-án megrendezett serdülő szabadfogású országos bajnokságon, ahol még négy társa is érmes lett.
Miskolc
Ismét cipősdobozban várják a rászorulóknak szánt ajándékokat a Herman Ottó Múzeumban.
Kultúra
A magyar beat-rock hagyományaiból táplálkozó csapat sokat értető és elgondolkodtató szövegeivel, ugyanakkor fülbemászó dallamaival jogosan reménykedik abban, hogy az egész ország megismeri nevüket és dalaikat.
Egészségügy
A Movember Mozgalom egy világszerte ismert figyelemfelkeltő mozgalom, amelyet minden év novemberében rendeznek meg, hogy felhívják a figyelmet a prosztatarákra. A Megyei Központi Kórház az Első Miskolci Lions Klubbal karöltve, ingyenes szűrést szervez Miskolcon 2017. november 25-én, a prosztatarák elleni küzdelem jegyében.
Közélet
Advent a karácsony (december 25.) előtti negyedik vasárnappal – más megfogalmazásban a Szent András apostol napjához (november 30.) legközelebb eső vasárnappal – veszi kezdetét, és karácsonyig tart. Idén december 3-án lesz advent első vasárnapja.
Miskolc
Nagyon szerencsések vagyunk mi, miskolciak, de sokszor észre sem vesszük! Elvakítanak minket a hétköznapi problémáink, napi teendőink közben csak végigrohanunk ezen a csodálatos városon, amelyet igazából nem is ismerünk.

Videótár

26. Francia Filmnapok
02:06
2017. november 20.
Koraszülöttek Világnapja
01:59
2017. november 20.
MVK Zrt balesetmentes közlekedés
01:41
2017. november 20.
Védjünk meg Magyarországot Ifj Lomnici Zoltán
02:35
2017. november 20.