2017. november 21. Olivér
Miskolc
0°C / 4°C
Bódog a labdarúgás perverzitásáról, Nono a saját hibáiról
T. M.
|
2017. október 19. 17:43
|
frissítve: 2017. október 21. 19:38
Szombaton a Diósgyőri VTK labdarúgócsapata az NB I 13. fordulójában a bajnoki címvédő Budapest Honvéd együttesét fogadja a Nagyerdei Stadionban. Bódog Tamás szakmai igazgatótól megtudtuk, mi is a labdarúgás perverzitása, Nono pedig elárulta, búcsút intett a felesleges kilóinak.

dvtk_vasas_171014ml_9.jpg

Fotók: Mocsári László, minap.hu archív

Kettős rangadóra készül Debrecen szombaton, hiszen 15:30-tól a DVSC a Szombathelyi Haladást fogadja, majd következik a DVTK-meccs. A jegyek mindkét meccsre érvényesek, és bár a helyszínen már nem lehet kapni a mérkőzés napján, Miskolcon még megválthatók lesznek a belépők. Bódog Tamás szerint érdekes mérkőzés vár együttesére, és nemcsak a körítés, hanem az ellenfél miatt is.

– Kíváncsian várom a hétvégét, remélem, minél többen kijönnek a nézők, és bízom abban, nemcsak minket fognak buzdítani, hanem az egész magyar labdarúgás tud profitálni ebből – fogalmazott csütörtöki sajtótájékoztatóján a piros-fehérek szakmai igazgatója. – A tavalyi bajnokkal találkozunk, biztos, hogy nehéz mérkőzés lesz. Remek játékosaik vannak, az edzőjük kiváló, akinek olyan a filozófiája, ami nehézzé teszi az összecsapást. Mi azonban ezúttal is úgy fogunk kimenni, hogy nyerni akarunk.

A múlt hétvégén a DVTK magabiztos, ötgólos sikert aratott a Vasas felett Debrecenben. Mivel a Honvéd pályáján a 2. fordulóban, egy emlékezetes mérkőzésen döntetlent értek el Diego Veláék, így „hazai pályán” is megvan az esély a három pont megszerzésére. Bódog azonban tudja, nem játszottak hibátlanul a Vasas ellen.

dvtk_vasas_171014ml_41.jpg

Ezúttal is sok diósgyőrit várnak szombaton Debrecenbe

– Az ötgólos siker ellenére nem úgy alakult minden, ahogy elterveztük, reméljük, ezúttal minden gördülékenyebb lesz – tette hozzá. – Nem az lesz a célunk, hogy megint ötöt rúgjunk, hanem az, hogy nyerjünk. Ez nemcsak a szépsége, hanem a perverzitása is a labdarúgásnak, bárcsak mindig így lenne: nem játszunk magas színvonalon, de a végén fölényesen nyerünk. Viszont a Vasas jó minőséget képvisel, ahogy a Honvéd is, de figyelni kell arra, ne rohanjunk előre a késbe.

Nono nem mindig kapott lehetőséget kezdőként, de így is pályára lépett az eddigi 12 bajnokin. Kérdésünkre a spanyol középpályás elmondta, néhány dolgon változtatnia kellett, de úgy érzi, most már jobban bízik benne edzője.

– Le kellett adnom pár kilót – vallotta be őszintén a Vasas ellen idei első bajnoki találatát szerző futballista. – Változtatnom kellett az étrendemen és az edzéseken mutatott hozzáállásomon is, de most már úgy érzem, jó úton járok. Persze, szükséges, hogy gólokat is szerezzek, egyrészt azért, mert akkor nagyobb eséllyel kaphatok lehetőséget az edzőtől, másrészt azért, hogy segítsem a csapatot, a hasznára tudjak lenni.

A spanyol úgy érzi, egyben van a csapat, és Bódoghoz hasonlóan ő is bízik a győzelemben. A mérkőzést a DVTK 15, a Honvéd 19 ponttal várja – előbbi hetedik, utóbbi ötödik a tabellán.

Nem
Csapatsport
Fizikális mérkőzést vitt el az Oroszlány csapata. A harmadik helyen álló MEAFC fogadta a veretlen listavezető tavalyi bronzérmes Oroszlányt.
Baleset
Egy személyautó és két kisbusz karambolozott hétfőn kora este a Taktakenéz és Prügy közötti úton. A személyautó egyik utasa a helyszínen életét vesztette, a másikat súlyos sérülésekkel szabadították ki az összeroncsolódott járműből.
Egészségügy
Több mint hétszázezer forint értékben adományozott klímaberendezéseket egy üdítőitalokat gyártó vállalat a megyei központi kórház Gyermeksebészeti Traumatológiai és Égési Osztályának. Az pénzt két jótékonysági sportrendezvényen gyűjtötték össze, és más cégektől is kaptak támogatást.
Városinfó
A 2015 októberében felesküdött, seriffeknek is nevezett körzeti rendészek állandó, személyes kapcsolatban vannak területük lakóival, s megfelelő helyismerettel rendelkeznek ahhoz, hogy napi ügyeik során is segítsék a miskolciakat. Egy miskolci nő a napokban levélben mondott köszönetet az egyik rendész tevékenységéért.
Megye
Éppen gyanúsított kihallgatásáról tartott haza az a putnoki férfi, aki a séta helyett ismét inkább biciklit lopott.
Egyéni sport
Zurai Rajmund, a DVTK-MVSI tehetsége a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel a miskolci Zrínyi Ilona Gimnázium tornacsarnokában, november 18-án megrendezett serdülő szabadfogású országos bajnokságon, ahol még négy társa is érmes lett.
Miskolc
Ismét cipősdobozban várják a rászorulóknak szánt ajándékokat a Herman Ottó Múzeumban.
Kultúra
A magyar beat-rock hagyományaiból táplálkozó csapat sokat értető és elgondolkodtató szövegeivel, ugyanakkor fülbemászó dallamaival jogosan reménykedik abban, hogy az egész ország megismeri nevüket és dalaikat.
Egészségügy
A Movember Mozgalom egy világszerte ismert figyelemfelkeltő mozgalom, amelyet minden év novemberében rendeznek meg, hogy felhívják a figyelmet a prosztatarákra. A Megyei Központi Kórház az Első Miskolci Lions Klubbal karöltve, ingyenes szűrést szervez Miskolcon 2017. november 25-én, a prosztatarák elleni küzdelem jegyében.
Közélet
Advent a karácsony (december 25.) előtti negyedik vasárnappal – más megfogalmazásban a Szent András apostol napjához (november 30.) legközelebb eső vasárnappal – veszi kezdetét, és karácsonyig tart. Idén december 3-án lesz advent első vasárnapja.
Miskolc
Nagyon szerencsések vagyunk mi, miskolciak, de sokszor észre sem vesszük! Elvakítanak minket a hétköznapi problémáink, napi teendőink közben csak végigrohanunk ezen a csodálatos városon, amelyet igazából nem is ismerünk.

Videótár

26. Francia Filmnapok
02:06
2017. november 20.
Koraszülöttek Világnapja
01:59
2017. november 20.
MVK Zrt balesetmentes közlekedés
01:41
2017. november 20.
Védjünk meg Magyarországot Ifj Lomnici Zoltán
02:35
2017. november 20.