2017. december 14. Szilárda
Miskolc
-2°C / 5°C
Borneót is meghódította a miskolci sportoló
minap.hu
|
2016. július 10. 11:58
|
frissítve: 2016. július 12. 09:20
A miskolci Bükki Műhely színeiben induló Karlowits-Juhász Tamás a címvédő versenyzőt is megelőzve megnyerte a Borneo Ultra Trail Marathont!

borneo_karlowits_futo.jpg

A rajt előtti pillanatok. Forrás: trekker.hu

Június 4-én rendezték meg a Borneo Ultra Trail Marathont az egy évvel ezelőtti földrengés áldozatainak emlékére Borneó északi részén, a malajziai Sabah tartományban.

borneo_karlowits_futo1.jpg

Átkelés az első függőhídon. Forrás: trekker.hu/Dev Sidhu

A verseny a Kinabalu hegy lábánál fekvő Tamparuli településről rajtolt. A négy különböző – 100 km, 50 km, 30 km és 12 km – távon induló közel ezer versenyzőnek ültetvények között vezető földutakon és sűrű esőerdőben tekergő technikás, néhol igen meredek ösvényeken kellett teljesíteniük a választott távot.

A 100 kilométer hosszú, közel 5000 méteres szintemelkedéssel nehezített fő versenyszámon a miskolci Bükki Műhely színeiben induló Karlowits-Juhász Tamás a címvédő malajziai Safrey Sumpinggel 80 kilométerig fej-fej mellett haladt, majd az utolsó 20 kilométeren Tamás tempót váltva sikeresen megnyerte a versenyt.

borneo_karlowits_futo2.jpg

A címvédő Safrey Sumping-gel. Itt még fej-fej mellett

Tamásnak a verseny során közel 3 kilós (kötelező felszerelést, élelmet és folyadékot tartalmazó) hátizsákkal a hátán nemcsak a versenytársakkal kellett megküzdenie, hanem a 7 órás időeltolódás okozta fáradalmakkal is.

borneo_karlowits_futo3.jpg

A reggel 7 órai rajtot követően a verseny első felében közel 40 fokos hőség és rendkívül magas páratartalom fogadta a versenyzőket, majd délután özönvízszerű monszuneső szakadt a mezőnyre.

Tamásnak a győzelemhez több mint 16 órára volt szüksége, így a verseny utolsó harmadát már teljes sötétségben, fejlámpával kellett megtennie.

borneo_karlowits_futo4.jpg

Hosszú menet gyümölcse

A miskolci futó felkészüléséről és a versenyről részletes beszámoló a http://trekker.hu/ oldalon olvasható.

Nem
Kriminális
A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája egy hónapra elrendelte az előzetes letartóztatását annak a gyanúsítottnak, aki a gyanúsítás szerint december 11-én gépkocsijával balesetet okozott, majd továbbhajtott.
Miskolc
A miskolciak számtalan esetben bizonyították már, hogy ha jótékonyságról van szó, számíthatnak rájuk! A szombati program szervezői most is bíznak abban, hogy az Advent Miskolc keretein belül megtartandó véradáson sokan ott lesznek a városháza aulájában.
Közélet
Legalább 10-30 perces késéssel közlekednek a személyvonatok a Budapest-Hatvan-Miskolc vasútvonalon csütörtökön – közölte a Mávinform az MTI-vel.
Kultúra
Kialakult a Maestro Solti Nemzetközi Karmesterverseny pénteki döntőjének sorrendje és hogy a hat versenyző – köztük Cser Ádám, a Miskolci Nemzeti Színház karmestere – melyik szimfonikus művet vezényli majd a pécsi Kodály Központban.
Kriminális
A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája január 14-ig elrendelte az előzetes letartóztatását annak a gyanúsítottnak, akivel szemben jelentős értékre elkövetett lopás bűntette miatt indult büntetőeljárás.
Belföld
Mintegy 63 ezer pályázat érkezett az Otthon melege pályázatra – mondta Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára csütörtök reggel az M1 aktuális csatornán.
Havária
Vélhetően ismét fűtési problémák miatt gyulladt ki szerdán egy első emeleti társasház Sátoraljaújhelyen. Mire a tűzoltók a helyszínre értek, már teljes terjedelmében lángolt egy szoba.
Gazdaság
Mintegy 400 főt alkalmazó gépjármű-akkumulátorokat gyártó üzemet kíván építeni Miskolcon a japán GS Yuasa Corporation. Az üzem a tervek szerint 2018 szeptemberétől napi 24 órában termelne. A projektet hamarosan nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilváníthatják.
DVTK
Nincs könnyű helyzetben az Aluinvent-DVTK női kosárlabdacsapata, hiszen két alapemberére, Monica Engelmanra és Nagy Dórára sem számíthat a csütörtöki, Bydgoszcz elleni Európa Kupa-nyolcaddöntő odavágóján.
Oktatás
A Miskolci Egyetem, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bűnmegelőzési Alapítvány közös szervezésében tartott előadássorozat hallgatóit jutalmazták.
Miskolc
A nemzetiségek napján azok munkáját ismerték el, akik sokat tettek a nemzeti identitás megőrzéséért. Szerdán a kilenc nemzetiségi önkormányzat tagjait köszöntötték a városházán.

Videótár

Avalon Mikulásfutás
01:50
2017. december 12.
Adventi foglalkoztató, királyi ételek
02:12
2017. december 12.
Téltánc a koraszülöttekért
02:07
2017. december 12.
Szeretet sütiért adomány
01:34
2017. december 12.