2017. november 21. Olivér
Miskolc
0°C / 4°C
DVTK Jegesmedvék: vereség az első Magyar Kupa mérkőzésen
dvtk.eu
|
2017. szeptember 13. 22:03
|
frissítve: 2017. szeptember 14. 21:24
A címvédő MAC Budapest fogadta a DVTK Jegesmedvék együttesét szerdán este a Tüskecsarnokban, első Magyar Kupa mérkőzésükön.

Lendületesen kezdtük az első harmadot, egy korongszerzést követően mér a második percben kialakítottunk egy helyzetet, amit Gőz Balázs passzából Tóth Adrián váltott gólra, korán megszerezve ezzel a piros-fehérek vezető találatát. Ezt követően támadólag lépett fel az ellenfél is, melynek meg is lett az eredménye, a 8-ik percben Danseraeu passzából Orban Brance talált a mieink kapujába, ezzel kiegyenlítve a mérkőzést. Ezt követően kicsit hátrébb szorultunk, nem is maradt el a büntetés, a 11-ik percben Nagy Gergő, majd egy perccel utána Pozsgai lőtte ki a piros-fehér hálót. Már a harmad utolsó percében jártunk, mikor az ellenfél csapatából Klempa talált be ismét a vendég kapuba, tovább növelve a házigazdák előnyét.

A második harmadot erősebben kezdtük, melynek ez emberelőny lett a jutalma, ám nem sikerült kihasználni. Az idő múlásával egyre komolyabb helyzeteket sikerült kialakítanunk, ám az egyre szaporodó kapuralövések nem értek hálót. A 34-ik percben ismét előnyhöz jutottunk, két percig ostromoltuk az ellenfél kapuját, ám próbálkozásainkat nem sikerült gólra váltani. A harmad végül gól nélkül zárult.

jegesmacik_detva_170903ml_44.jpg

A harmadik harmad ugyanolyan gyors tempóban kezdődött. A házigazdák a 41-ik percben egy kontrából megindulva Nagy Krisztián góljával tovább növelték a különbséget. A hátralévő játékidőben mindent megpróbáltunk, hogy közelebb hozzuk az eredményt. Az 56-ik percben kettős emberhátrányba kerültünk, amit sikeresen kivédekeztünk, ám a mérkőzést már nem sikerült megfordítani.

Magyar Kupa

MAC Budapest - DVTK Jegesmedvék 5-1 (4-1, 0-0, 1-0)

Nem
Kriminális
A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség rablás bűntette miatt emelt vádat egy 66 éves férfival szemben, aki három hete egy hernádnémeti vegyesboltból fizetés nélkül, erőszakkal akart élelmiszereket elvinni.
Csapatsport
Fizikális mérkőzést vitt el az Oroszlány csapata. A harmadik helyen álló MEAFC fogadta a veretlen listavezető tavalyi bronzérmes Oroszlányt.
Baleset
Egy személyautó és két kisbusz karambolozott hétfőn kora este a Taktakenéz és Prügy közötti úton. A személyautó egyik utasa a helyszínen életét vesztette, a másikat súlyos sérülésekkel szabadították ki az összeroncsolódott járműből.
Egészségügy
Több mint hétszázezer forint értékben adományozott klímaberendezéseket egy üdítőitalokat gyártó vállalat a megyei központi kórház Gyermeksebészeti Traumatológiai és Égési Osztályának. Az pénzt két jótékonysági sportrendezvényen gyűjtötték össze, és más cégektől is kaptak támogatást.
Városinfó
A 2015 októberében felesküdött, seriffeknek is nevezett körzeti rendészek állandó, személyes kapcsolatban vannak területük lakóival, s megfelelő helyismerettel rendelkeznek ahhoz, hogy napi ügyeik során is segítsék a miskolciakat. Egy miskolci nő a napokban levélben mondott köszönetet az egyik rendész tevékenységéért.
Megye
Éppen gyanúsított kihallgatásáról tartott haza az a putnoki férfi, aki a séta helyett ismét inkább biciklit lopott.
Egyéni sport
Zurai Rajmund, a DVTK-MVSI tehetsége a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel a miskolci Zrínyi Ilona Gimnázium tornacsarnokában, november 18-án megrendezett serdülő szabadfogású országos bajnokságon, ahol még négy társa is érmes lett.
Miskolc
Ismét cipősdobozban várják a rászorulóknak szánt ajándékokat a Herman Ottó Múzeumban.
Kultúra
A magyar beat-rock hagyományaiból táplálkozó csapat sokat értető és elgondolkodtató szövegeivel, ugyanakkor fülbemászó dallamaival jogosan reménykedik abban, hogy az egész ország megismeri nevüket és dalaikat.
Egészségügy
A Movember Mozgalom egy világszerte ismert figyelemfelkeltő mozgalom, amelyet minden év novemberében rendeznek meg, hogy felhívják a figyelmet a prosztatarákra. A Megyei Központi Kórház az Első Miskolci Lions Klubbal karöltve, ingyenes szűrést szervez Miskolcon 2017. november 25-én, a prosztatarák elleni küzdelem jegyében.
Közélet
Advent a karácsony (december 25.) előtti negyedik vasárnappal – más megfogalmazásban a Szent András apostol napjához (november 30.) legközelebb eső vasárnappal – veszi kezdetét, és karácsonyig tart. Idén december 3-án lesz advent első vasárnapja.
Miskolc
Nagyon szerencsések vagyunk mi, miskolciak, de sokszor észre sem vesszük! Elvakítanak minket a hétköznapi problémáink, napi teendőink közben csak végigrohanunk ezen a csodálatos városon, amelyet igazából nem is ismerünk.

Videótár

26. Francia Filmnapok
02:06
2017. november 20.
Koraszülöttek Világnapja
01:59
2017. november 20.
MVK Zrt balesetmentes közlekedés
01:41
2017. november 20.
Védjünk meg Magyarországot Ifj Lomnici Zoltán
02:35
2017. november 20.