2017. szeptember 25. Eufrozina, Kende
Miskolc
7°C / 17°C
DVTK Jegesmedvék: vereség az első Magyar Kupa mérkőzésen
dvtk.eu
|
2017. szeptember 13. 22:03
|
frissítve: 2017. szeptember 14. 21:24
A címvédő MAC Budapest fogadta a DVTK Jegesmedvék együttesét szerdán este a Tüskecsarnokban, első Magyar Kupa mérkőzésükön.

Lendületesen kezdtük az első harmadot, egy korongszerzést követően mér a második percben kialakítottunk egy helyzetet, amit Gőz Balázs passzából Tóth Adrián váltott gólra, korán megszerezve ezzel a piros-fehérek vezető találatát. Ezt követően támadólag lépett fel az ellenfél is, melynek meg is lett az eredménye, a 8-ik percben Danseraeu passzából Orban Brance talált a mieink kapujába, ezzel kiegyenlítve a mérkőzést. Ezt követően kicsit hátrébb szorultunk, nem is maradt el a büntetés, a 11-ik percben Nagy Gergő, majd egy perccel utána Pozsgai lőtte ki a piros-fehér hálót. Már a harmad utolsó percében jártunk, mikor az ellenfél csapatából Klempa talált be ismét a vendég kapuba, tovább növelve a házigazdák előnyét.

A második harmadot erősebben kezdtük, melynek ez emberelőny lett a jutalma, ám nem sikerült kihasználni. Az idő múlásával egyre komolyabb helyzeteket sikerült kialakítanunk, ám az egyre szaporodó kapuralövések nem értek hálót. A 34-ik percben ismét előnyhöz jutottunk, két percig ostromoltuk az ellenfél kapuját, ám próbálkozásainkat nem sikerült gólra váltani. A harmad végül gól nélkül zárult.

jegesmacik_detva_170903ml_44.jpg

A harmadik harmad ugyanolyan gyors tempóban kezdődött. A házigazdák a 41-ik percben egy kontrából megindulva Nagy Krisztián góljával tovább növelték a különbséget. A hátralévő játékidőben mindent megpróbáltunk, hogy közelebb hozzuk az eredményt. Az 56-ik percben kettős emberhátrányba kerültünk, amit sikeresen kivédekeztünk, ám a mérkőzést már nem sikerült megfordítani.

Magyar Kupa

MAC Budapest - DVTK Jegesmedvék 5-1 (4-1, 0-0, 1-0)

Nem
Megye
A lángok hétfő délelőtt csaptak fel. Az ózdi hivatásos tűzoltók eloltották a lángokat – számolt be a Katasztrófavédelem.
Miskolc
Hétfő estéről keddre virradóra és kedd estétől szerda hajnalig vágányzár lesz a Tiszai pályaudvar és a Centrum/Szinvapark megállóhely között, emiatt villamosok helyett villamospótló autóbuszok közlekednek.
Miskolc
Galla Miklós festőművészt ismerhették meg, akik ellátogattak a Művészetek Háza galériájába. A humoristaként ismert népszerű művész ugyanis hat éve fest. Miskolcra huszonöt alkotását hozta el, amit be is mutatott egy tárlatvezetésen.
DVTK
A DVTK újjáalakult női röplabdacsapata győzelemmel kezdte a másodosztályú bajnokságot. A városi rivális MVSC ellen végig magabiztos játékkal, 3-0 arányban diadalmaskodtak a piros-fehérek.
Csapatsport
A nagykőrösiek keményen tartották magukat, de végül miskolci siker született.
Havária
Rendőrök és a mentőszolgálat munkatársai mentették meg szombat délután Miskolcon egy férfi életét, aki a B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a belvárosban, a Széchenyi utcán lett rosszul.
Oktatás
A gyerekek pénzügyi kultúrájának fejlesztését célzó egyhetes programsorozatot indít a miskolci önkormányzat és a Pénziránytű Alapítvány. A hétfőn kezdődő program során a helyi általános és középiskolások számos interaktív foglalkozáson ismerkedhetnek a pénzügyekkel, a zsebpénz beosztásától a befektetési alapokig.
Miskolc
Vasárnap előadások és a Diósgyőri Aranysarkantyús Lovagrend lovagi bemutatójával emlékezett vissza Diósgyőr vára a velencei békekötésre.
Kultúra
Fecske Csaba József Attila-díjas költő egyik verse lesz a téma a Versek vonzásában – A Miskolci Egyetem filozófusai miskolci szerzők alkotásairól című sorozat első összejövetelén, kedden délután fél 5-től a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár központi épületében.

Videótár

ProgramPont 2017.09.22.
03:37
2017. szeptember 22.
Közgyűlés: nőttek az iparűzési adóbevételek
02:03
2017. szeptember 22.
Közgyűlés: IFI ház
03:13
2017. szeptember 22.
Polgármesteri expozé
02:26
2017. szeptember 22.