2017. december 14. Szilárda
Miskolc
-2°C / 5°C
DVTK: Szépen, győzelemmel búcsúznának az évtől
T. M.
|
2017. december 07. 15:43
|
frissítve: 2017. december 08. 21:25
„Nem jó a döntetlen, nyerni akarunk” – fogalmazott Bódog Tamás, a Diósgyőri VTK labdarúgócsapatának szakmai igazgatója a hétvégi, Debreceni VSC elleni bajnoki mérkőzés előtt. A miskolciak szombaton 16 órától fogadják a tabella-3. hajdúságiakat Mezőkövesden.

ugrai_bodog_dvtk_170914_tm4.jpg

Fotó: minap.hu archív

A legutóbbi fordulóban a DVTK-nak sikerült megtörnie rossz szériáját, három mérkőzés után pontot szerzett a Mezőkövesd vendégeként. A 19. fordulót a hetedik helyről, 22 ponttal várják a miskolciak, akik a mumusnak számító, ráadásul jó formában lévő DVSC-t fogadják. A vendégek ott vannak még mindig a harmadik helyen, 31 pontot sikerült összeszorgoskodniuk, múlt szombaton a bajnoki címvédő Budapest Honvédot nullázták le. Ennek megfelelően Bódog Tamás nem számít könnyű délutánra szombaton.

– Jó formában vannak, egyértelmű, ők a találkozó esélyesei – vélekedett a debreceniekről a játékosként Németországban éveket lehúzó szakmai igazgató. – Mi is ott leszünk azonban, és szeretnénk szépen, győzelemmel búcsúzni ettől az évtől. A Debrecennek fiatal, gyors játékosai vannak. Tetszetős, amit csinálnak, de remélem, hogy amit mi csinálunk, az is az lesz. Az edzőváltás jót tett nekik: lendületesek, dinamikusak, viszi őket előre a lendület. Számunkra nem jó a döntetlen, nyerni akarunk.

Habár a borsodiak igyekeznek a saját stílusukra, játékukra koncentrálni, Bódog szerint a bátor támadófutballjukat a DVSC ellen kicsit feladják, és inkább a védekezésre fektetik a hangsúlyt. Szerencséjére minden játékosa bevethető, a szerdai edzésen legalábbis nem volt olyan, aki sérüléssel vagy betegséggel küszködött volna. Visszatérhet így a kezdőbe az a Diego Vela is, aki a Mezőkövesd ellen eltiltás miatt nem játszhatott. Nono és Makrai Gábor játéka viszont kérdéses, a jelek szerint egyikükkel sem elégedett mostanában Bódog.

bodog_tamas_170803_ja_2.jpg

A napokban két labdarúgó, Dusan Brkovics és Kilyén Szabolcs is a DVTK tréningeit látogatta. Előbbi szerdán kért és kapott edzéslehetőséget, de Bódog csak annyit mondott a szerbről: jó benyomást tett rájuk. Persze, az nem elképzelhetetlen, hogy a diósgyőriek ne próbálnák meg szerződtetni később a korábban a Debrecenben futballozó belső védőt, aki jelenleg a lett FC Rigát erősíti.

– Egy csapatba mindig kell a konkurenciaharc, az erősítés. Nem mi vagyunk az egyetlen klub, ahol vannak próbajátékosok. Az átigazolási időszakban szétnézünk, de csak olyan játékost szerződtetnénk, aki erősítést jelentene a számunkra – összegezte az átigazolási ügyekkel kapcsolatban a szakmai igazgató.

Nem
Közélet
Óvodások látogatták meg az Aranykor Idősek Otthona lakóit. A kiscsoportosok adventi műsorral készültek, a szépkorúak pedig megtanították a gyerekeknek, hogyan kell mézeskalácsot sütni és díszíteni.
Kriminális
A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája egy hónapra elrendelte az előzetes letartóztatását annak a gyanúsítottnak, aki a gyanúsítás szerint december 11-én gépkocsijával balesetet okozott, majd továbbhajtott.
Miskolc
A miskolciak számtalan esetben bizonyították már, hogy ha jótékonyságról van szó, számíthatnak rájuk! A szombati program szervezői most is bíznak abban, hogy az Advent Miskolc keretein belül megtartandó véradáson sokan ott lesznek a városháza aulájában.
Közélet
Legalább 10-30 perces késéssel közlekednek a személyvonatok a Budapest-Hatvan-Miskolc vasútvonalon csütörtökön – közölte a Mávinform az MTI-vel.
Kultúra
Kialakult a Maestro Solti Nemzetközi Karmesterverseny pénteki döntőjének sorrendje és hogy a hat versenyző – köztük Cser Ádám, a Miskolci Nemzeti Színház karmestere – melyik szimfonikus művet vezényli majd a pécsi Kodály Központban.
Kriminális
A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája január 14-ig elrendelte az előzetes letartóztatását annak a gyanúsítottnak, akivel szemben jelentős értékre elkövetett lopás bűntette miatt indult büntetőeljárás.
Belföld
Mintegy 63 ezer pályázat érkezett az Otthon melege pályázatra – mondta Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára csütörtök reggel az M1 aktuális csatornán.
Havária
Vélhetően ismét fűtési problémák miatt gyulladt ki szerdán egy első emeleti társasház Sátoraljaújhelyen. Mire a tűzoltók a helyszínre értek, már teljes terjedelmében lángolt egy szoba.
Gazdaság
Mintegy 400 főt alkalmazó gépjármű-akkumulátorokat gyártó üzemet kíván építeni Miskolcon a japán GS Yuasa Corporation. Az üzem a tervek szerint 2018 szeptemberétől napi 24 órában termelne. A projektet hamarosan nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilváníthatják.
DVTK
Nincs könnyű helyzetben az Aluinvent-DVTK női kosárlabdacsapata, hiszen két alapemberére, Monica Engelmanra és Nagy Dórára sem számíthat a csütörtöki, Bydgoszcz elleni Európa Kupa-nyolcaddöntő odavágóján.
Oktatás
A Miskolci Egyetem, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bűnmegelőzési Alapítvány közös szervezésében tartott előadássorozat hallgatóit jutalmazták.
Miskolc
A nemzetiségek napján azok munkáját ismerték el, akik sokat tettek a nemzeti identitás megőrzéséért. Szerdán a kilenc nemzetiségi önkormányzat tagjait köszöntötték a városházán.

Videótár

Avalon Mikulásfutás
01:50
2017. december 12.
Adventi foglalkoztató, királyi ételek
02:12
2017. december 12.
Téltánc a koraszülöttekért
02:07
2017. december 12.
Szeretet sütiért adomány
01:34
2017. december 12.