2017. szeptember 25. Eufrozina, Kende
Miskolc
7°C / 17°C
Egyre erősebb a kapcsolat: tajvani adomány a Nő a Siker Alapítványnak
T. M.
|
2017. szeptember 13. 16:38
|
frissítve: 2017. szeptember 14. 21:24
A Nő a Siker Alapítvány közel kétmillió forint értékben kapott laptopokat, notebookokat a tajvani nagykövetségtől. Az ázsiai delegáció szerdán Miskolcra is ellátogatott az alapítvány irodájába.

noies_alapitvany_taiwan_170913_ja_14.jpg

Fotók: Juhász Ákos

Andrew Chang nagykövet - elmondása szerint - hamar megkedvelte Miskolcot, lenyűgözte a város gazdag történelme. Kiemelte, az alapítvány munkásságát, önzetlen segítségét is nagyra értékeli, és bízik abban, hogy a jövőben Tajvan még szorosabb kapcsolatot ápolhat Miskolccal és környékével. – Hallottunk az alapítvány sikereiről, arról, milyen aktívan segít a rászorulóknak – nyilatkozta a minap.hu-nak a kelet-ázsiai diplomata. – Hazámban nagyon fontos a nemek esélyegyenlősége, remélem, hogy  eszközeink segítségével hozzá tudunk járulni az alapítvány tevékenységéhez. A mostani, szerény adomány csak az első lépés az együttműködés irányába. Úgy gondoljuk, kulturális és gazdasági szinten is együttműködhetünk, akár a várossal és a régióval is - hangsúlyozta.

noies_alapitvany_taiwan_170913_ja_3.jpg

Csöbör Katalin országgyűlési képviselő tagja a Tajvani Baráti Tagozatnak, egyben a Nő a Siker Alapítvány alapítója. Elmondta, a tajvaniak néhány civil- és sportszervezetet már támogatnak Magyarországon, nagyon örül, hogy az alapítvány is bekerült ebbe a körbe. – Minden adományt nagyra értékelünk, reméljük, a jövőben még erősebb lesz köztünk a kapcsolat – fogalmazott az országgyűlési képviselő.

noies_alapitvany_taiwan_170913_ja_2.jpg

Lévay Adrienn, az alapítvány elnöke elmondta, közel kétmillió forint értkében kaptak laptopokat és notebookokat. – A határon túli civil szervezetekkel is szeretnénk tartani a kapcsolatot, az eszközök ebben sokat tudnak segíteni. Ez csak az első lépés volt a tajvaniakkal való együttműködéshez, bízunk abban, hogy mindkét fél számára gyümölcsöző lesz a kapcsolat - tette hozzá.

noies_alapitvany_taiwan_170913_ja_9.jpg

Nem
Megye
A lángok hétfő délelőtt csaptak fel. Az ózdi hivatásos tűzoltók eloltották a lángokat – számolt be a Katasztrófavédelem.
Miskolc
Hétfő estéről keddre virradóra és kedd estétől szerda hajnalig vágányzár lesz a Tiszai pályaudvar és a Centrum/Szinvapark megállóhely között, emiatt villamosok helyett villamospótló autóbuszok közlekednek.
Miskolc
Galla Miklós festőművészt ismerhették meg, akik ellátogattak a Művészetek Háza galériájába. A humoristaként ismert népszerű művész ugyanis hat éve fest. Miskolcra huszonöt alkotását hozta el, amit be is mutatott egy tárlatvezetésen.
DVTK
A DVTK újjáalakult női röplabdacsapata győzelemmel kezdte a másodosztályú bajnokságot. A városi rivális MVSC ellen végig magabiztos játékkal, 3-0 arányban diadalmaskodtak a piros-fehérek.
Csapatsport
A nagykőrösiek keményen tartották magukat, de végül miskolci siker született.
Havária
Rendőrök és a mentőszolgálat munkatársai mentették meg szombat délután Miskolcon egy férfi életét, aki a B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a belvárosban, a Széchenyi utcán lett rosszul.
Oktatás
A gyerekek pénzügyi kultúrájának fejlesztését célzó egyhetes programsorozatot indít a miskolci önkormányzat és a Pénziránytű Alapítvány. A hétfőn kezdődő program során a helyi általános és középiskolások számos interaktív foglalkozáson ismerkedhetnek a pénzügyekkel, a zsebpénz beosztásától a befektetési alapokig.
Miskolc
Vasárnap előadások és a Diósgyőri Aranysarkantyús Lovagrend lovagi bemutatójával emlékezett vissza Diósgyőr vára a velencei békekötésre.
Kultúra
Fecske Csaba József Attila-díjas költő egyik verse lesz a téma a Versek vonzásában – A Miskolci Egyetem filozófusai miskolci szerzők alkotásairól című sorozat első összejövetelén, kedden délután fél 5-től a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár központi épületében.

Videótár

ProgramPont 2017.09.22.
03:37
2017. szeptember 22.
Közgyűlés: nőttek az iparűzési adóbevételek
02:03
2017. szeptember 22.
Közgyűlés: IFI ház
03:13
2017. szeptember 22.
Polgármesteri expozé
02:26
2017. szeptember 22.