2017. november 21. Olivér
Miskolc
0°C / 4°C
Eszméletlen bulit csinált a Happy Gang Cory-ja - aki imádja Miskolcot!
Muntyán Bernadett
|
2017. szeptember 12. 16:39
|
frissítve: 2017. szeptember 14. 21:24
A Sörfesztiválon az Animal Cannibals egyfajta "osztálytalálkozót" szervezett, aminek az első tanulója a Happy Gang Cory-ja volt. Eszméletlenül jó bulit csinált, a közönség őrjöngött, teljesen mintha a 90-es évek egyik discojában lettem volna. Vagy ott is voltam...?

Mikor Coryval beszélgettünk, még nem is kérdeztem tőle semmit, hisz épp sztorimesélésben volt, amikor kimondta mindannyiunk kedvenc mantráját: Imádom Miskolcot!

cory.jpg

Valóban imádod Miskolcot? Miért?

90-es években itt rettenetesen komoly élet folyt, fellépés tekintetében. A környéken volt a legtöbb fellépésünk, nagyon nyüzsgött itt az élet, igen komoly emlékek fűznek ide. Megvan az a klasszikus hamburgerező a város szélén, ahol a zenekarok összefutottak és a fellépések után már hajnalban megosztottuk egymással a közös élményeket. A legutolsó szuper élményem a Rádió M 90-es évek bulija volt, ami fergetegesen fantasztikusra sikerült. Te ott voltál?

Igen. smiley

Júj, nagyon imádtam. Illetve februárban voltam itt a Kocsonya Farsangon, ami önállóan az első nagyobb bulim volt. Elég nagy kihívás, de embertelen jól sikerült! Most Balatonföldváron találkoztam valakivel, aki odajött hozzám, és azt mondta, a februári miskolci fellépésem valami fantasztikus volt. Eltelt fél év, és még mindig felemlegetik nekem, ez a csúcs.

sorfesztival_170909_vcs_23.jpg

Akkor mondhatjuk, hogy Miskolchoz kötődnek a 2017-es éved legjobb koncertélményei?

Abszolút!

Milyen nyarad volt?

A tavalyi évben azt gondoltam, hogy elértük a csúcsot buli darabszám tekintetében, de most ez megdőlt. Amikor 3-4 napig folyamatosan mész, minden nap van 3 fellépésed, és nem aludtál már napok óta, na, az húzós. Az volt benne a legjobb, hogy sikerült végrehajtani. Ami összeállt ebben az évben, hogy az az előadói karakter, ami belőlem szeretett volna kitörni, szinkronba került a megszólaló zenével, a színpadi munkával, az elképzelésemmel, és a kifejtett hatás is ugyanaz, mint amit én kigondolok fejben. Végre elérkeztem ahhoz a pillanathoz, hogy most már a saját nevemen fogok fellépni, tehát Cory-ként. Nyilván odatesszük, hogy Happy gang, hogy be tudja mindenki azonosítani, de most már akkor is a saját nevem lesz. Egy kis feszültség volt a tartalom és a brand eredeti érzete között, és ezt most egy picit feloldásnak érzem, és szerencsére ugyanúgy működik. Most tehát elindultam ezen az úton. 2011 óta indult el ez az újabb munka, amelyben volt Szimfonikus nagykoncert, több hazai nagyvárosban 30 fős Szimfonikus Zenekarral élő nagykoncert, a Budapest Parkban is voltak bulijaink. Október 31-én, a születésnapomon lesz egy élőkoncert Budapesten. A közönség kegyeit és figyelmét elnyerni komoly munkába kerül.

sorfesztival_170909_vcs_09.jpg

Fotó: Végh Csaba

Miben különbözik a 90-es évek közönsége a mostanitól?

A közönség mindig ugyanolyan. Egy ilyen előadás interakció, tehát ha nem adsz semmit, akkor te sem fogsz semmit sem kapni. Ez mindig is így működött. Nekem semmi új nincs ebben a dologban. Az arcok folyamatosan változnak, de a főközönség a 20 és a 30 közötti korosztály. Ez a dolog mindenhol jól működik, a kicsiktől egészen a nagyokig. Mert alapvetően egy a lényeg, hogy adjál valamit, és ezt érzik az emberek. Itt nem lehet kamuzni! Lehet lámpákat villogtatni, meg lehet azt mondani, hogy ő nagyon nagy, de amikor oda kiállsz, akkor majd a közönség eldönti, hogy ki nagyon nagy és ki nem. Ez mindig úgy néz ki, hogy te elindítasz valamit. 

Nem
Kriminális
A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség rablás bűntette miatt emelt vádat egy 66 éves férfival szemben, aki három hete egy hernádnémeti vegyesboltból fizetés nélkül, erőszakkal akart élelmiszereket elvinni.
Csapatsport
Fizikális mérkőzést vitt el az Oroszlány csapata. A harmadik helyen álló MEAFC fogadta a veretlen listavezető tavalyi bronzérmes Oroszlányt.
Baleset
Egy személyautó és két kisbusz karambolozott hétfőn kora este a Taktakenéz és Prügy közötti úton. A személyautó egyik utasa a helyszínen életét vesztette, a másikat súlyos sérülésekkel szabadították ki az összeroncsolódott járműből.
Egészségügy
Több mint hétszázezer forint értékben adományozott klímaberendezéseket egy üdítőitalokat gyártó vállalat a megyei központi kórház Gyermeksebészeti Traumatológiai és Égési Osztályának. Az pénzt két jótékonysági sportrendezvényen gyűjtötték össze, és más cégektől is kaptak támogatást.
Városinfó
A 2015 októberében felesküdött, seriffeknek is nevezett körzeti rendészek állandó, személyes kapcsolatban vannak területük lakóival, s megfelelő helyismerettel rendelkeznek ahhoz, hogy napi ügyeik során is segítsék a miskolciakat. Egy miskolci nő a napokban levélben mondott köszönetet az egyik rendész tevékenységéért.
Megye
Éppen gyanúsított kihallgatásáról tartott haza az a putnoki férfi, aki a séta helyett ismét inkább biciklit lopott.
Egyéni sport
Zurai Rajmund, a DVTK-MVSI tehetsége a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel a miskolci Zrínyi Ilona Gimnázium tornacsarnokában, november 18-án megrendezett serdülő szabadfogású országos bajnokságon, ahol még négy társa is érmes lett.
Miskolc
Ismét cipősdobozban várják a rászorulóknak szánt ajándékokat a Herman Ottó Múzeumban.
Kultúra
A magyar beat-rock hagyományaiból táplálkozó csapat sokat értető és elgondolkodtató szövegeivel, ugyanakkor fülbemászó dallamaival jogosan reménykedik abban, hogy az egész ország megismeri nevüket és dalaikat.
Egészségügy
A Movember Mozgalom egy világszerte ismert figyelemfelkeltő mozgalom, amelyet minden év novemberében rendeznek meg, hogy felhívják a figyelmet a prosztatarákra. A Megyei Központi Kórház az Első Miskolci Lions Klubbal karöltve, ingyenes szűrést szervez Miskolcon 2017. november 25-én, a prosztatarák elleni küzdelem jegyében.
Közélet
Advent a karácsony (december 25.) előtti negyedik vasárnappal – más megfogalmazásban a Szent András apostol napjához (november 30.) legközelebb eső vasárnappal – veszi kezdetét, és karácsonyig tart. Idén december 3-án lesz advent első vasárnapja.
Miskolc
Nagyon szerencsések vagyunk mi, miskolciak, de sokszor észre sem vesszük! Elvakítanak minket a hétköznapi problémáink, napi teendőink közben csak végigrohanunk ezen a csodálatos városon, amelyet igazából nem is ismerünk.

Videótár

26. Francia Filmnapok
02:06
2017. november 20.
Koraszülöttek Világnapja
01:59
2017. november 20.
MVK Zrt balesetmentes közlekedés
01:41
2017. november 20.
Védjünk meg Magyarországot Ifj Lomnici Zoltán
02:35
2017. november 20.