2017. december 11. Árpád
Miskolc
-1°C / 8°C
Ez vajon nevezhető vénasszonyok nyarának?
minap.hu
|
2017. október 13. 13:32
|
frissítve: 2017. október 14. 20:25
A hétvégén és a jövő hét elején egy anticiklonnak köszönhetően csendes, nyugodt idő várható. Csapadék nem valószínű.

venasszonyok_nyara.jpg

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Miskolci Veszélyjelző és Szolgáltató Irodától kapott közlemény szerint péntekről szombatra virradó éjszaka változóan felhős lesz az ég. Csapadék nem valószínű. A nyugati szél eleinte még gyakran megélénkül, helyenként megerősödik, majd éjszakára mérséklődik. Reggelre általában 9 fokig csökken a hőmérséklet.

Szombaton bár a magasban egyre melegebb légtömegek érkeznek fölénk, de a hőmérséklet a felszín közelében lényegesen nem változik. Napközben a kevés fátyol- és gomolyfelhő mellett sok napsütés várható. Csapadék nem lesz. A nyugati szél helyenként megélénkül, majd mérsékelt, változó irányú szél lesz a jellemző. Délutánra 18 fokig emelkedik a hőmérséklet. 

Péntek éjjel hideg-, szombaton napközben már melegfronti hatás lesz térségünkben.

A hétvégén és a jövő hét elején általában gyengén felhős, napos idő lesz a jellemző, ugyanakkor főleg az éjszakai, reggeli órákban többfelé számítani lehet párásságra, ködfoltokra, melyek a hét második felében már napközben is megmaradhatnak. A hőmérséklet a hét első felében még az átlagos felett alakul, délutánonként többnyire 20 fok közelében lesz a hőmérséklet, a hét második felében viszont már kicsit hűvösebb lesz az idő.

Nem
Miskolc
Miskolcra is megérkezett az idei tél első komolyabb havazása. Az ünnepi díszbe és fényekbe öltözött belváros most még különlegesebb látványt nyújt – nézd meg a felvételeinket!
Egyház
Advent második vasárnapján több helyen lobbant lángra a Remény gyertyája Miskolcon, a városrészek adventi koszorúin. Ezúttal is látványos, meghitt ünnepség volt a Diósgyőri várnál, az Otthon téren pedig Novák Józsefné és Hubay György önkormányzati képviselők gyújtották meg a várakozási időszak második gyertyáját.
Baleset
Valósággal "felrobbantak" a helyi internetes fórumok a szombat esti, halálos gázolás kapcsán, sokan nyilvánítanak részvétet, illetve olyanokat is írnak, hogy a jelzett területen sokszor idéznek elő veszélyes közlekedési helyzeteket a rendezvényekre tartó, vagy onnan távozó fiatalok.
Baleset
Fejsérülést szenvedett egy utas vasárnap kora este az egyetem környékén, miután egy helyi busz forgalmi okok miatt hirtelen fékezésre kényszerült.

Videótár

Csongor és Tünde a Kamarában
01:48
2017. december 08.
Gyerekek a Szeretet sütigyárban
01:27
2017. december 08.
Energetikai korszerűsítés a kórházban
01:29
2017. december 08.
Száz éves a Finn Köztársaság
01:13
2017. december 08.