2017. október 19. Nándor
Miskolc
8°C / 20°C
Ez vajon nevezhető vénasszonyok nyarának?
minap.hu
|
2017. október 13. 13:32
|
frissítve: 2017. október 14. 20:25
A hétvégén és a jövő hét elején egy anticiklonnak köszönhetően csendes, nyugodt idő várható. Csapadék nem valószínű.

venasszonyok_nyara.jpg

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Miskolci Veszélyjelző és Szolgáltató Irodától kapott közlemény szerint péntekről szombatra virradó éjszaka változóan felhős lesz az ég. Csapadék nem valószínű. A nyugati szél eleinte még gyakran megélénkül, helyenként megerősödik, majd éjszakára mérséklődik. Reggelre általában 9 fokig csökken a hőmérséklet.

Szombaton bár a magasban egyre melegebb légtömegek érkeznek fölénk, de a hőmérséklet a felszín közelében lényegesen nem változik. Napközben a kevés fátyol- és gomolyfelhő mellett sok napsütés várható. Csapadék nem lesz. A nyugati szél helyenként megélénkül, majd mérsékelt, változó irányú szél lesz a jellemző. Délutánra 18 fokig emelkedik a hőmérséklet. 

Péntek éjjel hideg-, szombaton napközben már melegfronti hatás lesz térségünkben.

A hétvégén és a jövő hét elején általában gyengén felhős, napos idő lesz a jellemző, ugyanakkor főleg az éjszakai, reggeli órákban többfelé számítani lehet párásságra, ködfoltokra, melyek a hét második felében már napközben is megmaradhatnak. A hőmérséklet a hét első felében még az átlagos felett alakul, délutánonként többnyire 20 fok közelében lesz a hőmérséklet, a hét második felében viszont már kicsit hűvösebb lesz az idő.

Nem
Gazdaság
– Egy érdekes változásnak vagyunk tanúi: a magyar járműipar dinamikus fejlődése Székesfehérvárról indult, aztán Győr lett egyre erősebb, majd Kecskemét vette át a szerepet, és úgy látom, hogy a következő években Miskolc lesz az a város, ahol a legkomolyabb beruházások és fejlesztések történnek – fogalmazott a nemzetgazdasági miniszter Budapesten, az Automotive Hungary nemzetközi járműipari beszállítói szakkiállításon.
Szabadidő
Az Art of Magic tehetséges művészei varázsoltak nekünk két ajándékcsomagot, és egy páros belépőt a november 17-ei, Művészetek Házabeli produkciójukra. Mi pedig nektek adjuk, de nem ám ingyen. Válaszolj két egyszerű(nek tűnő) kérdésre, és bízz a szerencsében!
Miskolc
Október 21-én 10 és 16 óra között a Miskolci Állatkert és Kultúrpark Lemur Fesztiválnak ad otthont, melynek fő célja, hogy megismertesse az érdeklődőket Madagaszkár egyik legismertebb, egyben legveszélyeztetettebb állatcsoportjának számító lemurokkal.
Miskolc
Hétvégén és az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapján a várható utazási igényekhez igazodva változni fog a közlekedési rend.
DVTK
Miskolc
Az Európa Kupa F-csoportjának 2. fordulójában, szerda este az Aluinvent DVTK a PEAC-Pécs együttesét látta vendégül, és magabiztos játékkal ellenfele fölé tudott kerekedni, ezzel megszerezve idei első győzelmét a sorozatban.
Miskolc
Együtt könnyebb címmel nyílt meg szerdán a Mellrákinfó-Borsod figyelemfelkeltő, jótékonysági fotókiállítása a B.-A.-Z. Megyei Központi Kórházban. A képeken a betegségben érintett nők láthatók, egészséges sportolókkal.
Miskolc
Régészek közel 50 hamis érmét találtak a Huszárvárban – ez a mennyiség a szakemberek szerint már arra utal, hogy „nagyüzemben” folyhatott pénzhamisítás a Diósgyőri vár közelében. A részleteket alább olvashatják, érdemes azonban jelentkezni az ásatásbetekintő sétákra, ahol megtekinthetjük a legérdekesebb leleteket és a Mátyás korabeli épület maradványait is!
Miskolc
A Munkáspárt miskolci szervezete is csatlakozott a párt által meghirdetett országos akcióhoz, s kitelepüléssel egybekötött, nyílt sajtótájékoztatót tartott szerdán, az Újgyőri főtéren, "Fizessék meg a munkánkat!"- címmel. A rendezvényen bemutatták azokat a politikusokat is, akik nagy valószínűséggel a Munkáspárt színeiben indulnak majd a 2018-as országgyűlési választásokon a két miskolci központú választókerületben.

Videótár

Mobilitási képek a Tiszain
02:01
2017. október 18.
Együtt könnyebb - kiállítás a kórházban
03:18
2017. október 18.
Stadionséta gimnazistáknak
02:10
2017. október 18.
Lego roborépítő verseny
02:30
2017. október 18.