2018. január 18. Piroska
Miskolc
-4°C / 2°C
"Felül kell kerekedniük a nemzetállami szempontoknak!"
Miskolc TV / minap.hu
|
2017. november 17. 16:18
|
frissítve: 2017. november 19. 09:03
Beigazolódott, amitől a magyar kormány tartott: az Európai Parlament megszavazta a migránsok felső korlát nélküli állandó elosztását. Erről is beszélt csütörtökön este ifj. Lomnici Zoltán, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) szóvivője, az Avasi Gimnázium Színháztermében rendezett, nemzeti konzultációs fórumon.

vedjuk_meg_magyarorszagot_-_lakossagi_forum_20171116_bl_055_web.jpg

Fotó: Beregi László

Magyarországon a nemzet egészét érintő kérdésekben megkérdezik a magyar emberek véleményét. Ilyen volt az alaptörvény, a rezsikérdés, a devizahitelesek megsegítése és ilyen most a migrációval kapcsolatos nemzeti konzultáció is. Csöbör Katalin országgyűlési képviselő a rendezvény elején kiemelte: a brüsszeli bürokraták Soros György kezében vannak, s egy kevert Európa létrejöttében érdekeltek. Soros terve szerint egymillió bevándorlót kellene befogadnia Európának, és fejenként 9 millió forint támogatást kell számukra nyújtani, a magyar adófizetők pénzéből is. – Azt a támogatást, amit ők a migránsokra szánnak, mi inkább a magyar családok támogatására szeretnénk fordítani – hangsúlyozta Csöbör Katalin. – Továbbra is azt gondoljuk, nekünk van jogunk megmondani, kivel, mikor, hogy és hogyan akarunk együtt élni - tette hozzá a politikus.

vedjuk_meg_magyarorszagot_-_lakossagi_forum_20171116_bl_081_web.jpg

– Az nem lehet állampolgár, aki nem ismeri a nyelvet, és a nemzeti össztermékhez sem járul hozzá – ezt már ifj. Lomnici Zoltán mondta, aki hozzátette: beigazolódott, amitől a magyar kormány tartott: az Európai Parlament megszavazta a felső korlát nélküli állandó elosztási mechanizmust. Ez folyamatos, korlátlan beáramlást jelent a tagállamokba. A CÖF szóvivője kiemelte: a magyar kormány ebben is előrelátó volt, míg az ellenzék kezdetben a kvóta puszta létezését is próbálta megkérdőjelezni.

vedjuk_meg_magyarorszagot_-_lakossagi_forum_20171116_bl_071_web.jpg

Az alkotmányjogász szerint megoldást kizárólag az jelenthetne, ha ilyen kérdésekben a tagállamok maguk dönthetnének. A biztonsághoz ugyanis mindenkinek joga van - ezt nem hajlandók elismerni Brüsszelben, Londonban, Berlinben és Párizsban sem. – Ha az ideérkezők biztonsági kockázatot jelentenek, akkor le kell zárni a határokat, hogy senki ne jöhessen be ellenőrzés nélkül az unió területére. Az Egyesült Államokban is létezik bevándorlási kvóta,  legyen olyan szigor vagy csak fele olyan szigor a kerítések környékén, mint az USA-ban.

vedjuk_meg_magyarorszagot_-_lakossagi_forum_20171116_bl_057_web.jpg

Ifj. Lomnici Zoltán beszédében kiemelte: a nemzetállami szempontoknak felül kell kerekedniük, különben az Európai Unió szét fog esni. A tagállamok esetében minimalizálni kell a külső pénzügyi befolyást, a segítséget pedig oda kell vinni, ahol a probléma van - hangsúlyozta a CÖF szóvivője.

Nem
DVTK Jegesmedvék
Szerda este 6 óra 30 perckor a DVTK Jegesmedvék együttesének vendége a Ferencvárosi TC jégkorongcsapata volt a Magyar Kupa elődöntőjében. A hazaiak magabiztos fölénnyel, 5-1-re nyerték a találkozót, biztosítva helyüket a Magyar Kupa döntőjében.
Politika
Évindító sajtóreggelire invitálta szerdán reggel a média helyi vezetőit, képviselőit Csöbör Katalin országgyűlési képviselő az Avasi kilátó kávézójába.
Miskolc
Lakossági kérésre mentek ma a rendészek Lyukóvölgybe, illegális beköltözésre és szemétlerakásra panaszkodtak ugyanis az ott élők. Az ellenőrzésen négy embernek nem volt bejelentett lakcíme.
Politika
Jakab Péter jobbikos frakcióvezető szerint Miskolc polgármestere a legutóbbi, rendkívüli közgyűlésen arról beszélt, hogy "a kormány által befogadott menekültek új otthonra találtak, és jelenlétükkel erősítik Magyarországot". Kriza Ákos válaszközleményében leszögezte: a Jobbik frakcióvezetője szokásához híven ismét csúsztat, mert a közgyűlésben nem ez hangzott el, nem ebben a formában.
Kultúra
2018. január 22-én 16:00-tól a Művészetek Háza Béke Art Mozitermében egy magyar filmklasszikus, a Körhinta ingyenes vetítésére kerül sor a Magyar Kultúra Napja alkalmából.
Csapatsport
A Miskolc Városi Sportiskola serdülő leány kosárlabda csapata, az MVSI Vadmacskák "A" együttese január 13-14-én Sopronban, a korosztályos nemzeti bajnokság selejtezőjének első fordulójában szerepelt.
Városinfó
Január 22-étől változik a 7-es és a 4-es városi autóbuszok menetrendje – tájékoztatta portálunkat az MVK Zrt.
Kriminális
Összehangolt akcióban csaptak le a borsodi rendőrök azokra a sárospataki és sátoraljaújhelyi férfiakra, akik prostituáltnak adtak el külföldre egy 22 éves lányt.
Egészségügy
Közel 200 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert el a megyei központi kórház, az összegből a betegbiztonság növelését célzó fejlesztések valósulnak meg.
Belföld
A Magyar Közlekedéspolitikai Egyesület szerint sok, vezetésre alkalmatlan személy is engedélyt kap. Növelnék az engedély megszerzéséhez szükséges korhatárt is, és a gyalogosok, kerékpárosok számára is átfogó képzést javasolnak.

Videótár

ProgramPont 2018.01.17.
04:08
2018. január 17.
Alacsony munkanélküliség
04:31
2018. január 09.
Az állatkertek atyjára emlékeztek
02:41
2018. január 09.
Sokan voltak az év első régiségvásárán
01:36
2018. január 09.