2018. január 16. Gusztáv
Miskolc
-6°C / -2°C
Fidesz: „A Jobbiknak savanyú a szőlő Miskolcon”
minap.hu
|
2018. január 12. 13:24
|
frissítve: 2018. január 14. 16:51
Felszólítjuk az ellenzéki pártokat, kiváltképp a Jobbikot, hogy ne riogassák a miskolciakat, inkább becsüljék meg ők is a több milliárdos stadionberuházást, sok ezer miskolci szurkoló és sportoló örömét – hangoztatták pénteki sajtótájékoztatójukon Deák-Bárdos Mihály és Hollósy András Fidesz-KDNP önkormányzati képviselők.

stadion_180112_vcs_06.jpg

Deák-Bárdos Mihály úgy fogalmazott, hogy a Jobbik el akarja venni a diósgyőri szurkolók örömét. – Önkormányzati képviselőként, a diósgyőri klub sportolójaként, sok ezer szurkolótársammal együtt nagy öröm számomra a Diósgyőri stadion modernizálása, fejlesztése, melynek összértéke meghaladja a 13 milliárd forintot. Ez az összeg jó helyre került, mi rendelkezünk a legnépesebb szurkolótáborral, s az utánpótlásban is sok száz miskolci gyermek dolgozik azért, hogy egyszer pályára léphessen majd a stadionban, a piros-fehér mezben – hangsúlyozta a politikus.

Hollósy András elmondta, sajnálattal tapasztalják, lassan már tendencia lett abból, hogy az ellenzéki pártoknak - főleg a Jobbiknak - savanyú a szőlő Miskolcon. Politikusaik már nem tudnak mibe kapaszkodni, ezért sikeres beruházásokat támadnak, ott próbálnak „fogást” keresni.

– A jobbikos képviselőknek és magának Jakab Péternek is üzenem, nem illik politikai okokból sok-sok ezer miskolci örömét elvenni, és mondvacsinált szóbeszédeket kreálni arról, hogy nem lesz meg a stadion üzemeltetője. Valószínűleg országos szinten is a Diósgyőri stadion fog a legnagyobb kihasználtsággal működni. Az ellenzéki politikusok szeretik magukat diósgyőri szimpatizánsnak, szurkolónak mutatni, de ezekkel a kijelentésekkel nem ezt támasztják alá – emelte ki Hollósy András.

Mint elhangzott, az állam és az önkormányzat folyamatosan tárgyal a leendő üzemeltetőkkel, keresik a legjobb, leghatékonyabb megoldást. Az egyeztetések azonban nem befolyásolják a stadion átadásának időpontját.

Nem
Kultúra
Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata "Fesd a várost színes(ebb)re" címmel alkotói pályázatot ír ki. A pályázat témája: Új street-art (utcai művészeti) alkotások létrehozása, szabadon válaszható témában.
Megye
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság labdarúgó csapata nyerte a Salernoban megrendezett Nemzetközi Futsal Labdarúgó Tornát.
Miskolc
A Diósgyőri vár vezetői állására kiírt felhívásra csaknem 60 szakember jelentkezett az ország minden részéről. A vár "kapitánya" Kismartoni Péter lett, aki 2018 januárjától látja el a Diósgyőri vár és Lovagi Tornák tere vezetői feladatait.
Városinfó
A Miskolctapolca Barlangfürdőben 2018. január 22–február 1. között felújítási munkálatokat végeznek. A karbantartás ideje alatt a fürdő és gyógyászati részlege, a Barlang Aquaterápia is zárva tart. A fürdő legközelebb 2018. február 2-án, pénteken lesz nyitva a nagyközönség előtt.
Megye
Vádemelési javaslattal éltek az ózdi rendőrök azokkal a gyanúsítottakkal szemben, akik Csernely településen több, egzisztenciálisan kiszolgáltatott helyzetben lévő család részére adtak kölcsönt irreálisan magas kamatra.
Egészségügy
Idén újabb 117 mentőautót szerez be a kormányzat – jelentette be Balog Zoltán az emberi erőforrások minisztere az Országos Mentőszolgálatnál tartott sajtótájékoztatóján, melyet abból az alkalomból tartott, hogy hétfőn 20 új mentőautó állt forgalomba.
Közélet
Január 1-jétől számos új előírás lépett hatályba az e-matricás rendszerben. Az egyik legfontosabb, hogy a véletlenül díjköteles útszakaszra tévedő autósok az utazás megkezdése után is megvásárolhatják az e-matricát.
Megye
Nagyipari méretekben termesztettek vadkendert egy külterületi pincerendszerben 2016 végén vietnámi és magyar férfiak – tájékoztatta portálunkat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség.
Környezet
Jellemzően csapadékos idő lesz a héten: esőre, hóra, ónos esőre figyelmeztet minket az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Tudomány
Pénteken 18 órától Csillagpartyt rendeznek a miskolci Dr. Szabó Gyula Bemutató Csillagvizsgálóban. A természettudomány iránt érdeklődők egy előadást hallgathatnak meg, utána pedig az időjárástól függően távcsöves bemutatáson vehetnek részt.

Videótár

ProgramPont 2018.01.15.
03:05
2018. január 15.
Alacsony munkanélküliség
04:31
2018. január 09.
Az állatkertek atyjára emlékeztek
02:41
2018. január 09.
Sokan voltak az év első régiségvásárán
01:36
2018. január 09.