2017. október 19. Nándor
Miskolc
8°C / 20°C
Így járnak a buszok, villamosok vasárnap
minap.hu
|
2017. október 15. 10:16
|
frissítve: 2017. október 15. 17:23
A hétvégén busszal és villamossal közlekedők több változásra is számíthatnak. Nagyon sok busz útvonala változik meg ideiglenesen a hétvégén. Figyelmesen nézzék meg a menetrendet, és az autóbuszok útvonalait, mielőtt a hétvégén útnak indulnak!

cng_busztolto_allomas_160304ml_10.jpg

Október 15-én, vasárnap futóverseny miatt 6:30-17:00 óra között nem a megszokott útvonalán közlekedik a 14-es, 20-as, 21-es, 28-as, 34-es, 35-ös, 43-as és Auchan 1-es autóbusz.

A futóverseny útvonala: Görgey Artúr út (rajt) – Corvin út – Uitz Béla út –Kálvin János utca – Petőfi Sándor utca – Hunyadi u. – Széchenyi utca – Déryné utca – Hősök tere – Horváth Lajos utca – Szentpáli utca – Corvin utca –Dankó Pista utca –Király utca –Budai József utca – Görgey Artúr utca (cél). Az érintett szakaszokon forgalomterelések és -korlátozások lesznek.

cng_busz_160302_ja_11.jpg

Az érintett autóbuszok módosított útvonala és megállói:

14-es: útvonala és megállói a Hejő-park felé változatlan marad. A Repülőtér felé az útvonala: az SZTK megállóhely után –Lévay u. –Szilágyi D. u. –Vörösmarty u. –Corvin u. – Centrum megállóhely, ezt követően eredeti útvonalán halad tovább. A Népkert, Villanyrendőr, Hősök tere, Petőfi tér megálló helyett a Szigligeti tér, Vörösmarty városrész, Vörösmarty utca és Centrum megállóban áll meg.

20-as: Miskolctapolca felé az útvonala: Madarász Viktor utca után – Kazinczy u. – Szemere u. – Népkert, majd eredeti útvonal. A Centrum és Vörösmarty u. helyett a Hősök terén és Villanyrendőrnél áll meg. A Repülőtér felé útvonala: SZTK megállóhely után – Lévay u. – balra Szilágyi D. u. – balra Vörösmarty u. – jobbra Corvin u. – Centrum, majd tovább halad az eredeti útvonalon. A Népkert helyett a Szigligeti tér, Vörösmarty városrész megállóban áll meg.

28-as, 43-as: Búza tér felé az SZTK megállóhely – Lévay u. –Szilágyi D. u. –Vörösmarty u. –Corvin u. – Centrum, majd tovább az eredeti útvonalon. Megállói pedig a Népkert megálló helyett a Szigligeti tér, Vörösmarty városrész.

34-es: Útvonala az Avas kilátó felé változatlan. Bodótető felé az SZTK megállóhely után – Lévay u. – Szilágyi D. u. – Vörösmarty u. – Corvin u. – Centrum, majd tovább halad eredeti útvonalán. A Népkert helyett a Szigligeti tér, Vörösmarty városrészben áll meg.

35-ös: Útvonala az Avas kilátó felé változatlan. A Centrum felé a Derkovits utca után Lévay u. – Szilágyi D. u. – Vörösmarty u. – Corvin u. – Centrum felé halad, majd tovább az eredeti útvonalán. A Népkert helyett a Szigligeti tér, Vörösmarty városrész.

21-es: Kandó Kálmán tér felé útvonala: Vörösmarty u. – Corvin u. – Madarász V. u. – Batthyány L. u. – Palóczy u. – Kis-Hunyad u. – Dayka u. – Dayka hídon jobbra fordul, majd tovább halad az eredeti útvonalán. Megállói: a Szemere u. és Erzsébet tér megálló helyett a Vörösmarty M. u. és Szemere kert megállóban áll meg. A Tiszai pályaudvar felé útvonala a Damjanich megállóhelyig változatlan, utána – Nagyváthy u. (ideiglenes megállóhely)– Szent I. u. – Malomszög u. – Ilona u. – Vologda u. – Fazekas u. – Jókai M. u. –  Ady E. u. – Vörösmarty u., majd tovább halad eredeti útvonalán. Megállói a Nagyváthy u., Teleki u., Erzsébet tér, Szemere u. megálló helyett az Ágnes Bútor előtti ideiglenes megállóhely, valamint a Dózsa Gy. u., Petőfi tér (1-es járat) megállóhelye.

Auchan 1-es: Útvonala a Centrum irányába változatlan. Az Auchan Borsod felé az útvonala: Villanyrendőr – Arany J. u.- Corvin u. – Szentpáli u. – Horváth L. u. – Ady E. u. – Király u. – Vörösmarty utca, majd tovább halad az eredeti útvonalán. Megállói: a Szemere u. helyett a Centrum.

cng_busz_160302_ja_17.jpg

Villamosközlekedés

A Széchenyi utcán a rendezvény miatt a villamosforgalom pár perces megállítására kell számítani, ez pár perces késést okozhat!

Módosul egy indulási időpont a 32-es autóbusz menetrendjében 2017. október 16-tól: hétfőtől munkanapokon a Gömöri pályaudvarról 16:05-kor indul 16:00 helyett a 32-es autóbusz.

Nem
Gazdaság
– Egy érdekes változásnak vagyunk tanúi: a magyar járműipar dinamikus fejlődése Székesfehérvárról indult, aztán Győr lett egyre erősebb, majd Kecskemét vette át a szerepet, és úgy látom, hogy a következő években Miskolc lesz az a város, ahol a legkomolyabb beruházások és fejlesztések történnek – fogalmazott a nemzetgazdasági miniszter Budapesten, az Automotive Hungary nemzetközi járműipari beszállítói szakkiállításon.
Szabadidő
Az Art of Magic tehetséges művészei varázsoltak nekünk két ajándékcsomagot, és egy páros belépőt a november 17-ei, Művészetek Házabeli produkciójukra. Mi pedig nektek adjuk, de nem ám ingyen. Válaszolj két egyszerű(nek tűnő) kérdésre, és bízz a szerencsében!
Miskolc
Október 21-én 10 és 16 óra között a Miskolci Állatkert és Kultúrpark Lemur Fesztiválnak ad otthont, melynek fő célja, hogy megismertesse az érdeklődőket Madagaszkár egyik legismertebb, egyben legveszélyeztetettebb állatcsoportjának számító lemurokkal.
Miskolc
Hétvégén és az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapján a várható utazási igényekhez igazodva változni fog a közlekedési rend.
DVTK
Miskolc
Az Európa Kupa F-csoportjának 2. fordulójában, szerda este az Aluinvent DVTK a PEAC-Pécs együttesét látta vendégül, és magabiztos játékkal ellenfele fölé tudott kerekedni, ezzel megszerezve idei első győzelmét a sorozatban.
Miskolc
Együtt könnyebb címmel nyílt meg szerdán a Mellrákinfó-Borsod figyelemfelkeltő, jótékonysági fotókiállítása a B.-A.-Z. Megyei Központi Kórházban. A képeken a betegségben érintett nők láthatók, egészséges sportolókkal.
Miskolc
Régészek közel 50 hamis érmét találtak a Huszárvárban – ez a mennyiség a szakemberek szerint már arra utal, hogy „nagyüzemben” folyhatott pénzhamisítás a Diósgyőri vár közelében. A részleteket alább olvashatják, érdemes azonban jelentkezni az ásatásbetekintő sétákra, ahol megtekinthetjük a legérdekesebb leleteket és a Mátyás korabeli épület maradványait is!
Miskolc
A Munkáspárt miskolci szervezete is csatlakozott a párt által meghirdetett országos akcióhoz, s kitelepüléssel egybekötött, nyílt sajtótájékoztatót tartott szerdán, az Újgyőri főtéren, "Fizessék meg a munkánkat!"- címmel. A rendezvényen bemutatták azokat a politikusokat is, akik nagy valószínűséggel a Munkáspárt színeiben indulnak majd a 2018-as országgyűlési választásokon a két miskolci központú választókerületben.

Videótár

Mobilitási képek a Tiszain
02:01
2017. október 18.
Együtt könnyebb - kiállítás a kórházban
03:18
2017. október 18.
Stadionséta gimnazistáknak
02:10
2017. október 18.
Lego roborépítő verseny
02:30
2017. október 18.