2018. január 16. Gusztáv
Miskolc
-6°C / -2°C
Füst és fegyverek – látványos rendőri bemutatók a miskolci nyílt napon
Miskolc Televízió/minap.hu
|
2018. január 12. 13:45
|
frissítve: 2018. január 15. 14:39
A Magyar Rendőrség utánpótlása érdekében olyan fiatalokat keres, akik a rendőri szolgálatot választanák hivatásuknak. A lehetőség Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is adott, csak jelentkezni kell! A Miskolci Rendészeti Szakgimnázium nyílt napot tartott pénteken.

Az érdeklődők döntését támogató nyílt napon a rendészeti szakgimnázium munkatársai többek között bemutatták az oktatási helyszíneket, emellett felvilágosítást adtak a rendőri hivatásról, továbbá az érdeklődők fizikai erőnlétének felmérésére is adott volt a lehetőség.

rendor_nyilt_nap_180112_police_2.jpg

Forrás: police.hu

A látogatók - többek között – részt vehettek bűn- és balesetmegelőzési bemutatón, ízelítőt kaphattak a megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi-technikai tevékenységéből, megtekinthették a szituációs-, bűnügyi-, közlekedési-, csapatszolgálati-, határrendészeti szakkabinetet, a szituációs lőteret és az iskola egyéb objektumait.

rendor_nyilt_nap_180112_police_1.jpg

A szakemberek a felvételi jelentkezésről is részletes tájékoztatót tartottak, illetve az egészségi állapottal kapcsolatosan felmerülő kérdésekre a rendészeti szakgimnázium orvosa válaszolt. A nyílt napon további programelemként szerepelt a lövészeti-, csapatszolgálati, alaki, bemutató is.

– Azért rendezzük meg a nyílt napot, hogy minden idén érettségiző fiatal figyelmét felkeltsük, és megmutassuk azt, hogy ez nem egy átlagos iskolai képzés, hanem igen színes, izgalmas és fordulatos – fogalmazott Kőhalminé Mizsei Orsolya őrnagy, kiemelt főreferens, a tanulmányi osztály munkatársa. – Elsősorban az északkelet-magyarországi régió középiskoláit szólítjuk meg ilyenkor, függetlenül attól, hogy rendvédelmi tagozatosok-e vagy sem. Mi a rendészeti tiszthelyettesi alapképzésre – a kétéves iskolarendszerű képzésre – toborozzuk az érdeklődőket. Ezzel a kétéves képzéssel, aki jelentkezik hozzánk, egy komplex rendőr szakmai képesítést szerez, amivel az országban bárhol, bármilyen szakterületen elhelyezkedhet tiszthelyettesi beosztásban, majd pedig azok, akik kitartóak, tanulhatnak tovább – részletezte. 

rendor_nyilt_nap_180112_police_3.jpg

– Sátoraljaújhelyből jöttem ide egy gimnáziumból, és most már másodéves tanuló vagyok – mondta Dudás Patrik, próbaidős rendőrőrmester. – Már június óta kinevezett próbaidős őrmester vagyok, úgyhogy jelenleg felváltva dolgozunk a határon és járunk ezzel párhuzamosan iskolába.

rendor_szakkozep_180112ml_4.jpg

Fotó: Mocsári László

– Azért érdekel ez a szakma, mert a családban is rengeteg rendőr van – tudtuk meg Nagy Nikolettától, aki Nyíregyházáról jött, a Tokaji Ferenc Gimnáziumból. – Szerettem volna én is kipróbálni magam, ezért is jelentkeztem már az általános iskola végén rendészeti iskolába, most pedig az érettségi után szeretnék itt tanulni. Ez egy nagyszerű iskola, rengeteg jót hallottam már róla, és több ismerősöm is jár ide – emelte ki.

rendor_szakkozep_180112ml_1.jpg

Az elkövetkező hetekben, hónapokban a toborzócsoportok több helyen is megjelennek a megyében, de a rendőri szolgálatra elhivatottságot érzők nem csak tőlük, hanem bármely rendőri szervnél érdeklődhetnek.

Nem
Kultúra
Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata "Fesd a várost színes(ebb)re" címmel alkotói pályázatot ír ki. A pályázat témája: Új street-art (utcai művészeti) alkotások létrehozása, szabadon válaszható témában.
Megye
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság labdarúgó csapata nyerte a Salernoban megrendezett Nemzetközi Futsal Labdarúgó Tornát.
Miskolc
A Diósgyőri vár vezetői állására kiírt felhívásra csaknem 60 szakember jelentkezett az ország minden részéről. A vár "kapitánya" Kismartoni Péter lett, aki 2018 januárjától látja el a Diósgyőri vár és Lovagi Tornák tere vezetői feladatait.
Városinfó
A Miskolctapolca Barlangfürdőben 2018. január 22–február 1. között felújítási munkálatokat végeznek. A karbantartás ideje alatt a fürdő és gyógyászati részlege, a Barlang Aquaterápia is zárva tart. A fürdő legközelebb 2018. február 2-án, pénteken lesz nyitva a nagyközönség előtt.
Megye
Vádemelési javaslattal éltek az ózdi rendőrök azokkal a gyanúsítottakkal szemben, akik Csernely településen több, egzisztenciálisan kiszolgáltatott helyzetben lévő család részére adtak kölcsönt irreálisan magas kamatra.
Egészségügy
Idén újabb 117 mentőautót szerez be a kormányzat – jelentette be Balog Zoltán az emberi erőforrások minisztere az Országos Mentőszolgálatnál tartott sajtótájékoztatóján, melyet abból az alkalomból tartott, hogy hétfőn 20 új mentőautó állt forgalomba.
Közélet
Január 1-jétől számos új előírás lépett hatályba az e-matricás rendszerben. Az egyik legfontosabb, hogy a véletlenül díjköteles útszakaszra tévedő autósok az utazás megkezdése után is megvásárolhatják az e-matricát.
Megye
Nagyipari méretekben termesztettek vadkendert egy külterületi pincerendszerben 2016 végén vietnámi és magyar férfiak – tájékoztatta portálunkat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség.
Környezet
Jellemzően csapadékos idő lesz a héten: esőre, hóra, ónos esőre figyelmeztet minket az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Tudomány
Pénteken 18 órától Csillagpartyt rendeznek a miskolci Dr. Szabó Gyula Bemutató Csillagvizsgálóban. A természettudomány iránt érdeklődők egy előadást hallgathatnak meg, utána pedig az időjárástól függően távcsöves bemutatáson vehetnek részt.

Videótár

ProgramPont 2018.01.15.
03:05
2018. január 15.
Alacsony munkanélküliség
04:31
2018. január 09.
Az állatkertek atyjára emlékeztek
02:41
2018. január 09.
Sokan voltak az év első régiségvásárán
01:36
2018. január 09.