2017. december 14. Szilárda
Miskolc
-2°C / 5°C
"A gyermeki lélek utat mutat" - díjazták a karácsonyi rajzpályázat nyerteseit (Képgalériával)
minap.hu
|
2017. december 05. 17:21
|
frissítve: 2017. december 07. 18:15
Több mint 900 miskolci általános iskolás vett részt a városháza karácsonyi rajzpályázatán. A legjobbak kedden délután, a díjátadó ünnepségen vehettek át elismerést Kiss János alpolgármestertől.

Mint az ünnepségen elhangzott, soha nem volt még ekkora érdeklődés a verseny iránt. A korábbi években 4-500 beküldött rajz közül kellett választania a zsűrinek, most  viszont több mint 920 alkotás érkezett. Mivel nagyon sokan pályáztak, a beérkezett rajzokat négy részletben mutatják be az adventi vasárnapokon, a Szent István téri LED-falon.

– Decemberben, advent idején megváltozik a világ – hangsúlyozta köszöntőjében Kiss János. – A szülők és a gyerekek között felcserélődnek  a szerepek, a gyerekek mutatják az utat a várakozásban. A felnőttek tudatosan próbálják ilyenkor lassítani a rohanó világot, hogy felkészüljenek a karácsonyra, a csodára, hogy hétről hétre olyan fontos erényekre figyelhessenek, mint a hit, a remény, az öröm és a szeretet. A gyerekeknek azonban fordulat nélkül teszik ezt, és teljes természetességgel várják a csodát. A gyermeki lélek utat mutat. Nincs tehát más dolgunk, mint átadni magunkat annak a varázslatnak, amelyet közel ezer miskolci gyermek hozott ide nekünk a rajzokkal, hogy átéljük a szeretet hangulatát és várjuk a csodát, a karácsonyi varázslatot - hangsúlyozta az alpolgármester.

karacsonyi_rajzpalyazat_171205ml_15.jpg

A zsűri Kiss Gergőnek, a Szabó Lőrinc Általános Iskola 3. r osztályos diákjának művét találta a legjobbnak. A képzeletbeli dobogó második fokára Bacsóka Szandra állhatott fel, a harmadik legjobbnak pedig Csordás Bence rajzát ítéleték. Serbán Rebeka különdíjban részesült.

Nem
Miskolc
A program egyre népszerűbb, mind többen vesznek részt a sütikészítésben. Szerdán délután Demeter Ervin kormánymegbízott és Csöbör Katalin országgyűlési képviselő is szaggatta a formákat.
Közélet
Óvodások látogatták meg az Aranykor Idősek Otthona lakóit. A kiscsoportosok adventi műsorral készültek, a szépkorúak pedig megtanították a gyerekeknek, hogyan kell mézeskalácsot sütni és díszíteni.
Kriminális
A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája egy hónapra elrendelte az előzetes letartóztatását annak a gyanúsítottnak, aki a gyanúsítás szerint december 11-én gépkocsijával balesetet okozott, majd továbbhajtott.
Miskolc
A miskolciak számtalan esetben bizonyították már, hogy ha jótékonyságról van szó, számíthatnak rájuk! A szombati program szervezői most is bíznak abban, hogy az Advent Miskolc keretein belül megtartandó véradáson sokan ott lesznek a városháza aulájában.
Közélet
Legalább 10-30 perces késéssel közlekednek a személyvonatok a Budapest-Hatvan-Miskolc vasútvonalon csütörtökön – közölte a Mávinform az MTI-vel.
Kultúra
Kialakult a Maestro Solti Nemzetközi Karmesterverseny pénteki döntőjének sorrendje és hogy a hat versenyző – köztük Cser Ádám, a Miskolci Nemzeti Színház karmestere – melyik szimfonikus művet vezényli majd a pécsi Kodály Központban.
Kriminális
A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája január 14-ig elrendelte az előzetes letartóztatását annak a gyanúsítottnak, akivel szemben jelentős értékre elkövetett lopás bűntette miatt indult büntetőeljárás.
Belföld
Mintegy 63 ezer pályázat érkezett az Otthon melege pályázatra – mondta Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára csütörtök reggel az M1 aktuális csatornán.
Havária
Vélhetően ismét fűtési problémák miatt gyulladt ki szerdán egy első emeleti társasház Sátoraljaújhelyen. Mire a tűzoltók a helyszínre értek, már teljes terjedelmében lángolt egy szoba.
Gazdaság
Mintegy 400 főt alkalmazó gépjármű-akkumulátorokat gyártó üzemet kíván építeni Miskolcon a japán GS Yuasa Corporation. Az üzem a tervek szerint 2018 szeptemberétől napi 24 órában termelne. A projektet hamarosan nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilváníthatják.
DVTK
Nincs könnyű helyzetben az Aluinvent-DVTK női kosárlabdacsapata, hiszen két alapemberére, Monica Engelmanra és Nagy Dórára sem számíthat a csütörtöki, Bydgoszcz elleni Európa Kupa-nyolcaddöntő odavágóján.
Oktatás
A Miskolci Egyetem, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bűnmegelőzési Alapítvány közös szervezésében tartott előadássorozat hallgatóit jutalmazták.

Videótár

Avalon Mikulásfutás
01:50
2017. december 12.
Adventi foglalkoztató, királyi ételek
02:12
2017. december 12.
Téltánc a koraszülöttekért
02:07
2017. december 12.
Szeretet sütiért adomány
01:34
2017. december 12.