2017. október 21. Orsolya
Miskolc
8°C / 16°C
Hazai győzelemmel folytatta a MEAFC
MEAFC
|
2017. szeptember 24. 18:55
|
frissítve: 2017. szeptember 26. 19:45
A nagykőrösiek keményen tartották magukat, de végül miskolci siker született.

Timkó hárompontos kosara avatta fel tétmérkőzésen a felújított Egyetemi Körcsarnokot, majd Galló büntetőjét Drahos vonalas távolija követte. A vendégek Mácsai pontjai révén visszavették a vezetést, így szükség volt Galló duplájára, majd Szögi triplájára, hogy kicsit megnyugodjanak a picit izgulós miskolci kedélyek. Molnár hármassal egalizálta az eredményt, majd Szögi pillanatai következtek. A remek fordulatszámon pörgő játékmester (28/9 pont, 9 kiharcolt fault, 41 VAL) kosaraival és gólpasszával távolodni látszott a házigazda (19-11). A negyed végére jobban figyelt a kőrös, akik Kónya utolsó pillanatos duplájával öt pontra közeledtek (21-16).

Klasszikus „felelgetőssel” folytatódott a mérkőzés, hiszen majd minden támadás kosárral fejeződött be. Hazai részről Máté pontjai érkeztek, amit a vendég óriás, Dobos másolt kicsit közelebbről. Következett Drahos zsinórban szerzett 7 pontja, majd újabb 6 Mátétól, ám a különbség változatlanul döntetlen környékén pihent. Mivel Szögi másfél perccel a félidő vége előtt szerzett türelmes hármasát nem követte újabb kosár, így pont ekkora előnnyel zárult az első két felvonás (45-42).

Fordulást követően nem igazán találta a ritmust a MEAFC, így egy könnyed 2-10-es szakaszt repesztett az alacsony szerkezetben is otthonosan mozgó vendégcsapat (47-52). Ahogyan az többnyire lenni szokott, jót tett a hazai időkérés, újult erőre kapott a Miskolc: kilenc pont érkezett fehér mezben, nulla pirosban (56-52). Hátradőlni nem tudtak Lippaiék, mert a sűrűn forgatott Nagykőrös igazából idén is teher nélkül játszhatott, és tették mindezt idén is eredményesen. A negyed végére nagy nehezen összekapart hazai előnyt Kónya és Fehér ismét eltüntették (63-63).

meafc_nagykoros_kosarlabda.jpg

Fotó: Rogosz Péter

Máté szép tempóját Fehér Ádám távolija feledtette, amit Drahos gól jó plusz egyes kombinációja követett azonnal. Tóth azonban két büntetőjével gondosodott arról, hogy a tábla ismét döntetlent mutasson (68-68).

Kicsit összeszedte ekkor csapatvédekezését a MEAFC, aminek elől is lett eredménye. A lepattanókból és szerzett labdákból egy igazán látványos 9-0-s szakasszal lett gazdagabb az egyre hangosabban szurkoló hazai publikum (77-68). Tóth ziccerére Galló és Szögi is az utolsó másodpercben felelt bravúrosan, így bő egy perccel a vége előtt gyakorlatilag eldőlt a találkozó (82-70). Dobos kosarai és Szögi büntetői még utat találtak a gyűrűkbe, ám a MEAFC idei első hazai győzelmét egy remek Szögi-Drahos-Lippai útvonalon érkező tempó zárta le (88-74).

A folytatásban szerdán Hódmezővásárhelyen lép pályára a csapat, majd szombaton már ismét itthon fogadják a Tehetséges Fiatalok gárdáját.

Eredmény:
MEAFC – Nagykőrösi Sólymok KE 88-74 (21-16, 24-26, 18-21, 25-11)
NB I/B Piros csoport, 2. forduló.
Miskolc, Egyetemi Körcsarnok, 350 néző.
Vezette: Sallai István, Gergely Csaba, Domán István.
MEAFC: Szögi (28/9), Drahos (16/3), Kopasz (2), Galló (12), Timkó (5/3). Csere: Máté (12), Lippai (11), Orosz (2), Orliczki M., Szojka. Edző: hajdu Roland.
Nagykőrös: Tóth (16/6), Kónya (11/6), Fehér P. (7/3), Mácsai (6/9, Dobos (16). Csere: Fehér Á. (10/6), Molnár (4), Kocsis (2). Edző: Lakosa Zsolt.

Hajdu Roland vezetőedző: Tudtuk, hogy a Nagykőrös veszélyes lehet, ahogy a 220 centis Dobos védése sem hétköznapi feladat. Az első három negyedben nem voltunk kellően agresszívak, de a végére feljavult a védekezésünk és az ellenfelet is felőrölte az addigi tempónk. Jó tanulság volt, szerdán Vásárhelyen hasonlóra számíthatunk, de folytatni akarjuk a győzelmi szeriánkat.

Nem
Megye
A hagyományokat folytatva, idén is vidéken ünnepelte 1956. október 23-át a B.-A..-Z. megyei önkormányzat. Ezúttal Sajóbábony önkormányzatával tartottak közös, ünnepi közgyűlést, amelyen Nagy István parlamenti államtitkár mondott ünnepi beszédet. A rendezvény keretében átadták a Pro Comitatu- és az Alkotói-díjakat.
Megye
’56-ban egy kislány az utcán, látva a közeledő tankok hadát, kilépett az úttestre, hogy megállítsa a szovjeteket – az ő történetét is elmeséli Martinkó Károly legújabb könyvében, amit csütörtökön a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár központi épületében ajánlottak az olvasók figyelmébe.
DVTK Jegesmedvék
A Kontinentális Kupa selejtezőjének első mérkőzésén a spanyol Txuri Urdin San Sebastian együttesével találkozott a DVTK Jegesmedvék jégkorongcsapata – kiütés lett a vége.
Miskolc
Csöbör Katalin országgyűlési képviselő pénteken adta át a több mint negyed milliárd forintból felújított utakat Alsózsolcán, Sajókeresztúrban és Felsőzsolcán.
Miskolc
Megkoszorúzták a Központi Kórház 1956-os emlékművét és a Tóth Ilona Emléktáblát. Az ünneplőket Tiba Sándor főigazgató köszöntötte, az ünnepi beszédet pedig Csöbör Katalin országgyűlési képviselő mondta.
Csapatsport
A Miskolc az orosz Szpartak Volgográddal, míg a címvédő Ferencváros a szintén orosz Szintez Kazany csapatával találkozik a férfi vízilabda Eurokupa negyeddöntőjében.
Megye
Ünnepi megemlékezést tartottak Alsózsolcán az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére. Csöbör Katalin országgyűlési képviselő köszöntőjében kiemelte: a szabadság születésnapját ünnepeljük október 23-án.
Politika
Miskolc elkötelezett abban, hogy a nyugdíjasok otthon érezzék magukat a városban – hangoztatták kormánypárti képviselők a csütörtöki városi közgyűlésen, ahol döntött arról is a grémium, hogy létrehozzák az Idősek Tanácsát.
Kriminális
Lopás bűntett elkövetésével gyanúsítható férfi azonosításához kéri a Miskolci Rendőrkapitányság a lakosság segítségét.
Közélet
A magyar honvédelem népszerűsítése, a honvédelem ügyének támogatása érdekében végzett áldozatos munkája elismeréseként, a Honvédelemért Kitüntető cím első fokozatát vehette át Kriza Ákos, Miskolc polgármestere pénteken Budapesten.
Egészségügy
2010-17. között, első lépésben több mint egymilliárd forint jutott egészségügyi infrastrukturális fejlesztésekre, majd 135 millió, jövőre pedig több mint 950 millió forint. Miskolcon felújították és fejlesztették a háziorvosi rendelőket, a Gyermekvárosban létrejött az országban egyedülálló egészségfejlesztési intézet, ahol az iskolások szervezetten vehetnek részt a vizsgálatokon.
Kultúra
Hamarosan befejeződik Csontváry Kosztka Tivadar Öreg halász című festményének restaurálása, és a világhírű kép – még idén – visszakerül a Herman Ottó Múzeum Képtárába. Ennek az eseménynek a bevezetője a Múzeumok Őszi Fesztiválja egyik kiemelkedő programja, ami az irodalom segítségével mutatja be a híres magyar festő alkotásait.

Videótár

Idősek tanácsa alakul Miskolcon
04:15
2017. október 19.
Miskolc nagy fejlődés előtt áll, megint ipari központ lesz
02:15
2017. október 19.
Miskolc az Automotive Hungary-n
03:23
2017. október 19.
Art of Magic Játék
00:26
2017. október 19.