2017. december 11. Árpád
Miskolc
-1°C / 8°C
Hiába a sűrű naptár, a "macikat" lehetetlen megállítani
Tóth Milán
|
2017. október 13. 09:15
|
frissítve: 2017. október 14. 12:21
Gyakorlatilag kétnaponta játszik a DVTK Jegesmedvék jégkorongcsapata, nem is eredménytelenül, hiszen az elmúlt egy hétben a Ferencvárost és a MAC Budapestet is legyőzte, míg a szlovák MsHK Zilinát kettős győzelemmel búcsúztatta.

dvtk_jegesmacik_171012ml_4.jpg

Fotók: Mocsári László

Legutóbb szeptember 15-én kapott ki a DVTK, azóta viszont mind a nyolc tétmérkőzését megnyerte. Az utóbbi négy rendkívül fontos volt, hiszen a Fradi és a MAC kétvállra való fektetése azt jelente, hogy Mikael Tisell vezetőedző legénysége átvette a vezetést az Erste Ligában, míg a Visegrád Kupa negyeddöntőjében a Zilina nem tudta megállítani. A zsolnaiakat ráadásul a piros-fehérek kettős győzelemmel, 11-5-ös összesítéssel búcsúztatták, és bár a visszavágó elején a hazaiak trénere kicsit megijedt, azt azért érezte, meglesz a továbbjutás.

– Edzőként mindig aggódom az eredmény miatt, mert a jégkorong egy nagyon gyors játék – mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján a svéd szakember. – Gyorsan gólt kaptunk, talán lőhetett volna az ellenfél még egyet pár percen belül, szóval igen, egy kicsit aggódtam. Ugyanakkor tudtam, lőni fogunk legalább két gólt, így a Zilinának már hetet kellett volna ütnie a továbbjutáshoz, amit elképzelhetetlennek tartottam.

A mindössze 20 éves kapus, Adorján Attila hétről hétre meggyőző teljesítményt nyújt a Jegesmedvékben, a zsolnaiak elleni visszavágón meg is választották a hazaiak legjobbjának. A tehetséges játékostól azt kérdeztük, jelent-e bármilyen presztízst a tény, hogy a DVTK egy szlovák extraligás együttest tudott búcsúztatni.

dvtk_jegesmacik_171012ml_6.jpg

– Talán nem játszanak még úgy az idei szezonban, ahogy azt elvárnák maguktól, de egy erős, gyors játékosokat foglalkoztató együttesről van szó, előfordult, főleg az első mérkőzésen, hogy beragadtunk hosszabb időre a harmadunkba – elemezte a zsolnaiakat a hálóőr. – Tudtuk, hogy a négygólos előnynek elégnek kell lennie a visszavágóra, ami be is igazolódott. Megmutattuk, mire vagyunk képesek, szlovák csapatot idén már nem először vertünk meg, a csapat pedig a csoportmérkőzések után érezte, meglehet a továbbjutás a négy közé.

dvtk_jegesmacik_171012ml_2.jpg

Nincs megállás azonban, ahogy arra már utaltunk írásunk elején, hiszen pénteken ismét hazai pályán lép jégre a Jegesmedvék, 18.30-tól a Fehérvári Titánokat fogadja bajnoki mérkőzésen – majd következik egy idegenbeli összecsapás vasárnap a Dunaújvárosi Acélbikák csarnokában. Ennek megfelelően csütörtökön csak egy könnyebb edzést tartott a játékosoknak a szakmai stáb.

– A koncentrációval nem volt gond a legutóbbi négy mérkőzésen, aminek én nagyon örülök, és ez a folytatásban sem fog problémát okozni – tette hozzá Tisell. – Nem tartottunk teljesértékű edzést, a regenerálódáson van most a hangsúly. Egy edző mindig igyekszik felkészülni az ellenfélből, kik a legjobb játékosai, de nekünk saját magunkra kell figyelnünk. Annak is kifejezetten örülök, hogy nálunk mindenki igyekszik a maximumot nyújtani. Sok jó csapatom volt, kiváló játékosokkal, de minden várakozásomat felülmúlt a legutóbbi három hónap, amióta Miskolcon vagyok.

dvtk_jegesmacik_171012ml_3.jpg

Nem
Miskolc
Miskolcra is megérkezett az idei tél első komolyabb havazása. Az ünnepi díszbe és fényekbe öltözött belváros most még különlegesebb látványt nyújt – nézd meg a felvételeinket!
Egyház
Advent második vasárnapján több helyen lobbant lángra a Remény gyertyája Miskolcon, a városrészek adventi koszorúin. Ezúttal is látványos, meghitt ünnepség volt a Diósgyőri várnál, az Otthon téren pedig Novák Józsefné és Hubay György önkormányzati képviselők gyújtották meg a várakozási időszak második gyertyáját.
Baleset
Valósággal "felrobbantak" a helyi internetes fórumok a szombat esti, halálos gázolás kapcsán, sokan nyilvánítanak részvétet, illetve olyanokat is írnak, hogy a jelzett területen sokszor idéznek elő veszélyes közlekedési helyzeteket a rendezvényekre tartó, vagy onnan távozó fiatalok.
Baleset
Fejsérülést szenvedett egy utas vasárnap kora este az egyetem környékén, miután egy helyi busz forgalmi okok miatt hirtelen fékezésre kényszerült.

Videótár

Csongor és Tünde a Kamarában
01:48
2017. december 08.
Gyerekek a Szeretet sütigyárban
01:27
2017. december 08.
Energetikai korszerűsítés a kórházban
01:29
2017. december 08.
Száz éves a Finn Köztársaság
01:13
2017. december 08.