2017. október 19. Nándor
Miskolc
8°C / 20°C
Hiába a sűrű naptár, a "macikat" lehetetlen megállítani
Tóth Milán
|
2017. október 13. 09:15
|
frissítve: 2017. október 14. 12:21
Gyakorlatilag kétnaponta játszik a DVTK Jegesmedvék jégkorongcsapata, nem is eredménytelenül, hiszen az elmúlt egy hétben a Ferencvárost és a MAC Budapestet is legyőzte, míg a szlovák MsHK Zilinát kettős győzelemmel búcsúztatta.

dvtk_jegesmacik_171012ml_4.jpg

Fotók: Mocsári László

Legutóbb szeptember 15-én kapott ki a DVTK, azóta viszont mind a nyolc tétmérkőzését megnyerte. Az utóbbi négy rendkívül fontos volt, hiszen a Fradi és a MAC kétvállra való fektetése azt jelente, hogy Mikael Tisell vezetőedző legénysége átvette a vezetést az Erste Ligában, míg a Visegrád Kupa negyeddöntőjében a Zilina nem tudta megállítani. A zsolnaiakat ráadásul a piros-fehérek kettős győzelemmel, 11-5-ös összesítéssel búcsúztatták, és bár a visszavágó elején a hazaiak trénere kicsit megijedt, azt azért érezte, meglesz a továbbjutás.

– Edzőként mindig aggódom az eredmény miatt, mert a jégkorong egy nagyon gyors játék – mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján a svéd szakember. – Gyorsan gólt kaptunk, talán lőhetett volna az ellenfél még egyet pár percen belül, szóval igen, egy kicsit aggódtam. Ugyanakkor tudtam, lőni fogunk legalább két gólt, így a Zilinának már hetet kellett volna ütnie a továbbjutáshoz, amit elképzelhetetlennek tartottam.

A mindössze 20 éves kapus, Adorján Attila hétről hétre meggyőző teljesítményt nyújt a Jegesmedvékben, a zsolnaiak elleni visszavágón meg is választották a hazaiak legjobbjának. A tehetséges játékostól azt kérdeztük, jelent-e bármilyen presztízst a tény, hogy a DVTK egy szlovák extraligás együttest tudott búcsúztatni.

dvtk_jegesmacik_171012ml_6.jpg

– Talán nem játszanak még úgy az idei szezonban, ahogy azt elvárnák maguktól, de egy erős, gyors játékosokat foglalkoztató együttesről van szó, előfordult, főleg az első mérkőzésen, hogy beragadtunk hosszabb időre a harmadunkba – elemezte a zsolnaiakat a hálóőr. – Tudtuk, hogy a négygólos előnynek elégnek kell lennie a visszavágóra, ami be is igazolódott. Megmutattuk, mire vagyunk képesek, szlovák csapatot idén már nem először vertünk meg, a csapat pedig a csoportmérkőzések után érezte, meglehet a továbbjutás a négy közé.

dvtk_jegesmacik_171012ml_2.jpg

Nincs megállás azonban, ahogy arra már utaltunk írásunk elején, hiszen pénteken ismét hazai pályán lép jégre a Jegesmedvék, 18.30-tól a Fehérvári Titánokat fogadja bajnoki mérkőzésen – majd következik egy idegenbeli összecsapás vasárnap a Dunaújvárosi Acélbikák csarnokában. Ennek megfelelően csütörtökön csak egy könnyebb edzést tartott a játékosoknak a szakmai stáb.

– A koncentrációval nem volt gond a legutóbbi négy mérkőzésen, aminek én nagyon örülök, és ez a folytatásban sem fog problémát okozni – tette hozzá Tisell. – Nem tartottunk teljesértékű edzést, a regenerálódáson van most a hangsúly. Egy edző mindig igyekszik felkészülni az ellenfélből, kik a legjobb játékosai, de nekünk saját magunkra kell figyelnünk. Annak is kifejezetten örülök, hogy nálunk mindenki igyekszik a maximumot nyújtani. Sok jó csapatom volt, kiváló játékosokkal, de minden várakozásomat felülmúlt a legutóbbi három hónap, amióta Miskolcon vagyok.

dvtk_jegesmacik_171012ml_3.jpg

Nem
Gazdaság
– Egy érdekes változásnak vagyunk tanúi: a magyar járműipar dinamikus fejlődése Székesfehérvárról indult, aztán Győr lett egyre erősebb, majd Kecskemét vette át a szerepet, és úgy látom, hogy a következő években Miskolc lesz az a város, ahol a legkomolyabb beruházások és fejlesztések történnek – fogalmazott a nemzetgazdasági miniszter Budapesten, az Automotive Hungary nemzetközi járműipari beszállítói szakkiállításon.
Szabadidő
Az Art of Magic tehetséges művészei varázsoltak nekünk két ajándékcsomagot, és egy páros belépőt a november 17-ei, Művészetek Házabeli produkciójukra. Mi pedig nektek adjuk, de nem ám ingyen. Válaszolj két egyszerű(nek tűnő) kérdésre, és bízz a szerencsében!
Miskolc
Október 21-én 10 és 16 óra között a Miskolci Állatkert és Kultúrpark Lemur Fesztiválnak ad otthont, melynek fő célja, hogy megismertesse az érdeklődőket Madagaszkár egyik legismertebb, egyben legveszélyeztetettebb állatcsoportjának számító lemurokkal.
Miskolc
Hétvégén és az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapján a várható utazási igényekhez igazodva változni fog a közlekedési rend.
DVTK
Miskolc
Az Európa Kupa F-csoportjának 2. fordulójában, szerda este az Aluinvent DVTK a PEAC-Pécs együttesét látta vendégül, és magabiztos játékkal ellenfele fölé tudott kerekedni, ezzel megszerezve idei első győzelmét a sorozatban.
Miskolc
Együtt könnyebb címmel nyílt meg szerdán a Mellrákinfó-Borsod figyelemfelkeltő, jótékonysági fotókiállítása a B.-A.-Z. Megyei Központi Kórházban. A képeken a betegségben érintett nők láthatók, egészséges sportolókkal.
Miskolc
Régészek közel 50 hamis érmét találtak a Huszárvárban – ez a mennyiség a szakemberek szerint már arra utal, hogy „nagyüzemben” folyhatott pénzhamisítás a Diósgyőri vár közelében. A részleteket alább olvashatják, érdemes azonban jelentkezni az ásatásbetekintő sétákra, ahol megtekinthetjük a legérdekesebb leleteket és a Mátyás korabeli épület maradványait is!
Miskolc
A Munkáspárt miskolci szervezete is csatlakozott a párt által meghirdetett országos akcióhoz, s kitelepüléssel egybekötött, nyílt sajtótájékoztatót tartott szerdán, az Újgyőri főtéren, "Fizessék meg a munkánkat!"- címmel. A rendezvényen bemutatták azokat a politikusokat is, akik nagy valószínűséggel a Munkáspárt színeiben indulnak majd a 2018-as országgyűlési választásokon a két miskolci központú választókerületben.

Videótár

Mobilitási képek a Tiszain
02:01
2017. október 18.
Együtt könnyebb - kiállítás a kórházban
03:18
2017. október 18.
Stadionséta gimnazistáknak
02:10
2017. október 18.
Lego roborépítő verseny
02:30
2017. október 18.