2017. november 21. Olivér
Miskolc
0°C / 4°C
A Honvédelemért Kitüntető címet vehette át Miskolc polgármestere
Miskolc Televízió/minap.hu
|
2017. október 20. 12:26
|
frissítve: 2017. október 22. 22:22
A magyar honvédelem népszerűsítése, a honvédelem ügyének támogatása érdekében végzett áldozatos munkája elismeréseként, a Honvédelemért Kitüntető cím első fokozatát vehette át Kriza Ákos, Miskolc polgármestere pénteken Budapesten.

honvedelmi_kitunteto_cim_171020_ja.jpg

Fotó: Juhász Ákos

Az ünnepséget a Stefánia Palotában tartották. Az eseményen több kitüntetést és elismerést is átadtak, Simicskó István honvédelmi miniszter vezetésével.

Miskolc polgármestere, Kriza Ákos a magyar honvédelem népszerűsítése, a honvédelem ügyének támogatása érdekében végzett áldozatos munkája elismeréseként kapta meg a Honvédelemért Kitüntető cím első fokozatát. A városvezető a díj kapcsán úgy fogalmazott facebook-oldalán: „Egy államnak határai nélkül területe sincs, éppen ezért közös feladatunk védelmezni azokat, amelyek gyermekeink biztonságát és a magyar nemzeti keresztény értékek megőrzését is szolgálják. Megtisztelő számomra hogy a Honvédelemért Kitüntető címet vehettem át Simicskó István honvédelmi minisztertől.”

honvedelmi_kitunteto_cim_krizaakos_171020_ja.jpg

A Honvédelemért Kitüntető cím a honvédelmi miniszter, illetve a Honvéd Vezérkar Főnöke által adományozható kitüntetés. Babérkoszorúval ékesített és első, második és harmadik fokozatban adományozható huzamosabb időn át végzett kiemelkedő szakmai érdemeinek, honvédséget támogató tevékenységének elismeréseként. Kormánytisztviselők mellett közalkalmazottak és munkavállalók kaphatják.

honvedelmi_kitunteto_cim_krizaakos_simicsko_171020_ja1.jpg

Nem
Csapatsport
Fizikális mérkőzést vitt el az Oroszlány csapata. A harmadik helyen álló MEAFC fogadta a veretlen listavezető tavalyi bronzérmes Oroszlányt.
Baleset
Egy személyautó és két kisbusz karambolozott hétfőn kora este a Taktakenéz és Prügy közötti úton. A személyautó egyik utasa a helyszínen életét vesztette, a másikat súlyos sérülésekkel szabadították ki az összeroncsolódott járműből.
Egészségügy
Több mint hétszázezer forint értékben adományozott klímaberendezéseket egy üdítőitalokat gyártó vállalat a megyei központi kórház Gyermeksebészeti Traumatológiai és Égési Osztályának. Az pénzt két jótékonysági sportrendezvényen gyűjtötték össze, és más cégektől is kaptak támogatást.
Városinfó
A 2015 októberében felesküdött, seriffeknek is nevezett körzeti rendészek állandó, személyes kapcsolatban vannak területük lakóival, s megfelelő helyismerettel rendelkeznek ahhoz, hogy napi ügyeik során is segítsék a miskolciakat. Egy miskolci nő a napokban levélben mondott köszönetet az egyik rendész tevékenységéért.
Megye
Éppen gyanúsított kihallgatásáról tartott haza az a putnoki férfi, aki a séta helyett ismét inkább biciklit lopott.
Egyéni sport
Zurai Rajmund, a DVTK-MVSI tehetsége a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel a miskolci Zrínyi Ilona Gimnázium tornacsarnokában, november 18-án megrendezett serdülő szabadfogású országos bajnokságon, ahol még négy társa is érmes lett.
Miskolc
Ismét cipősdobozban várják a rászorulóknak szánt ajándékokat a Herman Ottó Múzeumban.
Kultúra
A magyar beat-rock hagyományaiból táplálkozó csapat sokat értető és elgondolkodtató szövegeivel, ugyanakkor fülbemászó dallamaival jogosan reménykedik abban, hogy az egész ország megismeri nevüket és dalaikat.
Egészségügy
A Movember Mozgalom egy világszerte ismert figyelemfelkeltő mozgalom, amelyet minden év novemberében rendeznek meg, hogy felhívják a figyelmet a prosztatarákra. A Megyei Központi Kórház az Első Miskolci Lions Klubbal karöltve, ingyenes szűrést szervez Miskolcon 2017. november 25-én, a prosztatarák elleni küzdelem jegyében.
Közélet
Advent a karácsony (december 25.) előtti negyedik vasárnappal – más megfogalmazásban a Szent András apostol napjához (november 30.) legközelebb eső vasárnappal – veszi kezdetét, és karácsonyig tart. Idén december 3-án lesz advent első vasárnapja.
Miskolc
Nagyon szerencsések vagyunk mi, miskolciak, de sokszor észre sem vesszük! Elvakítanak minket a hétköznapi problémáink, napi teendőink közben csak végigrohanunk ezen a csodálatos városon, amelyet igazából nem is ismerünk.

Videótár

26. Francia Filmnapok
02:06
2017. november 20.
Koraszülöttek Világnapja
01:59
2017. november 20.
MVK Zrt balesetmentes közlekedés
01:41
2017. november 20.
Védjünk meg Magyarországot Ifj Lomnici Zoltán
02:35
2017. november 20.