2017. január 22. Vince, Artúr
Miskolc
-16°C / -1°C
Így készülnek a világ legjobb cipői Miskolcon
minap.hu
|
2016. február 19. 10:14
|
frissítve: 2016. február 21. 15:35
Lenyűgöző lábbelik kerülnek ki Kovács Attila miskolci cipészmester keze alól. Munkái között mindig van egy kis utalás a magyarságra, ezt bizonyítja az is, hogy legutóbbi alkotására díszítő elemként egy magyar címer is felkerült.

Ahogy korábban is írtuk, a miskolci cipőkészítő mester sorra hozza el a díjakat a nemzetközi cipőkészítő bajnokságokról, amit háromévente rendeznek meg Németországban. A mester most részleteket is elárult arról, hogy mi alapján döntik el a versenyen melyik a legjobb cipő.

690_k.jpg

 Alapvető követelmény az, hogy a mester a benevezett munkákat saját maga készítse el, amit megálmodott a  tervezésen és kivitelezésen keresztül az utolsó mozzanatig. Az alkotásokat nemzetközi szakmai zsűri  esztétikai és szakmai szempontok alapján dönt, értékelik

 - az alapötletet, 

 - azt, hogyan tudta megvalósítani, 

 - milyen minőségben tudta elkészíteni, 

 - az összképet

 - és  hogy hozott-e valami új megoldást vagy ötletet a szakmának.

Kovács Attila négy pár cipővel nevezett be a versenyre és minden alkalommal van a munkái között egy kis utalás a magyarságra, ezúttal a történelmi, magyar koronás címer került az egyik cipőre, mint fő díszítő elem. 

"Az elmúlt évek sikerei után, ott volt bennem a bizonytalanság, hogy sikerül-e vajon megismételni a sikertörténetet?!” - mondja Kovács Attila.

A zsűri döntése alapján úgy néz ki sikerült.

1. "A CÍMERES"  Aranyérem + Legjobb Férfi cipő "Best of -Különdíj"

537.jpg

Barna antik színű, egyedileg kézzel festett férfi félcipő, különleges ráma és talp-varrással. A cipőszenzációja, hogy egy darab síkfelületű borjúbőrből van elkészítve, nincs a felső részén sehol varrás illetve toldás. A talpán a történelmi Magyarország tölgyfa és babérkoszorús koronás címere látható, mely faragott és domborított technikával készült. A sarkán intarziás minta és réz szegezés díszíti, mely a talpon is visszaköszön.

Méret: 43.

 2."ŐSZI LOMB"  Aranyérem + Legjobb Női cipő "Best of -Különdíj"

604.jpg

Vörös-barna színátmenetes, borjúbőrből készült női bokacipő. A felsőrész levél formájú alkatrészekből van összevarrva, rajta erezetek melyek domborításos technikával készültek. A z egész cipő kézzel festett melyet az őszi lombok színei inspiráltak. A cipő sarka belül helyezkedik el, nem látszik. A cipő bőrtalpára levélminta van faragva.

 

3. "PIRARUCU"  Aranyérem + Legjobb Férfi cipő "Best of -Különdíj"

674.jpg

Vörösbor színű férfi bokacsizma, fekete csatszíjjal rámán-varrott technológiával. A cipő érdekessége, hogy a legnagyobb édesvízi halfaj bőréből készült melynek neve Pirarucu, élőhelye az Amazonas folyó dél Amerikában. A cipő talpán és sarkán véséses díszítés található.

 

4. "MEGFŰZTÉL"  Ezüstérem

698.jpg

Barna kézzel festett, magassarkú női szandál. Érdekessége, hogy a szandál felsőrész szélei négyszálas fűzéssel van eldolgozva és a talphoz ugyanezen bőrszíjakkal van rögzítve. A bőrtalp a szandál két oldalán és hátul felhajlik, ez adja meg a szandál ívét és formáját és egyben a kérge is a lábbelinek. A szandál sarka diófából és csontból lett kifaragva, a rajta lévő minta pedig égetéssel készült. A zárást szarvasagancsból készült gomb biztosítja.

Nem
Csapatsport
Megye
Nemrégiben Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémián rendezte meg a Magyar Diáksport Szövetség a 2015/16. tanévi diákolimpia-eredményességi díjátadó ünnepségét. Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből is szép számmal voltak díjazottak.
Miskolc
Különleges régmúltat idéző előadással és látványetetéssel tisztelgett a magyar kultúra napja előtt a Miskolci Állatkert.
DVTK
Miskolc
A DVTK Jegesmedvék a Csíkszeredát látták vendégül szombaton este a Miskolc Városi Jégcsarnokban. Csapatunk végig vezetve és magabiztosan játszva győzte le ellenfelét. A meccs legjobbja az egy gólig és két gólpasszig jutó Andrew Johnston volt.
DVTK
Miskolc
Második felkészülési mérkőzésén sem kapott gólt a DVTK felnőtt labdarúgó csapata, amely szombaton Balmazújvárosban játszott zárt kapus mérkőzést a hazaiakkal.
Kriminális
Hamar elfogták a rendőrök azt a 20 éves, szikszói férfit, aki késsel követelt pénzt az édesanyjától.
Környezet
Holnap is borongós időre számíthatunk. A helyenként igen csípős éjszakát hazánk nagy részén fagyos nappal követi.
Belföld
Az olasz hatóságok mellett a magyar rendőrség is nyomozást indított a péntek éjjeli veronai busztragédia ügyében.
Szabadidő
Csukás István Gombóc Artúr, a nagy utazó című mesejátéka mellett igazi „csokiünneppel” várták a gyermekeket a miskolci Művészetek Házában szombat délután.

Videótár

ProgramPont 2017.01.20.
03:12
2017. január 20.
Vöröskereszt véradás
01:50
2017. január 20.
Két új labdarúgóval erősített a DVTK
02:21
2017. január 20.
Jön a nagy hideg
01:24
2017. január 20.