2017. február 23. Alfréd
Miskolc
4°C / 11°C
Így készülnek a világ legjobb cipői Miskolcon
minap.hu
|
2016. február 19. 10:14
|
frissítve: 2016. február 21. 15:35
Lenyűgöző lábbelik kerülnek ki Kovács Attila miskolci cipészmester keze alól. Munkái között mindig van egy kis utalás a magyarságra, ezt bizonyítja az is, hogy legutóbbi alkotására díszítő elemként egy magyar címer is felkerült.

Ahogy korábban is írtuk, a miskolci cipőkészítő mester sorra hozza el a díjakat a nemzetközi cipőkészítő bajnokságokról, amit háromévente rendeznek meg Németországban. A mester most részleteket is elárult arról, hogy mi alapján döntik el a versenyen melyik a legjobb cipő.

690_k.jpg

 Alapvető követelmény az, hogy a mester a benevezett munkákat saját maga készítse el, amit megálmodott a  tervezésen és kivitelezésen keresztül az utolsó mozzanatig. Az alkotásokat nemzetközi szakmai zsűri  esztétikai és szakmai szempontok alapján dönt, értékelik

 - az alapötletet, 

 - azt, hogyan tudta megvalósítani, 

 - milyen minőségben tudta elkészíteni, 

 - az összképet

 - és  hogy hozott-e valami új megoldást vagy ötletet a szakmának.

Kovács Attila négy pár cipővel nevezett be a versenyre és minden alkalommal van a munkái között egy kis utalás a magyarságra, ezúttal a történelmi, magyar koronás címer került az egyik cipőre, mint fő díszítő elem. 

"Az elmúlt évek sikerei után, ott volt bennem a bizonytalanság, hogy sikerül-e vajon megismételni a sikertörténetet?!” - mondja Kovács Attila.

A zsűri döntése alapján úgy néz ki sikerült.

1. "A CÍMERES"  Aranyérem + Legjobb Férfi cipő "Best of -Különdíj"

537.jpg

Barna antik színű, egyedileg kézzel festett férfi félcipő, különleges ráma és talp-varrással. A cipőszenzációja, hogy egy darab síkfelületű borjúbőrből van elkészítve, nincs a felső részén sehol varrás illetve toldás. A talpán a történelmi Magyarország tölgyfa és babérkoszorús koronás címere látható, mely faragott és domborított technikával készült. A sarkán intarziás minta és réz szegezés díszíti, mely a talpon is visszaköszön.

Méret: 43.

 2."ŐSZI LOMB"  Aranyérem + Legjobb Női cipő "Best of -Különdíj"

604.jpg

Vörös-barna színátmenetes, borjúbőrből készült női bokacipő. A felsőrész levél formájú alkatrészekből van összevarrva, rajta erezetek melyek domborításos technikával készültek. A z egész cipő kézzel festett melyet az őszi lombok színei inspiráltak. A cipő sarka belül helyezkedik el, nem látszik. A cipő bőrtalpára levélminta van faragva.

 

3. "PIRARUCU"  Aranyérem + Legjobb Férfi cipő "Best of -Különdíj"

674.jpg

Vörösbor színű férfi bokacsizma, fekete csatszíjjal rámán-varrott technológiával. A cipő érdekessége, hogy a legnagyobb édesvízi halfaj bőréből készült melynek neve Pirarucu, élőhelye az Amazonas folyó dél Amerikában. A cipő talpán és sarkán véséses díszítés található.

 

4. "MEGFŰZTÉL"  Ezüstérem

698.jpg

Barna kézzel festett, magassarkú női szandál. Érdekessége, hogy a szandál felsőrész szélei négyszálas fűzéssel van eldolgozva és a talphoz ugyanezen bőrszíjakkal van rögzítve. A bőrtalp a szandál két oldalán és hátul felhajlik, ez adja meg a szandál ívét és formáját és egyben a kérge is a lábbelinek. A szandál sarka diófából és csontból lett kifaragva, a rajta lévő minta pedig égetéssel készült. A zárást szarvasagancsból készült gomb biztosítja.

Nem
Csapatsport
Miskolc
Utolsó hazai mérkőzésére, és teltházra készül a MEAFC férfi kosárlabda csapata, amely pénteken, az NB I/B-s kosárlabda bajnokság Keleti csoportjának 18. fordulójában a Békés együttesét fogadja.
Kultúra
Jótékonysági hangversenyt tartottak szerdán este a Művészetek Házában, a Miskolci Szimfonikus Zenekar és a Múzsák Kertje Alapítvány szervezésében. A befolyt összegből emléktáblát kívánnak állítani a miskolci hangversenyélet és zenepedagógia már elhunyt, kiemelkedő művész-személyiségeinek, a Múzsák Kertjében.
Közélet
A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság vizsgálatot folytat és a lakosság segítségét kéri Restye Imre 83 éves kazincbarcikai lakos eltűnése ügyében.
Csapatsport
Az OSC három góllal, 10-7-re nyert a vendég Miskolc ellen a férfi vízilabda ob I középszakaszának szerdai nyitányán.
DVTK Jegesmedvék
A Ferencváros 3-0-ra győzött a címvédő és alapszakaszgyőztes DVTK Jegesmedvék otthonában a jégkorong MOL Liga negyeddöntőjében, szerdán.
Oktatás
Szex, szerelem, párkapcsolat – ezzel a címmel hirdettek programot miskolci középiskolásoknak, akik a délutáni eseményen való részvétellel közösségi szolgálatot is teljesítettek.
Belföld
Február 24-én indul a lakossági hitelprogram energiahatékonysági korszerűsítések támogatására. Az Otthon Melege Program is folytatódik, melynek keretében a háztartási nagygépek cseréjét és a fűtéskorszerűsítést vissza nem térítendő forrásból támogatják majd.
Miskolc
Míg a multi cégek béreket emelnek, addig a kisboltok a túlélésért küzdenek. A Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség ezért pályázati úton segítené a kisboltok túlélését. Szerintük a kisvállalkozóknak is meg kell tanulniuk azokat a módszereket, amivel meg tudják tartani a dolgozóikat, például béren kívüli juttatásokkal.
Kultúra
A zenekart érintő aktualitásokról, turnéfelkérésekről, budapesti szereplésekről és a következő évad terveiről is szó volt szerdán délelőtt, a Miskolci Szimfonikus Zenekar "Van miről beszélnünk!" című sajtótájékoztatóján.
Megye
A kormány kiemelt turisztikai térséggé nyilvánította a 105 településből álló Tokaj, Felső-Tisza és Nyírség térséget - az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlöny legfrissebb számában jelent meg.

Videótár

ProgramPont 2017.02.22.
03:06
2017. február 22.
Mezőkövesden nem sikerült, de a jégen meglett a győzelem
02:28
2017. február 21.
Eső, hideg és hatalmas buli volt a Kocsonya Farsangon idén
02:30
2017. február 21.
A makettezők is ünnepeltek
01:30
2017. február 21.