2017. április 30. Katalin, Kitti
Miskolc
-°C / -°C
Így készülnek a világ legjobb cipői Miskolcon
minap.hu
|
2016. február 19. 10:14
|
frissítve: 2017. április 22. 12:47
Lenyűgöző lábbelik kerülnek ki Kovács Attila miskolci cipészmester keze alól. Munkái között mindig van egy kis utalás a magyarságra, ezt bizonyítja az is, hogy legutóbbi alkotására díszítő elemként egy magyar címer is felkerült.

Ahogy korábban is írtuk, a miskolci cipőkészítő mester sorra hozza el a díjakat a nemzetközi cipőkészítő bajnokságokról, amit háromévente rendeznek meg Németországban. A mester most részleteket is elárult arról, hogy mi alapján döntik el a versenyen melyik a legjobb cipő.

690_k.jpg

 Alapvető követelmény az, hogy a mester a benevezett munkákat saját maga készítse el, amit megálmodott a  tervezésen és kivitelezésen keresztül az utolsó mozzanatig. Az alkotásokat nemzetközi szakmai zsűri  esztétikai és szakmai szempontok alapján dönt, értékelik

 - az alapötletet, 

 - azt, hogyan tudta megvalósítani, 

 - milyen minőségben tudta elkészíteni, 

 - az összképet

 - és  hogy hozott-e valami új megoldást vagy ötletet a szakmának.

Kovács Attila négy pár cipővel nevezett be a versenyre és minden alkalommal van a munkái között egy kis utalás a magyarságra, ezúttal a történelmi, magyar koronás címer került az egyik cipőre, mint fő díszítő elem. 

"Az elmúlt évek sikerei után, ott volt bennem a bizonytalanság, hogy sikerül-e vajon megismételni a sikertörténetet?!” - mondja Kovács Attila.

A zsűri döntése alapján úgy néz ki sikerült.

1. "A CÍMERES"  Aranyérem + Legjobb Férfi cipő "Best of -Különdíj"

537.jpg

Barna antik színű, egyedileg kézzel festett férfi félcipő, különleges ráma és talp-varrással. A cipőszenzációja, hogy egy darab síkfelületű borjúbőrből van elkészítve, nincs a felső részén sehol varrás illetve toldás. A talpán a történelmi Magyarország tölgyfa és babérkoszorús koronás címere látható, mely faragott és domborított technikával készült. A sarkán intarziás minta és réz szegezés díszíti, mely a talpon is visszaköszön.

Méret: 43.

 2."ŐSZI LOMB"  Aranyérem + Legjobb Női cipő "Best of -Különdíj"

604.jpg

Vörös-barna színátmenetes, borjúbőrből készült női bokacipő. A felsőrész levél formájú alkatrészekből van összevarrva, rajta erezetek melyek domborításos technikával készültek. A z egész cipő kézzel festett melyet az őszi lombok színei inspiráltak. A cipő sarka belül helyezkedik el, nem látszik. A cipő bőrtalpára levélminta van faragva.

 

3. "PIRARUCU"  Aranyérem + Legjobb Férfi cipő "Best of -Különdíj"

674.jpg

Vörösbor színű férfi bokacsizma, fekete csatszíjjal rámán-varrott technológiával. A cipő érdekessége, hogy a legnagyobb édesvízi halfaj bőréből készült melynek neve Pirarucu, élőhelye az Amazonas folyó dél Amerikában. A cipő talpán és sarkán véséses díszítés található.

 

4. "MEGFŰZTÉL"  Ezüstérem

698.jpg

Barna kézzel festett, magassarkú női szandál. Érdekessége, hogy a szandál felsőrész szélei négyszálas fűzéssel van eldolgozva és a talphoz ugyanezen bőrszíjakkal van rögzítve. A bőrtalp a szandál két oldalán és hátul felhajlik, ez adja meg a szandál ívét és formáját és egyben a kérge is a lábbelinek. A szandál sarka diófából és csontból lett kifaragva, a rajta lévő minta pedig égetéssel készült. A zárást szarvasagancsból készült gomb biztosítja.

Nem
Baleset
Kigyulladt egy gyerekeket szállító autóbusz motortere vasárnap kora este az M3-as autópálya 130-as kilométerénél, Mezőkövesdnél - tudta meg portálunk. Az esethez mezőkövesdi rajokat riasztott a műveletirányítás.
DVTK
Tovább tart a harc a Női Kosárlabda NB I. A-csoport 5. helyéért, miután az Aluinvent DVTK egyenlített a PEAC ellen az egyik csapat két győzelméig tartó párharcban. Jovanović 19, Rasheed 18, Szácsi 14, Czank 11 pontot szerzett, folytatás csütörtökön Pécsett.
Kriminális
A legnagyobb természetességgel próbálta felvinni a lovát egy menetrend szerinti, városi buszra egy pécsi férfi, aki sehogy nem értette, miért nem akar jegyet adni az állatnak a sofőr. A nem mindennapi jelenetről egy járókelő videofelvételt készített.
Kriminális
Elfogták a miskolci rendőrök azt a négy férfit, akik ellopták a Hernád folyó felett átívelő optikai kábelt, s ezzel sikeresen kinyírták a telefon, internet és televízió szolgáltatást.42 település közel 5000 háztartásban, plusz a környező hivatalokban.
Egyéni sport
Miskolc
Június közepén Miskolcon, két sportág, két nemzetközi viadalán adhatnak számot felkészültségükről a sportbarátok. A 6. Maratoni Hétvégére - kortól, nemtől függetlenül - a terepfutás és a terepkerékpározás kedvelőit várják a Királyasztalon kijelölendő „erdei stadionba”.
DVTK
A tabellán második helyen álló Szegedi AK vendége volt a DVTK listavezető női labdarúgócsapata szombaton délután. Fórizs Sándor tanítványai jövő héten a Vasas ellen matematikailag is bebiztosíthatják a bajnoki címüket.
DVTK
„Le a kalappal a csapat előtt, mert tíz emberrel is szenzációsan küzdöttek, és olyan mérkőzést tudtunk megnyerni, ami a végén már nem teljesen nekünk állt” – nyilatkozta a Vasas elleni fontos győzelmet követően a DVTK vezetőedzője. Most már azért valamivel jobb ránézni a tabellára…

Videótár

Állítsuk meg Brüsszelt
00:56
2017. április 30.
Duális pályaválasztási workshop
02:31
2017. április 30.
Avas lomtalanítása
01:36
2017. április 30.
Performing Group előadása Miskolcon
02:08
2017. április 30.