2017. március 26. Emánuel
Miskolc
1°C / 9°C
Így készülnek a világ legjobb cipői Miskolcon
minap.hu
|
2016. február 19. 10:14
|
frissítve: 2016. február 21. 15:35
Lenyűgöző lábbelik kerülnek ki Kovács Attila miskolci cipészmester keze alól. Munkái között mindig van egy kis utalás a magyarságra, ezt bizonyítja az is, hogy legutóbbi alkotására díszítő elemként egy magyar címer is felkerült.

Ahogy korábban is írtuk, a miskolci cipőkészítő mester sorra hozza el a díjakat a nemzetközi cipőkészítő bajnokságokról, amit háromévente rendeznek meg Németországban. A mester most részleteket is elárult arról, hogy mi alapján döntik el a versenyen melyik a legjobb cipő.

690_k.jpg

 Alapvető követelmény az, hogy a mester a benevezett munkákat saját maga készítse el, amit megálmodott a  tervezésen és kivitelezésen keresztül az utolsó mozzanatig. Az alkotásokat nemzetközi szakmai zsűri  esztétikai és szakmai szempontok alapján dönt, értékelik

 - az alapötletet, 

 - azt, hogyan tudta megvalósítani, 

 - milyen minőségben tudta elkészíteni, 

 - az összképet

 - és  hogy hozott-e valami új megoldást vagy ötletet a szakmának.

Kovács Attila négy pár cipővel nevezett be a versenyre és minden alkalommal van a munkái között egy kis utalás a magyarságra, ezúttal a történelmi, magyar koronás címer került az egyik cipőre, mint fő díszítő elem. 

"Az elmúlt évek sikerei után, ott volt bennem a bizonytalanság, hogy sikerül-e vajon megismételni a sikertörténetet?!” - mondja Kovács Attila.

A zsűri döntése alapján úgy néz ki sikerült.

1. "A CÍMERES"  Aranyérem + Legjobb Férfi cipő "Best of -Különdíj"

537.jpg

Barna antik színű, egyedileg kézzel festett férfi félcipő, különleges ráma és talp-varrással. A cipőszenzációja, hogy egy darab síkfelületű borjúbőrből van elkészítve, nincs a felső részén sehol varrás illetve toldás. A talpán a történelmi Magyarország tölgyfa és babérkoszorús koronás címere látható, mely faragott és domborított technikával készült. A sarkán intarziás minta és réz szegezés díszíti, mely a talpon is visszaköszön.

Méret: 43.

 2."ŐSZI LOMB"  Aranyérem + Legjobb Női cipő "Best of -Különdíj"

604.jpg

Vörös-barna színátmenetes, borjúbőrből készült női bokacipő. A felsőrész levél formájú alkatrészekből van összevarrva, rajta erezetek melyek domborításos technikával készültek. A z egész cipő kézzel festett melyet az őszi lombok színei inspiráltak. A cipő sarka belül helyezkedik el, nem látszik. A cipő bőrtalpára levélminta van faragva.

 

3. "PIRARUCU"  Aranyérem + Legjobb Férfi cipő "Best of -Különdíj"

674.jpg

Vörösbor színű férfi bokacsizma, fekete csatszíjjal rámán-varrott technológiával. A cipő érdekessége, hogy a legnagyobb édesvízi halfaj bőréből készült melynek neve Pirarucu, élőhelye az Amazonas folyó dél Amerikában. A cipő talpán és sarkán véséses díszítés található.

 

4. "MEGFŰZTÉL"  Ezüstérem

698.jpg

Barna kézzel festett, magassarkú női szandál. Érdekessége, hogy a szandál felsőrész szélei négyszálas fűzéssel van eldolgozva és a talphoz ugyanezen bőrszíjakkal van rögzítve. A bőrtalp a szandál két oldalán és hátul felhajlik, ez adja meg a szandál ívét és formáját és egyben a kérge is a lábbelinek. A szandál sarka diófából és csontból lett kifaragva, a rajta lévő minta pedig égetéssel készült. A zárást szarvasagancsból készült gomb biztosítja.

Nem
Csapatsport
Miskolc
Véget ért az alapszakasz, a negyeddöntőben a Győr ellen játszik az Aluinvent DVTK. Az utolsó mérkőzésen végig vezetve 79-65-re győzött az Aluinvent DVTK a ZTE ellen.
Csapatsport
Világ
A magyar válogatott tagjai tegnap délután megkoszorúzták a Benfica két magyar legendája, Guttmann Béla és Fehér Miklós szobrát, majd a mérkőzés időpontjában edzettek a Luz-stadionban. Előtte Bernd Storck, valamint a korelnök Gera Zoltán és a csapatkapitány Dzsudzsák Balázs az ilyenkor szokásos sajtótájékoztatón beszélt várakozásairól.
Megye
Kereskedelmi forgalomban nem kapható tételeket, tizenhat termelő több mint háromezer palack borát kínálják idén a Nagy Tokaji Borárverésen, amelyet április 22-én immár ötödik alkalommal rendeznek meg Tokajban.
Miskolc
A víz világnapján megújult látványetetésekkel és kvízkérdésekkel is várták a látogatókat a Miskolci Állatkert és Kultúrparkba, szombaton.
Miskolc
Első küldöttgyűlését tartotta szombaton Miskolcon a Korona Takarék. Kriza Ákos polgármester köszöntőjében kiemelte: nagyon fontos, hogy olyan megbízható pénzintézetek legyenek a városban, amelyek biztos alapokon állnak, már több évtizede.
Környezet
Észak felől átmenetileg megnövekszik a felhőzet, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 6 fok között alakul, de az Északi-középhegység szélvédett északi völgyeiben gyenge fagyra is számíthatunk.
Kriminális
A biztonsági kamera által rögzített videón egy szórakozóhelyen úgy zsebel ki a napokban két tolvaj egy vendéget, ahogy az a nagy könyvben meg van írva. Egyikük kiemeli a pénztárcát a zsebből, az abban lévő pénzt azonnal továbbadja a társának, a tárcát pedig visszateszi a zsebbe. A rendőrség keresi az elkövetőket.
Baleset
Szalagkorlátnak ütközött majd felborult az M3-as autópálya jobb pályatest 245. kilométerében egy román jelzésű kamion szombaton délután. A rendőrség elsődleges adatai szerint a sofőr könnyű sérüléseket szenvedett.
Baleset
Közel 30 ezren töltötték ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) a veronai busztragédiával kapcsolatos internetes kérdőívét. Ezek 95 százaléka egyetértett azzal, hogy alvászavarban szenvedő autóbuszsofőrök ne vezethessenek éjszaka, 85 százalékuk pedig szigorítaná a gyermekeket szállító járművekre vonatkozó műszaki követelményeket.
Miskolc
Videóklipet forgat a Herman Ottó Múzeum. A pár perces kisfilm egy nemzetközi versenyre készül, amelyre eddig egyetlen közép-európai város sem nevezett. A történetben egy nagymama és unokája járja végig a miskolci kiállítóhelyeket. A jelenetekben főleg a múzeum dolgozói szerepelnek. Jövő héttől az interneten lehet szavazni a miskolci alkotásra.
Miskolc
A különleges koncertélményhez társul egy különleges szólista: Schöck Atala, aki március 15-én vehette át Liszt-díját. A hangforrás bérlet ötödik előadása csütörtökön este 7 órakor kezdődik a Művészetek Házában.

Videótár

ProgramPont 2017.03.24.
03:47
2017. március 24.
Óraátállítás
02:29
2017. március 24.
Bajnokok a macik
02:36
2017. március 24.
A Szinva teraszon is szurkoltak a Maciknak
02:12
2017. március 24.