2017. december 15. Valér
Miskolc
0°C / 7°C
Ismét a szavazatainkra van szükség: melyik Magyarország legszebb vidéki egyetemi városa?
Eduline
|
2017. szeptember 23. 08:34
|
frissítve: 2017. szeptember 25. 12:11
Korábban már eldőlt, hogy a legszebb campus a Miskolci Egyetemé, most arról kell döntenie az ország lakosságának, hogy melyik vidéki egyetemmel rendelkező város a legszebb. Mutatjuk, hol lehet szavazni!

miskolc_belvaros_170601_ja_1.jpg

A szavazás első körében azt a húsz magyarországi várost gyűjtötte össze a szakportál, ahol van önálló felsőoktatási intézmény vagy egyetemi-főiskolai kar, és amelyek az ország legnépesebb települései közé tartoznak.

_ii._horze_diosgyori_dijugrato_fesztival_20170819_bl_084_web.jpg

Mivel Budapesten rengeteg egyetem működik, a fővárosra most nem lehet szavazni.

zsongo_lillafured_160527ml_31.jpg

A városok között van kétszázezer és ötvenezer lakosú is, van, ahol az ország legnagyobb egyeteme működik, máshol csupán egy egyetemi kar – de mindegyik város szépsége megérdemelhet egy szavazatot! Jelenleg torony magasan Szeged vezet, de Miskolc a második, a szombat reggeli állás szerint eddig a szavazatok 22 százalékát kapta a borsodi megyeszékhely.

belvarosi_varosnezes_20170708_bl_007_web.jpg

Alig néhány nap áll már csak rendelkezésre, hogy szavazzunk, szeptember 28-ig tudjuk az állást befolyásolni. Szavazni pedig IDE kattintva lehet.

miskolci_egyetem_verseny_ill1.jpg

Biztos sokan emlékeznek, hogy júniusban a legszebb egyetemi campust kereste az Eduline. Akkor egy nagy hajrával sikerült megszereznie a címet a Miskolci Egyetemnek – reméljük, ezúttal is érkezik annyi szavazat a városra, hogy ide kerül a cím!

Nem
Kultúra
A Miskolci Galéria Rákóczi-házában, teltház előtt nyitották meg csütörtök délután Meilinger Dezső festőművész emlékkiállítását.
Közélet
Jogászi Szerepcsere Napot és cikkíró versenyt is rendezett idén a Miskolci Törvényszék – utóbbi eredményeinek kihirdetésére a „dr. Csillám István emlékév” gálán került sor december 14-én.
Miskolc
Az adományt Mága Zoltán hegedűművész legutóbbi koncertjén ajánlotta fel. Az adományból csütörtökön a Páli Szent Vince Szeretetszolgálat, a Református kismamaház, a Miskolci Bibliaház kapott, és a Szent István téri Szeretetdobozba is jutott belőle.
Városinfó
A stadion, a diósgyőri edzőközpont és hamarosan a Lévay Gimnázium is csatlakozik a környezetbarát miskolci távhőre. Sikeresnek értékelte az évet a MIHŐ ügyvezetője.
Miskolc
A program egyre népszerűbb, mind többen vesznek részt a sütikészítésben. Szerdán délután Demeter Ervin kormánymegbízott és Csöbör Katalin országgyűlési képviselő is szaggatta a formákat.
Kriminális
A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája egy hónapra elrendelte az előzetes letartóztatását annak a gyanúsítottnak, aki a gyanúsítás szerint december 11-én gépkocsijával balesetet okozott, majd továbbhajtott.
Miskolc
A miskolciak számtalan esetben bizonyították már, hogy ha jótékonyságról van szó, számíthatnak rájuk! A szombati program szervezői most is bíznak abban, hogy az Advent Miskolc keretein belül megtartandó véradáson sokan ott lesznek a városháza aulájában.
Közélet
Legalább 10-30 perces késéssel közlekednek a személyvonatok a Budapest-Hatvan-Miskolc vasútvonalon csütörtökön – közölte a Mávinform az MTI-vel.
Kultúra
Kialakult a Maestro Solti Nemzetközi Karmesterverseny pénteki döntőjének sorrendje és hogy a hat versenyző – köztük Cser Ádám, a Miskolci Nemzeti Színház karmestere – melyik szimfonikus művet vezényli majd a pécsi Kodály Központban.
Kriminális
A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája január 14-ig elrendelte az előzetes letartóztatását annak a gyanúsítottnak, akivel szemben jelentős értékre elkövetett lopás bűntette miatt indult büntetőeljárás.
Belföld
Mintegy 63 ezer pályázat érkezett az Otthon melege pályázatra – mondta Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára csütörtök reggel az M1 aktuális csatornán.

Videótár

Avalon Mikulásfutás
01:50
2017. december 12.
Adventi foglalkoztató, királyi ételek
02:12
2017. december 12.
Téltánc a koraszülöttekért
02:07
2017. december 12.
Szeretet sütiért adomány
01:34
2017. december 12.