2017. október 21. Orsolya
Miskolc
8°C / 16°C
Ismét a szavazatainkra van szükség: melyik Magyarország legszebb vidéki egyetemi városa?
Eduline
|
2017. szeptember 23. 08:34
|
frissítve: 2017. szeptember 25. 12:11
Korábban már eldőlt, hogy a legszebb campus a Miskolci Egyetemé, most arról kell döntenie az ország lakosságának, hogy melyik vidéki egyetemmel rendelkező város a legszebb. Mutatjuk, hol lehet szavazni!

miskolc_belvaros_170601_ja_1.jpg

A szavazás első körében azt a húsz magyarországi várost gyűjtötte össze a szakportál, ahol van önálló felsőoktatási intézmény vagy egyetemi-főiskolai kar, és amelyek az ország legnépesebb települései közé tartoznak.

_ii._horze_diosgyori_dijugrato_fesztival_20170819_bl_084_web.jpg

Mivel Budapesten rengeteg egyetem működik, a fővárosra most nem lehet szavazni.

zsongo_lillafured_160527ml_31.jpg

A városok között van kétszázezer és ötvenezer lakosú is, van, ahol az ország legnagyobb egyeteme működik, máshol csupán egy egyetemi kar – de mindegyik város szépsége megérdemelhet egy szavazatot! Jelenleg torony magasan Szeged vezet, de Miskolc a második, a szombat reggeli állás szerint eddig a szavazatok 22 százalékát kapta a borsodi megyeszékhely.

belvarosi_varosnezes_20170708_bl_007_web.jpg

Alig néhány nap áll már csak rendelkezésre, hogy szavazzunk, szeptember 28-ig tudjuk az állást befolyásolni. Szavazni pedig IDE kattintva lehet.

miskolci_egyetem_verseny_ill1.jpg

Biztos sokan emlékeznek, hogy júniusban a legszebb egyetemi campust kereste az Eduline. Akkor egy nagy hajrával sikerült megszereznie a címet a Miskolci Egyetemnek – reméljük, ezúttal is érkezik annyi szavazat a városra, hogy ide kerül a cím!

Nem
Megye
A hagyományokat folytatva, idén is vidéken ünnepelte 1956. október 23-át a B.-A..-Z. megyei önkormányzat. Ezúttal Sajóbábony önkormányzatával tartottak közös, ünnepi közgyűlést, amelyen Nagy István parlamenti államtitkár mondott ünnepi beszédet. A rendezvény keretében átadták a Pro Comitatu- és az Alkotói-díjakat.
Megye
’56-ban egy kislány az utcán, látva a közeledő tankok hadát, kilépett az úttestre, hogy megállítsa a szovjeteket – az ő történetét is elmeséli Martinkó Károly legújabb könyvében, amit csütörtökön a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár központi épületében ajánlottak az olvasók figyelmébe.
DVTK Jegesmedvék
A Kontinentális Kupa selejtezőjének első mérkőzésén a spanyol Txuri Urdin San Sebastian együttesével találkozott a DVTK Jegesmedvék jégkorongcsapata – kiütés lett a vége.
Miskolc
Csöbör Katalin országgyűlési képviselő pénteken adta át a több mint negyed milliárd forintból felújított utakat Alsózsolcán, Sajókeresztúrban és Felsőzsolcán.
Miskolc
Megkoszorúzták a Központi Kórház 1956-os emlékművét és a Tóth Ilona Emléktáblát. Az ünneplőket Tiba Sándor főigazgató köszöntötte, az ünnepi beszédet pedig Csöbör Katalin országgyűlési képviselő mondta.
Csapatsport
A Miskolc az orosz Szpartak Volgográddal, míg a címvédő Ferencváros a szintén orosz Szintez Kazany csapatával találkozik a férfi vízilabda Eurokupa negyeddöntőjében.
Megye
Ünnepi megemlékezést tartottak Alsózsolcán az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére. Csöbör Katalin országgyűlési képviselő köszöntőjében kiemelte: a szabadság születésnapját ünnepeljük október 23-án.
Politika
Miskolc elkötelezett abban, hogy a nyugdíjasok otthon érezzék magukat a városban – hangoztatták kormánypárti képviselők a csütörtöki városi közgyűlésen, ahol döntött arról is a grémium, hogy létrehozzák az Idősek Tanácsát.
Kriminális
Lopás bűntett elkövetésével gyanúsítható férfi azonosításához kéri a Miskolci Rendőrkapitányság a lakosság segítségét.
Közélet
A magyar honvédelem népszerűsítése, a honvédelem ügyének támogatása érdekében végzett áldozatos munkája elismeréseként, a Honvédelemért Kitüntető cím első fokozatát vehette át Kriza Ákos, Miskolc polgármestere pénteken Budapesten.
Egészségügy
2010-17. között, első lépésben több mint egymilliárd forint jutott egészségügyi infrastrukturális fejlesztésekre, majd 135 millió, jövőre pedig több mint 950 millió forint. Miskolcon felújították és fejlesztették a háziorvosi rendelőket, a Gyermekvárosban létrejött az országban egyedülálló egészségfejlesztési intézet, ahol az iskolások szervezetten vehetnek részt a vizsgálatokon.
Kultúra
Hamarosan befejeződik Csontváry Kosztka Tivadar Öreg halász című festményének restaurálása, és a világhírű kép – még idén – visszakerül a Herman Ottó Múzeum Képtárába. Ennek az eseménynek a bevezetője a Múzeumok Őszi Fesztiválja egyik kiemelkedő programja, ami az irodalom segítségével mutatja be a híres magyar festő alkotásait.

Videótár

Idősek tanácsa alakul Miskolcon
04:15
2017. október 19.
Miskolc nagy fejlődés előtt áll, megint ipari központ lesz
02:15
2017. október 19.
Miskolc az Automotive Hungary-n
03:23
2017. október 19.
Art of Magic Játék
00:26
2017. október 19.