2018. január 18. Piroska
Miskolc
-4°C / 2°C
Kemény meccs volt: 79-76-ra győzött az Aluinvent DVTK (Képgalériával!)
dvtk.eu
|
2018. január 10. 20:28
|
frissítve: 2018. január 13. 14:04
Szoros mérkőzésen, 79-76-ra győzött az Aluinvent DVTK a Vasas Akadémia ellen a bajnokság 12. fordulójában.

Bő fél perc elteltével már 4-0-ra vezetett a DVTK, Peckova és Burkholder szereztek könnyű kosarakat, majd Kalu a túloldalon megdobta a Vasas első pontjait is. Szabó Fanni csont nélküli középtávolija után előbb egyenlített, majd a vezetést is megszerezte a vendégcsapat, melynek agresszív letámadása zavart okozott a piros-fehéreknél (6-8). Karakašević újabb kosara után Burkholder dobott be egymás után négy büntetőt, majd egy ziccert, ezzel újra vezetett a Diósgyőr. Böröndy egyenlített büntetőkből, Peckova is egyet, majd Demeter bevágta a mérkőzés első hárompontosát (13-15). Karakašević 2+1-es akciójára Kiss válaszolt hasonlóan. Ezt követően Kalu büntetői foglalták keretbe Bach tripláját (19-21). Peckova ismét csak az egyik büntetőjét dobta be, Burkholder szép középtávolival vétette észre magát, mire Böröndy dobott újabb hármast. Izgalmasan alakultak a negyed hajrája, Raksányi Krisztina is megszerezte első diósgyőri pontjait, mindjárt triplával, de a dobópárbajt a Vasas nyerte (28-31).

aluinvent_vasas_180110ml_20.jpg

Csúnyán elaludt a Diósgyőr a második negyed elején, a Vasas Akadémia letámadására továbbra sem találta az ellenszert, így még egy perc sem telt el és már tízzel mentek a vendégek (28-38). Melnika centergóljára Dombai és Karakašević pontjai jöttek válaszként, Svitek edző gyorsan ki is kérte a második idejét is (30-44). Melnika, Raksányi és Burkholder révén csökkent a különbség, a vendégeknél csak Tóth talált be ebben a periódusban, így érthető volt piros-kékek időkérése (39-46). Dombai triplája után újra közte tíz volt, de Burkholder gyorsan szépített szintén hármassal, majd Zele is dobott egy könnyű ziccert (44-49). Mérész középtávolija után Burkholder rázta meg magát és szerzett 5 pontot, a félidő utolsó pontjait azonban a Vasas szerezte (49-53).

aluinvent_vasas_180110ml_15.jpg

A záró negyed Kalu labdaszerzésével és ziccerével indult, Burkholder válaszolt a túloldalon, Demeter hármasa után azonban újra egyenlő állást mutatott az eredményjelző (65-65). Melnika célzott pontosan a büntetővonalról, majd Raksányi is betalált középtávolról, míg a Vasas dobásai sorra kimaradtak. Raksányi ziccere után Tóth szórt egy duplát, megtörve ezzel csapata kosárcsendjét. Peckova találatát követően időt kért Földi Attila, a Vasas edzője (73-67). Dombai és Burkholder triplái után változatlan maradt a különbség, Dombai kettese viszont azt jelentette, izgalmas záró két perc következik (76-72). A találkozó 39. minutájában nem született újabb találat, a 40.-ben a Diósgyőr vezethette az első akciót, melynek végén Raksányi betalált a palánk alól, a Vasas időt kért. Kalu közeli kosarára Raksányi válaszolt büntetőkből, ezzel eldőlt a mérkőzés. Karakašević középtávolija már nem osztott-szorzott (79-76).

aluinvent_vasas_180110ml_9.jpg

Női Kosárlabda NB I. A-csoport 12. forduló: Aluinvent DVTK - Vasas Akadémia 79-76 (28-31, 21-22, 14-7, 16-16)

Edzői értékelés:

Stefan Svitek: - Gratulálok a Vasas csapatának, hogy nagy erőfeszítésre késztetett minket. Az első félidőben katasztrofálisan védekeztünk, a másodikban kicsit összeszedtük magunkat és főleg a zónavédekezésünknek köszönhetően feljavultunk. Az utolsó edzéseken jobban néztünk ki, ezért nagy meglepetés számomra ez a mai mérkőzés. Több akarat és felelősségvállalás kell, mert ez a teljesítmény nem elég. Sok munka vár még ránk.

Nem
DVTK Jegesmedvék
Szerda este 6 óra 30 perckor a DVTK Jegesmedvék együttesének vendége a Ferencvárosi TC jégkorongcsapata volt a Magyar Kupa elődöntőjében. A hazaiak magabiztos fölénnyel, 5-1-re nyerték a találkozót, biztosítva helyüket a Magyar Kupa döntőjében.
Politika
Évindító sajtóreggelire invitálta szerdán reggel a média helyi vezetőit, képviselőit Csöbör Katalin országgyűlési képviselő az Avasi kilátó kávézójába.
Miskolc
Lakossági kérésre mentek ma a rendészek Lyukóvölgybe, illegális beköltözésre és szemétlerakásra panaszkodtak ugyanis az ott élők. Az ellenőrzésen négy embernek nem volt bejelentett lakcíme.
Politika
Jakab Péter jobbikos frakcióvezető szerint Miskolc polgármestere a legutóbbi, rendkívüli közgyűlésen arról beszélt, hogy "a kormány által befogadott menekültek új otthonra találtak, és jelenlétükkel erősítik Magyarországot". Kriza Ákos válaszközleményében leszögezte: a Jobbik frakcióvezetője szokásához híven ismét csúsztat, mert a közgyűlésben nem ez hangzott el, nem ebben a formában.
Kultúra
2018. január 22-én 16:00-tól a Művészetek Háza Béke Art Mozitermében egy magyar filmklasszikus, a Körhinta ingyenes vetítésére kerül sor a Magyar Kultúra Napja alkalmából.
Csapatsport
A Miskolc Városi Sportiskola serdülő leány kosárlabda csapata, az MVSI Vadmacskák "A" együttese január 13-14-én Sopronban, a korosztályos nemzeti bajnokság selejtezőjének első fordulójában szerepelt.
Városinfó
Január 22-étől változik a 7-es és a 4-es városi autóbuszok menetrendje – tájékoztatta portálunkat az MVK Zrt.
Kriminális
Összehangolt akcióban csaptak le a borsodi rendőrök azokra a sárospataki és sátoraljaújhelyi férfiakra, akik prostituáltnak adtak el külföldre egy 22 éves lányt.
Egészségügy
Közel 200 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert el a megyei központi kórház, az összegből a betegbiztonság növelését célzó fejlesztések valósulnak meg.
Belföld
A Magyar Közlekedéspolitikai Egyesület szerint sok, vezetésre alkalmatlan személy is engedélyt kap. Növelnék az engedély megszerzéséhez szükséges korhatárt is, és a gyalogosok, kerékpárosok számára is átfogó képzést javasolnak.

Videótár

ProgramPont 2018.01.17.
04:08
2018. január 17.
Alacsony munkanélküliség
04:31
2018. január 09.
Az állatkertek atyjára emlékeztek
02:41
2018. január 09.
Sokan voltak az év első régiségvásárán
01:36
2018. január 09.