2017. október 19. Nándor
Miskolc
8°C / 20°C
Két keréken a város védelmében - robogót kaptak a rendészek
Méder Noémi
|
2017. augusztus 29. 17:14
|
frissítve: 2017. szeptember 01. 08:57
Könnyebben és gyorsabban mozgósíthatók azok a rendészek, akik augusztus 28-tól robogón teljesítenek szolgálatot Miskolcon. Munkájukba szerkesztőségünk is bepillanthatott.

– Az önkormányzat rendelkezett négy olyan robogóval, melyek éppen nem voltak használatban, így olyan döntés született, hogy a MIÖR átveheti ezeket a járműveket  – mondta el érdeklődésünkre Kovács László Csaba, a Miskolci Önkormányzati Rendészet igazgatója.

mior_robogo_170829_ja_1.jpg

Fotók: Juhász Ákos

Olyan ötven köbcenti alatti motorokról van szó, amelyek a meglévő gyalogos, gépjárműves, kerékpáros valamint lovas feladatellátás mellett, tovább segítik a rendészek munkáját. Ezekkel a járművekkel olyan területekre is gyorsan, gond nélkül eljuthatnak, amelyeket gyalogosan vagy gépjárművel nehezebben tudnának megközelíteni.

mior_robogo_170829_ja_6.jpg

Két rendész bemutatta az egyik helyszínt, ahol szolgálatba állnak majd. Főként a turisztikailag fontos területeket célozzák meg, ezek közül most Tapolcán vezettek minket körbe.

mior_robogo_170829_ja_24.jpg

A rendészek azt is megengedték, hogy portálunk munkatársa közelebbről is szemügyre vegye a járművet. Tény, hogy dinamikusan lehet vele közlekedni, keveset fogyaszt és hatékony. A megfelelő védőöltözet persze itt is kötelező lesz: bukósisak, felsőruha, kesztyű, térdvédő.

mior_robogo_170829_ja_17.jpg

Mint megtudtuk, a robogók használata azért is előnyös, mert így jelentősen megnövekedhet azoknak a szolgálatot teljesítő kollégáknak a száma, akik „gépesítetten” – tehát járművön – tudnak kiérkezni bizonyos helyekre. – Többen és gyorsabban mozgósíthatóak; ez az egyik legnagyobb előnye a robogóknak – emelte ki az igazgató. A járműveket rendészeti matricával látták el, és sárga villogó jelzést is szerelnek majd rájuk.

mior_robogo_170829_ja_9.jpg

Baranyi József önkormányzati rendész is úgy vélte, nagyon gördülékeny és hatékony lesz a feladatellátás a robogók bevonásával. Mint mondta, ő már 18 éve vezet ilyen járművet – az ilyen típusú vezetői engedély illetve gyakorlat feltétel is volt a robogós szolgálatba álló rendészeknél.

mior_robogo_170829_ja_19.jpg

Péter Miklós közterület felügyelő diákkorában kezdte a robogózást, ez azonban - mint mondta - sajnos tíz évre megszakadt. Most viszont jött a lehetőség, lehetett jelentkezni robogós rendésznek, s Miklós megragadta az alkalmat.

Nem
Gazdaság
– Egy érdekes változásnak vagyunk tanúi: a magyar járműipar dinamikus fejlődése Székesfehérvárról indult, aztán Győr lett egyre erősebb, majd Kecskemét vette át a szerepet, és úgy látom, hogy a következő években Miskolc lesz az a város, ahol a legkomolyabb beruházások és fejlesztések történnek – fogalmazott a nemzetgazdasági miniszter Budapesten, az Automotive Hungary nemzetközi járműipari beszállítói szakkiállításon.
Szabadidő
Az Art of Magic tehetséges művészei varázsoltak nekünk két ajándékcsomagot, és egy páros belépőt a november 17-ei, Művészetek Házabeli produkciójukra. Mi pedig nektek adjuk, de nem ám ingyen. Válaszolj két egyszerű(nek tűnő) kérdésre, és bízz a szerencsében!
Miskolc
Október 21-én 10 és 16 óra között a Miskolci Állatkert és Kultúrpark Lemur Fesztiválnak ad otthont, melynek fő célja, hogy megismertesse az érdeklődőket Madagaszkár egyik legismertebb, egyben legveszélyeztetettebb állatcsoportjának számító lemurokkal.
Miskolc
Hétvégén és az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapján a várható utazási igényekhez igazodva változni fog a közlekedési rend.
DVTK
Miskolc
Az Európa Kupa F-csoportjának 2. fordulójában, szerda este az Aluinvent DVTK a PEAC-Pécs együttesét látta vendégül, és magabiztos játékkal ellenfele fölé tudott kerekedni, ezzel megszerezve idei első győzelmét a sorozatban.
Miskolc
Együtt könnyebb címmel nyílt meg szerdán a Mellrákinfó-Borsod figyelemfelkeltő, jótékonysági fotókiállítása a B.-A.-Z. Megyei Központi Kórházban. A képeken a betegségben érintett nők láthatók, egészséges sportolókkal.
Miskolc
Régészek közel 50 hamis érmét találtak a Huszárvárban – ez a mennyiség a szakemberek szerint már arra utal, hogy „nagyüzemben” folyhatott pénzhamisítás a Diósgyőri vár közelében. A részleteket alább olvashatják, érdemes azonban jelentkezni az ásatásbetekintő sétákra, ahol megtekinthetjük a legérdekesebb leleteket és a Mátyás korabeli épület maradványait is!
Miskolc
A Munkáspárt miskolci szervezete is csatlakozott a párt által meghirdetett országos akcióhoz, s kitelepüléssel egybekötött, nyílt sajtótájékoztatót tartott szerdán, az Újgyőri főtéren, "Fizessék meg a munkánkat!"- címmel. A rendezvényen bemutatták azokat a politikusokat is, akik nagy valószínűséggel a Munkáspárt színeiben indulnak majd a 2018-as országgyűlési választásokon a két miskolci központú választókerületben.

Videótár

Mobilitási képek a Tiszain
02:01
2017. október 18.
Együtt könnyebb - kiállítás a kórházban
03:18
2017. október 18.
Stadionséta gimnazistáknak
02:10
2017. október 18.
Lego roborépítő verseny
02:30
2017. október 18.