2017. december 11. Árpád
Miskolc
-1°C / 8°C
Két keréken a város védelmében - robogót kaptak a rendészek
Méder Noémi
|
2017. augusztus 29. 17:14
|
frissítve: 2017. szeptember 01. 08:57
Könnyebben és gyorsabban mozgósíthatók azok a rendészek, akik augusztus 28-tól robogón teljesítenek szolgálatot Miskolcon. Munkájukba szerkesztőségünk is bepillanthatott.

– Az önkormányzat rendelkezett négy olyan robogóval, melyek éppen nem voltak használatban, így olyan döntés született, hogy a MIÖR átveheti ezeket a járműveket  – mondta el érdeklődésünkre Kovács László Csaba, a Miskolci Önkormányzati Rendészet igazgatója.

mior_robogo_170829_ja_1.jpg

Fotók: Juhász Ákos

Olyan ötven köbcenti alatti motorokról van szó, amelyek a meglévő gyalogos, gépjárműves, kerékpáros valamint lovas feladatellátás mellett, tovább segítik a rendészek munkáját. Ezekkel a járművekkel olyan területekre is gyorsan, gond nélkül eljuthatnak, amelyeket gyalogosan vagy gépjárművel nehezebben tudnának megközelíteni.

mior_robogo_170829_ja_6.jpg

Két rendész bemutatta az egyik helyszínt, ahol szolgálatba állnak majd. Főként a turisztikailag fontos területeket célozzák meg, ezek közül most Tapolcán vezettek minket körbe.

mior_robogo_170829_ja_24.jpg

A rendészek azt is megengedték, hogy portálunk munkatársa közelebbről is szemügyre vegye a járművet. Tény, hogy dinamikusan lehet vele közlekedni, keveset fogyaszt és hatékony. A megfelelő védőöltözet persze itt is kötelező lesz: bukósisak, felsőruha, kesztyű, térdvédő.

mior_robogo_170829_ja_17.jpg

Mint megtudtuk, a robogók használata azért is előnyös, mert így jelentősen megnövekedhet azoknak a szolgálatot teljesítő kollégáknak a száma, akik „gépesítetten” – tehát járművön – tudnak kiérkezni bizonyos helyekre. – Többen és gyorsabban mozgósíthatóak; ez az egyik legnagyobb előnye a robogóknak – emelte ki az igazgató. A járműveket rendészeti matricával látták el, és sárga villogó jelzést is szerelnek majd rájuk.

mior_robogo_170829_ja_9.jpg

Baranyi József önkormányzati rendész is úgy vélte, nagyon gördülékeny és hatékony lesz a feladatellátás a robogók bevonásával. Mint mondta, ő már 18 éve vezet ilyen járművet – az ilyen típusú vezetői engedély illetve gyakorlat feltétel is volt a robogós szolgálatba álló rendészeknél.

mior_robogo_170829_ja_19.jpg

Péter Miklós közterület felügyelő diákkorában kezdte a robogózást, ez azonban - mint mondta - sajnos tíz évre megszakadt. Most viszont jött a lehetőség, lehetett jelentkezni robogós rendésznek, s Miklós megragadta az alkalmat.

Nem
Miskolc
Miskolcra is megérkezett az idei tél első komolyabb havazása. Az ünnepi díszbe és fényekbe öltözött belváros most még különlegesebb látványt nyújt – nézd meg a felvételeinket!
Egyház
Advent második vasárnapján több helyen lobbant lángra a Remény gyertyája Miskolcon, a városrészek adventi koszorúin. Ezúttal is látványos, meghitt ünnepség volt a Diósgyőri várnál, az Otthon téren pedig Novák Józsefné és Hubay György önkormányzati képviselők gyújtották meg a várakozási időszak második gyertyáját.
Baleset
Valósággal "felrobbantak" a helyi internetes fórumok a szombat esti, halálos gázolás kapcsán, sokan nyilvánítanak részvétet, illetve olyanokat is írnak, hogy a jelzett területen sokszor idéznek elő veszélyes közlekedési helyzeteket a rendezvényekre tartó, vagy onnan távozó fiatalok.
Baleset
Fejsérülést szenvedett egy utas vasárnap kora este az egyetem környékén, miután egy helyi busz forgalmi okok miatt hirtelen fékezésre kényszerült.

Videótár

Csongor és Tünde a Kamarában
01:48
2017. december 08.
Gyerekek a Szeretet sütigyárban
01:27
2017. december 08.
Energetikai korszerűsítés a kórházban
01:29
2017. december 08.
Száz éves a Finn Köztársaság
01:13
2017. december 08.