2017. december 11. Árpád
Miskolc
-1°C / 8°C
Leállította a forgatást a Disney
zoom.hu
|
2017. október 11. 12:34
|
frissítve: 2017. október 13. 09:36
Viszonylag ritkán történik ilyen, pláne az olyan rajzfilmek esetében, mint a Babszem Jankó történetét feldolgozó Giganticnél, hogy több év előkészítés után állítják le a gyártást.

A Disney 2015-ben jelentette be, hogy Gigantic címmel új rajzfilmet készít, ami az óriások között kikötő Babszem Jankó történetét dolgozza fel sajátos módon, miszerint ebben az új történetben Jankó összebarátkozik egy óriáslánnyal. A filmet jelenleg 2020-ra időzíti az IMDb, de most már biztos, hogy nem lesz belőle semmi, a Disney elkaszálta a rajzfilmet.

gigantic_first_look_still1.jpg

Fotó: Disney

A projektet a Disney két nagysikerű rendezője vitte, az Agymanókat író Meg LeFauve, illetve az Aranyhaj és a nagy gubanc rendezője, Nathan Greno, amiből arra lehetett következtetni, hogy ez lesz a cég egyik nagy dobása a jövőben.

„Amikor elkezdünk egy projektet, akkor lehetetlen megjósolni, hogy miként alakulnak majd a kreatív folyamatok, és néha, bármennyire is szeretünk egy ötletet, bármennyire szívvel-lélekkel csináljuk, azt tapasztaljuk, hogy nem működik. A Gigantic esetében eljutottunk arra a pontra, amikor meg kellett hoznunk azt a nehéz döntést, hogy nem fejlesztjük tovább a projektet. Egy másik, szintén folyamatban lévő projektre összpontosítjuk az energiáinkat, aminek a részleteiről hamarosan tájékoztatunk, várhatóan 2020 hálaadása környékén mutatják majd be a mozik” – mondta a Hollywood Reporternek a Gigantic leállításáról Ed Catmull, a Walt Disney and Pixar Animation Studios elnöke.

Egyelőre nem tudni, mi lehet az új rajzfilm, de a Disney-rajzfilmek rajongóinak nem kell nagyon izgulniuk, a cég folyamatosan gyártásban van. Jövőre érkezik a Rontó Ralph 2, egy évvel később pedig a Jégvarázs 2. A Hollywood Reporter információi szerint a Gigantic helyére tervezett rajzfilm valamilyen eredeti ötleten alapul.

Nem
Miskolc
Miskolcra is megérkezett az idei tél első komolyabb havazása. Az ünnepi díszbe és fényekbe öltözött belváros most még különlegesebb látványt nyújt – nézd meg a felvételeinket!
Egyház
Advent második vasárnapján több helyen lobbant lángra a Remény gyertyája Miskolcon, a városrészek adventi koszorúin. Ezúttal is látványos, meghitt ünnepség volt a Diósgyőri várnál, az Otthon téren pedig Novák Józsefné és Hubay György önkormányzati képviselők gyújtották meg a várakozási időszak második gyertyáját.
Baleset
Valósággal "felrobbantak" a helyi internetes fórumok a szombat esti, halálos gázolás kapcsán, sokan nyilvánítanak részvétet, illetve olyanokat is írnak, hogy a jelzett területen sokszor idéznek elő veszélyes közlekedési helyzeteket a rendezvényekre tartó, vagy onnan távozó fiatalok.
Baleset
Fejsérülést szenvedett egy utas vasárnap kora este az egyetem környékén, miután egy helyi busz forgalmi okok miatt hirtelen fékezésre kényszerült.

Videótár

Csongor és Tünde a Kamarában
01:48
2017. december 08.
Gyerekek a Szeretet sütigyárban
01:27
2017. december 08.
Energetikai korszerűsítés a kórházban
01:29
2017. december 08.
Száz éves a Finn Köztársaság
01:13
2017. december 08.