2017. október 19. Nándor
Miskolc
8°C / 20°C
Leállította a forgatást a Disney
zoom.hu
|
2017. október 11. 12:34
|
frissítve: 2017. október 13. 09:36
Viszonylag ritkán történik ilyen, pláne az olyan rajzfilmek esetében, mint a Babszem Jankó történetét feldolgozó Giganticnél, hogy több év előkészítés után állítják le a gyártást.

A Disney 2015-ben jelentette be, hogy Gigantic címmel új rajzfilmet készít, ami az óriások között kikötő Babszem Jankó történetét dolgozza fel sajátos módon, miszerint ebben az új történetben Jankó összebarátkozik egy óriáslánnyal. A filmet jelenleg 2020-ra időzíti az IMDb, de most már biztos, hogy nem lesz belőle semmi, a Disney elkaszálta a rajzfilmet.

gigantic_first_look_still1.jpg

Fotó: Disney

A projektet a Disney két nagysikerű rendezője vitte, az Agymanókat író Meg LeFauve, illetve az Aranyhaj és a nagy gubanc rendezője, Nathan Greno, amiből arra lehetett következtetni, hogy ez lesz a cég egyik nagy dobása a jövőben.

„Amikor elkezdünk egy projektet, akkor lehetetlen megjósolni, hogy miként alakulnak majd a kreatív folyamatok, és néha, bármennyire is szeretünk egy ötletet, bármennyire szívvel-lélekkel csináljuk, azt tapasztaljuk, hogy nem működik. A Gigantic esetében eljutottunk arra a pontra, amikor meg kellett hoznunk azt a nehéz döntést, hogy nem fejlesztjük tovább a projektet. Egy másik, szintén folyamatban lévő projektre összpontosítjuk az energiáinkat, aminek a részleteiről hamarosan tájékoztatunk, várhatóan 2020 hálaadása környékén mutatják majd be a mozik” – mondta a Hollywood Reporternek a Gigantic leállításáról Ed Catmull, a Walt Disney and Pixar Animation Studios elnöke.

Egyelőre nem tudni, mi lehet az új rajzfilm, de a Disney-rajzfilmek rajongóinak nem kell nagyon izgulniuk, a cég folyamatosan gyártásban van. Jövőre érkezik a Rontó Ralph 2, egy évvel később pedig a Jégvarázs 2. A Hollywood Reporter információi szerint a Gigantic helyére tervezett rajzfilm valamilyen eredeti ötleten alapul.

Nem
Gazdaság
– Egy érdekes változásnak vagyunk tanúi: a magyar járműipar dinamikus fejlődése Székesfehérvárról indult, aztán Győr lett egyre erősebb, majd Kecskemét vette át a szerepet, és úgy látom, hogy a következő években Miskolc lesz az a város, ahol a legkomolyabb beruházások és fejlesztések történnek – fogalmazott a nemzetgazdasági miniszter Budapesten, az Automotive Hungary nemzetközi járműipari beszállítói szakkiállításon.
Szabadidő
Az Art of Magic tehetséges művészei varázsoltak nekünk két ajándékcsomagot, és egy páros belépőt a november 17-ei, Művészetek Házabeli produkciójukra. Mi pedig nektek adjuk, de nem ám ingyen. Válaszolj két egyszerű(nek tűnő) kérdésre, és bízz a szerencsében!
Miskolc
Október 21-én 10 és 16 óra között a Miskolci Állatkert és Kultúrpark Lemur Fesztiválnak ad otthont, melynek fő célja, hogy megismertesse az érdeklődőket Madagaszkár egyik legismertebb, egyben legveszélyeztetettebb állatcsoportjának számító lemurokkal.
Miskolc
Hétvégén és az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapján a várható utazási igényekhez igazodva változni fog a közlekedési rend.
DVTK
Miskolc
Az Európa Kupa F-csoportjának 2. fordulójában, szerda este az Aluinvent DVTK a PEAC-Pécs együttesét látta vendégül, és magabiztos játékkal ellenfele fölé tudott kerekedni, ezzel megszerezve idei első győzelmét a sorozatban.
Miskolc
Együtt könnyebb címmel nyílt meg szerdán a Mellrákinfó-Borsod figyelemfelkeltő, jótékonysági fotókiállítása a B.-A.-Z. Megyei Központi Kórházban. A képeken a betegségben érintett nők láthatók, egészséges sportolókkal.
Miskolc
Régészek közel 50 hamis érmét találtak a Huszárvárban – ez a mennyiség a szakemberek szerint már arra utal, hogy „nagyüzemben” folyhatott pénzhamisítás a Diósgyőri vár közelében. A részleteket alább olvashatják, érdemes azonban jelentkezni az ásatásbetekintő sétákra, ahol megtekinthetjük a legérdekesebb leleteket és a Mátyás korabeli épület maradványait is!
Miskolc
A Munkáspárt miskolci szervezete is csatlakozott a párt által meghirdetett országos akcióhoz, s kitelepüléssel egybekötött, nyílt sajtótájékoztatót tartott szerdán, az Újgyőri főtéren, "Fizessék meg a munkánkat!"- címmel. A rendezvényen bemutatták azokat a politikusokat is, akik nagy valószínűséggel a Munkáspárt színeiben indulnak majd a 2018-as országgyűlési választásokon a két miskolci központú választókerületben.

Videótár

Mobilitási képek a Tiszain
02:01
2017. október 18.
Együtt könnyebb - kiállítás a kórházban
03:18
2017. október 18.
Stadionséta gimnazistáknak
02:10
2017. október 18.
Lego roborépítő verseny
02:30
2017. október 18.