2017. október 19. Nándor
Miskolc
8°C / 20°C
„Ma neked segítek” – önkéntesek a Baráthegyi majorságban
Miskolc Televízió/Kujan István
|
2017. október 13. 15:11
|
frissítve: 2017. október 15. 08:30
Érzékzavarokkal küzdő és mozgássérült gyerekeknek segít a Baráthegyi majorságban az a terápiás park, aminek megépítésében az egyik telekommunikációs cég munkatársai segítettek. Az önkéntesek közösen dolgoztak a gondozottakkal pénteken a Szimbiózis Alapítvány Diósgyőri Játszóváránál.

„Majd holnap dolgozom” és „Ma neked segítek” – ilyen feliratú pólókban dolgoztak önkéntesek a Baráthegyi majorságban, ahová az egyik telefonszolgáltató munkatársai jöttek segíteni. Az országban 33 helyszínen több mint ezren segítenek a cég önkéntes napján; közülük húszan a Szimbiózis Alapítvány lakóival együtt alakítottak ki egy különleges ösvényt.

onkentes_nap_171013_vcs_06.jpg

Fotó: Végh Csaba

– A Telekom és leányvállalata, a T-Systems minden évben tart önkéntes napot, a mostani a legnagyobb megmozdulásunk, többek között szociális és oktatási intézmények környezetét tesszük szebbé – tájékoztatott Polefkó István, a Magyar Telekom műszaki ügyfél-kiszolgálás támogatója. – Az önkénteseink szívesen csatlakoztak Miskolcon is a kezdeményezéshez. A Baráthegyi Majorságban már második alkalommal vagyunk, tavaly gyümölcsfákat ültettünk.

onkentes_nap_171013_vcs_09.jpg

A Szimbiózis Alapítvány elnöke kiemelte, számukra nagy segítség az önkéntesek munkája. Jakubinyi László kifejtette, egy komplex terápiás kertet alakítanak ki a Diósgyőri játszóvár körül. Illatos gyógynövényeket is telepítenek az aromaterápiás kertben, a virágokat pedig az egyik házban ki is szárítják majd. De a taposó ösvény is jól szolgálja majd az érzékzavarokkal küzdő és mozgássérült gyermekek gyógyulását.

onkentes_nap_171013_vcs_03.jpg

– Az ösvényt úgy kell elképzelni, mint egy fából készült vasúti sínt, ahol a fakkokba különböző textúrájú anyagok – például szelídgesztenye, faforgács, kavicsok – kerülnek. Ezek ingerlik majd a gyerekek végtagjait, amikor mezítláb végigmennek az ösvényen. A különböző anyagok különböző idegvégződéseket stimulálnak, aminek terápiás hatása van. Ezeken lehet majd sétálni a mezítlábas terápiás parkban – tudatta Jakubinyi László.

Nem
Gazdaság
– Egy érdekes változásnak vagyunk tanúi: a magyar járműipar dinamikus fejlődése Székesfehérvárról indult, aztán Győr lett egyre erősebb, majd Kecskemét vette át a szerepet, és úgy látom, hogy a következő években Miskolc lesz az a város, ahol a legkomolyabb beruházások és fejlesztések történnek – fogalmazott a nemzetgazdasági miniszter Budapesten, az Automotive Hungary nemzetközi járműipari beszállítói szakkiállításon.
Szabadidő
Az Art of Magic tehetséges művészei varázsoltak nekünk két ajándékcsomagot, és egy páros belépőt a november 17-ei, Művészetek Házabeli produkciójukra. Mi pedig nektek adjuk, de nem ám ingyen. Válaszolj két egyszerű(nek tűnő) kérdésre, és bízz a szerencsében!
Miskolc
Október 21-én 10 és 16 óra között a Miskolci Állatkert és Kultúrpark Lemur Fesztiválnak ad otthont, melynek fő célja, hogy megismertesse az érdeklődőket Madagaszkár egyik legismertebb, egyben legveszélyeztetettebb állatcsoportjának számító lemurokkal.
Miskolc
Hétvégén és az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapján a várható utazási igényekhez igazodva változni fog a közlekedési rend.
DVTK
Miskolc
Az Európa Kupa F-csoportjának 2. fordulójában, szerda este az Aluinvent DVTK a PEAC-Pécs együttesét látta vendégül, és magabiztos játékkal ellenfele fölé tudott kerekedni, ezzel megszerezve idei első győzelmét a sorozatban.
Miskolc
Együtt könnyebb címmel nyílt meg szerdán a Mellrákinfó-Borsod figyelemfelkeltő, jótékonysági fotókiállítása a B.-A.-Z. Megyei Központi Kórházban. A képeken a betegségben érintett nők láthatók, egészséges sportolókkal.
Miskolc
Régészek közel 50 hamis érmét találtak a Huszárvárban – ez a mennyiség a szakemberek szerint már arra utal, hogy „nagyüzemben” folyhatott pénzhamisítás a Diósgyőri vár közelében. A részleteket alább olvashatják, érdemes azonban jelentkezni az ásatásbetekintő sétákra, ahol megtekinthetjük a legérdekesebb leleteket és a Mátyás korabeli épület maradványait is!
Miskolc
A Munkáspárt miskolci szervezete is csatlakozott a párt által meghirdetett országos akcióhoz, s kitelepüléssel egybekötött, nyílt sajtótájékoztatót tartott szerdán, az Újgyőri főtéren, "Fizessék meg a munkánkat!"- címmel. A rendezvényen bemutatták azokat a politikusokat is, akik nagy valószínűséggel a Munkáspárt színeiben indulnak majd a 2018-as országgyűlési választásokon a két miskolci központú választókerületben.

Videótár

Mobilitási képek a Tiszain
02:01
2017. október 18.
Együtt könnyebb - kiállítás a kórházban
03:18
2017. október 18.
Stadionséta gimnazistáknak
02:10
2017. október 18.
Lego roborépítő verseny
02:30
2017. október 18.