2017. december 11. Árpád
Miskolc
-1°C / 8°C
„Ma neked segítek” – önkéntesek a Baráthegyi majorságban
Miskolc Televízió/Kujan István
|
2017. október 13. 15:11
|
frissítve: 2017. október 15. 08:30
Érzékzavarokkal küzdő és mozgássérült gyerekeknek segít a Baráthegyi majorságban az a terápiás park, aminek megépítésében az egyik telekommunikációs cég munkatársai segítettek. Az önkéntesek közösen dolgoztak a gondozottakkal pénteken a Szimbiózis Alapítvány Diósgyőri Játszóváránál.

„Majd holnap dolgozom” és „Ma neked segítek” – ilyen feliratú pólókban dolgoztak önkéntesek a Baráthegyi majorságban, ahová az egyik telefonszolgáltató munkatársai jöttek segíteni. Az országban 33 helyszínen több mint ezren segítenek a cég önkéntes napján; közülük húszan a Szimbiózis Alapítvány lakóival együtt alakítottak ki egy különleges ösvényt.

onkentes_nap_171013_vcs_06.jpg

Fotó: Végh Csaba

– A Telekom és leányvállalata, a T-Systems minden évben tart önkéntes napot, a mostani a legnagyobb megmozdulásunk, többek között szociális és oktatási intézmények környezetét tesszük szebbé – tájékoztatott Polefkó István, a Magyar Telekom műszaki ügyfél-kiszolgálás támogatója. – Az önkénteseink szívesen csatlakoztak Miskolcon is a kezdeményezéshez. A Baráthegyi Majorságban már második alkalommal vagyunk, tavaly gyümölcsfákat ültettünk.

onkentes_nap_171013_vcs_09.jpg

A Szimbiózis Alapítvány elnöke kiemelte, számukra nagy segítség az önkéntesek munkája. Jakubinyi László kifejtette, egy komplex terápiás kertet alakítanak ki a Diósgyőri játszóvár körül. Illatos gyógynövényeket is telepítenek az aromaterápiás kertben, a virágokat pedig az egyik házban ki is szárítják majd. De a taposó ösvény is jól szolgálja majd az érzékzavarokkal küzdő és mozgássérült gyermekek gyógyulását.

onkentes_nap_171013_vcs_03.jpg

– Az ösvényt úgy kell elképzelni, mint egy fából készült vasúti sínt, ahol a fakkokba különböző textúrájú anyagok – például szelídgesztenye, faforgács, kavicsok – kerülnek. Ezek ingerlik majd a gyerekek végtagjait, amikor mezítláb végigmennek az ösvényen. A különböző anyagok különböző idegvégződéseket stimulálnak, aminek terápiás hatása van. Ezeken lehet majd sétálni a mezítlábas terápiás parkban – tudatta Jakubinyi László.

Nem
Miskolc
Miskolcra is megérkezett az idei tél első komolyabb havazása. Az ünnepi díszbe és fényekbe öltözött belváros most még különlegesebb látványt nyújt – nézd meg a felvételeinket!
Egyház
Advent második vasárnapján több helyen lobbant lángra a Remény gyertyája Miskolcon, a városrészek adventi koszorúin. Ezúttal is látványos, meghitt ünnepség volt a Diósgyőri várnál, az Otthon téren pedig Novák Józsefné és Hubay György önkormányzati képviselők gyújtották meg a várakozási időszak második gyertyáját.
Baleset
Valósággal "felrobbantak" a helyi internetes fórumok a szombat esti, halálos gázolás kapcsán, sokan nyilvánítanak részvétet, illetve olyanokat is írnak, hogy a jelzett területen sokszor idéznek elő veszélyes közlekedési helyzeteket a rendezvényekre tartó, vagy onnan távozó fiatalok.
Baleset
Fejsérülést szenvedett egy utas vasárnap kora este az egyetem környékén, miután egy helyi busz forgalmi okok miatt hirtelen fékezésre kényszerült.

Videótár

Csongor és Tünde a Kamarában
01:48
2017. december 08.
Gyerekek a Szeretet sütigyárban
01:27
2017. december 08.
Energetikai korszerűsítés a kórházban
01:29
2017. december 08.
Száz éves a Finn Köztársaság
01:13
2017. december 08.