2017. október 21. Orsolya
Miskolc
8°C / 16°C
Micsoda sorozat! – dobogóig menetelt a miskolci cselgáncsozó
utanpotlassport.hu
|
2017. augusztus 11. 11:31
|
frissítve: 2017. augusztus 24. 11:40
Az EYOF-győztes Feczkó Csanád révén egy bronzérem jutott a magyar cselgáncsozóknak a Chiléban zajló ifjúsági világbajnokság első napján. A Miskolci VSI 50 kg-os versenyzője a vigaszágról menetelt a dobogóig.

A Chilében zajló ifjúság világbajnokság első napján öt magyar cselgáncsozó lépett tatamira. Közülük négynek gyorsan véget ért a verseny, az 55 kg-ban induló Naji Dávid és Vida András, valamint a 44 kg-ban versenyző Kardos Tímea és Klein Dorina egyaránt az első mérkőzésén vereséget szenvedett.

Innentől kezdve csak az EYOF-győztes Feczkó Csanádban bízhattunk, aki egyedüli magyarként sikerrel vette az első akadályt. A Miskolci VSI 50 kg-os versenyzője erőnyerőként kezdett, majd egy perc sem telt bele, és máris ippont ért el a mongol Cogt-Ocsir Bijambajav ellen. A negyeddöntőben óriási csatát vívott az üzbég Makszud Ocsilovval, négy perc alatt nem jutottak dűlőre, így jöhetett a ráadás. Több mint egy perc elteltével az üzbég szerezte meg az aranypontot, vazari értékű akciót bemutatva, Csanád így a vigaszágra került.

feczko_csanad_mvse_cselgancs_vb.jpg

Feczkó Csanád nem akármilyen triplázást hajtott végre!

A pihenőt követően egy kolumbiai versenyzővel nézett farkasszemet, Juan Montealegre azonban nem tudott érvényes akciót bemutatni, míg a magyar versenyző vazarit ért el, így kiharcolta, hogy a bronzéremért küzdhessen. Feczkó Csanád az Eb- és EYOF-bronzérmes török Ejder Tokay ellen lépett tatamira a harmadik helyért, és két perc ötven másodperc után ipponnal el is hódította azt.

A miskolci cselgáncsozó ezzel nem akármilyen triplázást hajtott végre: mind a három nyári világversenyén dobogóra állhatott. A Kaunasban megrendezett ifjúsági Eb-n ezüstérmes lett, a győri EYOF-ot megnyerte, most pedig bronzérmet akasztottak a nyakába.

Az ifjúsági világbajnokság második napján négy magyar cselgáncsozónak szoríthatunk: 60 kg-ban Szeredás Botond,48 kg-ban Varga Brigitta, míg 52 kg-ban Özbas Szofi és Kármán Andrea lép szőnyegre – olvasható az utánpótlássport.hu-n.

IFJÚSÁGI VILÁGBAJNOKSÁG, SANTIAGO DE CHILE
A nap győztesei és a magyar eredmények

Fiúk
50 kg: 1. Aldi de Oliveira (Brazília)… 3. Feczkó Csanád
55 kg: 1. Mihrac Akkus (Törökország), Naji Dávid és Vida András helyezetlen

Lányok
40 kg: 1. Marina Vorobejeva (Oroszország), magyar induló nem volt
44 kg: 1. Kavabata Haruka (Japán), Kardos Tímea és Klein Dorina helyezetlen.

Nem
Megye
A hagyományokat folytatva, idén is vidéken ünnepelte 1956. október 23-át a B.-A..-Z. megyei önkormányzat. Ezúttal Sajóbábony önkormányzatával tartottak közös, ünnepi közgyűlést, amelyen Nagy István parlamenti államtitkár mondott ünnepi beszédet. A rendezvény keretében átadták a Pro Comitatu- és az Alkotói-díjakat.
Megye
’56-ban egy kislány az utcán, látva a közeledő tankok hadát, kilépett az úttestre, hogy megállítsa a szovjeteket – az ő történetét is elmeséli Martinkó Károly legújabb könyvében, amit csütörtökön a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár központi épületében ajánlottak az olvasók figyelmébe.
DVTK Jegesmedvék
A Kontinentális Kupa selejtezőjének első mérkőzésén a spanyol Txuri Urdin San Sebastian együttesével találkozott a DVTK Jegesmedvék jégkorongcsapata – kiütés lett a vége.
Miskolc
Csöbör Katalin országgyűlési képviselő pénteken adta át a több mint negyed milliárd forintból felújított utakat Alsózsolcán, Sajókeresztúrban és Felsőzsolcán.
Miskolc
Megkoszorúzták a Központi Kórház 1956-os emlékművét és a Tóth Ilona Emléktáblát. Az ünneplőket Tiba Sándor főigazgató köszöntötte, az ünnepi beszédet pedig Csöbör Katalin országgyűlési képviselő mondta.
Csapatsport
A Miskolc az orosz Szpartak Volgográddal, míg a címvédő Ferencváros a szintén orosz Szintez Kazany csapatával találkozik a férfi vízilabda Eurokupa negyeddöntőjében.
Megye
Ünnepi megemlékezést tartottak Alsózsolcán az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére. Csöbör Katalin országgyűlési képviselő köszöntőjében kiemelte: a szabadság születésnapját ünnepeljük október 23-án.
Politika
Miskolc elkötelezett abban, hogy a nyugdíjasok otthon érezzék magukat a városban – hangoztatták kormánypárti képviselők a csütörtöki városi közgyűlésen, ahol döntött arról is a grémium, hogy létrehozzák az Idősek Tanácsát.
Kriminális
Lopás bűntett elkövetésével gyanúsítható férfi azonosításához kéri a Miskolci Rendőrkapitányság a lakosság segítségét.
Közélet
A magyar honvédelem népszerűsítése, a honvédelem ügyének támogatása érdekében végzett áldozatos munkája elismeréseként, a Honvédelemért Kitüntető cím első fokozatát vehette át Kriza Ákos, Miskolc polgármestere pénteken Budapesten.
Egészségügy
2010-17. között, első lépésben több mint egymilliárd forint jutott egészségügyi infrastrukturális fejlesztésekre, majd 135 millió, jövőre pedig több mint 950 millió forint. Miskolcon felújították és fejlesztették a háziorvosi rendelőket, a Gyermekvárosban létrejött az országban egyedülálló egészségfejlesztési intézet, ahol az iskolások szervezetten vehetnek részt a vizsgálatokon.
Kultúra
Hamarosan befejeződik Csontváry Kosztka Tivadar Öreg halász című festményének restaurálása, és a világhírű kép – még idén – visszakerül a Herman Ottó Múzeum Képtárába. Ennek az eseménynek a bevezetője a Múzeumok Őszi Fesztiválja egyik kiemelkedő programja, ami az irodalom segítségével mutatja be a híres magyar festő alkotásait.

Videótár

Idősek tanácsa alakul Miskolcon
04:15
2017. október 19.
Miskolc nagy fejlődés előtt áll, megint ipari központ lesz
02:15
2017. október 19.
Miskolc az Automotive Hungary-n
03:23
2017. október 19.
Art of Magic Játék
00:26
2017. október 19.