2017. augusztus 23. Bence
Miskolc
9°C / 23°C
Micsoda sorozat! – dobogóig menetelt a miskolci cselgáncsozó
utanpotlassport.hu
|
2017. augusztus 11. 11:31
|
frissítve: 2017. augusztus 14. 08:46
Az EYOF-győztes Feczkó Csanád révén egy bronzérem jutott a magyar cselgáncsozóknak a Chiléban zajló ifjúsági világbajnokság első napján. A Miskolci VSI 50 kg-os versenyzője a vigaszágról menetelt a dobogóig.

A Chilében zajló ifjúság világbajnokság első napján öt magyar cselgáncsozó lépett tatamira. Közülük négynek gyorsan véget ért a verseny, az 55 kg-ban induló Naji Dávid és Vida András, valamint a 44 kg-ban versenyző Kardos Tímea és Klein Dorina egyaránt az első mérkőzésén vereséget szenvedett.

Innentől kezdve csak az EYOF-győztes Feczkó Csanádban bízhattunk, aki egyedüli magyarként sikerrel vette az első akadályt. A Miskolci VSI 50 kg-os versenyzője erőnyerőként kezdett, majd egy perc sem telt bele, és máris ippont ért el a mongol Cogt-Ocsir Bijambajav ellen. A negyeddöntőben óriási csatát vívott az üzbég Makszud Ocsilovval, négy perc alatt nem jutottak dűlőre, így jöhetett a ráadás. Több mint egy perc elteltével az üzbég szerezte meg az aranypontot, vazari értékű akciót bemutatva, Csanád így a vigaszágra került.

feczko_csanad_mvse_cselgancs_vb.jpg

Feczkó Csanád nem akármilyen triplázást hajtott végre!

A pihenőt követően egy kolumbiai versenyzővel nézett farkasszemet, Juan Montealegre azonban nem tudott érvényes akciót bemutatni, míg a magyar versenyző vazarit ért el, így kiharcolta, hogy a bronzéremért küzdhessen. Feczkó Csanád az Eb- és EYOF-bronzérmes török Ejder Tokay ellen lépett tatamira a harmadik helyért, és két perc ötven másodperc után ipponnal el is hódította azt.

A miskolci cselgáncsozó ezzel nem akármilyen triplázást hajtott végre: mind a három nyári világversenyén dobogóra állhatott. A Kaunasban megrendezett ifjúsági Eb-n ezüstérmes lett, a győri EYOF-ot megnyerte, most pedig bronzérmet akasztottak a nyakába.

Az ifjúsági világbajnokság második napján négy magyar cselgáncsozónak szoríthatunk: 60 kg-ban Szeredás Botond,48 kg-ban Varga Brigitta, míg 52 kg-ban Özbas Szofi és Kármán Andrea lép szőnyegre – olvasható az utánpótlássport.hu-n.

IFJÚSÁGI VILÁGBAJNOKSÁG, SANTIAGO DE CHILE
A nap győztesei és a magyar eredmények

Fiúk
50 kg: 1. Aldi de Oliveira (Brazília)… 3. Feczkó Csanád
55 kg: 1. Mihrac Akkus (Törökország), Naji Dávid és Vida András helyezetlen

Lányok
40 kg: 1. Marina Vorobejeva (Oroszország), magyar induló nem volt
44 kg: 1. Kavabata Haruka (Japán), Kardos Tímea és Klein Dorina helyezetlen.

Nem
Miskolc
Évadnyitó társulati üléssel kezdődött el kedden délelőtt a miskolci teátrum 2017-2018-as évada. Mint elhangzott, szeptemberben és októberben hat bemutató is várja a nézőket, az évad repertoárjában pedig 15 új produkció szerepel. A megszokott műfaji sokszínűség idén is jellemző lesz az évadra: opera, balett, musical, operett, mesejáték, klasszikus és kortárs színdarabok egyaránt megtalálhatóak az előadások között.
Politika
Az ifiház tervezett átköltöztetése miatt fogtak össze a balliberális ellenzéki pártok helyi szervezetei, de úgy tűnik, ez az összefogás a jövő tavaszi választásokra is megmarad. Legalábbis így nyilatkozott Varga László MSZP-s országgyűlési képviselő, és Tompa Sándor helyi DK-elnök.
Szabadidő
A Miskolci Állatkert és Kultúrpark a kezdetek óta állandó résztvevője az Állatkertek Éjszakájának. Ezen a különleges éjszakán a látogatók megismerhetik az állatkerti életet sötétedés után.
Városinfó
Ideiglenesen áthelyezik a 31-es busz megállóhelyét – derült ki az MVK Zrt. közleményéből.
Városinfó
A Bábonyibércen folytatódik a nyomortelep-felszámolás: a héten összesen 12 önkormányzati tulajdonban lévő, romos ingatlant bontanak itt el.
Csapatsport
A múlt hétvégén sorsolták a vízilabda Európa Kupa-selejtező csoportjait, az eseményen a PannErgy Miskolci Vízilabda Club is érdekelt volt. A miskolciak házigazdái lesznek az A-csoportnak, a cél pedig nem más, mint az élen zárni, majd a nyolc közé jutni. Sike József vezetőedzővel és Bachner András klubelnökkel beszélgettünk.
Városinfó
Gerincvezeték-meghibásodás miatt szünetel a melegvíz-szolgáltatás a teljes avasi városrészben, az I. II. és III ütemben, a Kemény Dénes Uszodában és a Miskolctapolcai Strandon - tájékoztatott kedden délután a MIHŐ Kft.
Kultúra
Augusztus 22-től hivatalosan is kezdetét vette a Miskolci Szimfonikus Zenekar 2017/2018-as zenei évada. Az évadnyitó társulati ülésen Szászné Pónuzs Krisztina ügyvezető, és Gál Tamás művészeti vezető számolt be az idei évad terveiről, programjairól.
Havária
Fokozni kívánja a katasztrófavédelem a klímaváltozás miatt bekövetkezett természeti katasztrófákkal kapcsolatos, reagáló képességét, ezért úgynevezett mobil irodákat alakít ki.
Környezet
Miskolc látnivalóinak, attrakcióinak népszerűsítése érdekében, két forgatócsoport is járt nemrégiben a városban.

Videótár

Miskolc Ma 2017.08.22.
16:17
2017. augusztus 22.
Sportpercek 2017.08.22.
30:05
2017. augusztus 22.
Programpont 2017.08.22.
03:00
2017. augusztus 22.
Koncertek, tűzijáték augusztus 20-án
01:25
2017. augusztus 22.