2017. december 11. Árpád
Miskolc
-1°C / 8°C
Micsoda sorozat! – dobogóig menetelt a miskolci cselgáncsozó
utanpotlassport.hu
|
2017. augusztus 11. 11:31
|
frissítve: 2017. augusztus 24. 11:40
Az EYOF-győztes Feczkó Csanád révén egy bronzérem jutott a magyar cselgáncsozóknak a Chiléban zajló ifjúsági világbajnokság első napján. A Miskolci VSI 50 kg-os versenyzője a vigaszágról menetelt a dobogóig.

A Chilében zajló ifjúság világbajnokság első napján öt magyar cselgáncsozó lépett tatamira. Közülük négynek gyorsan véget ért a verseny, az 55 kg-ban induló Naji Dávid és Vida András, valamint a 44 kg-ban versenyző Kardos Tímea és Klein Dorina egyaránt az első mérkőzésén vereséget szenvedett.

Innentől kezdve csak az EYOF-győztes Feczkó Csanádban bízhattunk, aki egyedüli magyarként sikerrel vette az első akadályt. A Miskolci VSI 50 kg-os versenyzője erőnyerőként kezdett, majd egy perc sem telt bele, és máris ippont ért el a mongol Cogt-Ocsir Bijambajav ellen. A negyeddöntőben óriási csatát vívott az üzbég Makszud Ocsilovval, négy perc alatt nem jutottak dűlőre, így jöhetett a ráadás. Több mint egy perc elteltével az üzbég szerezte meg az aranypontot, vazari értékű akciót bemutatva, Csanád így a vigaszágra került.

feczko_csanad_mvse_cselgancs_vb.jpg

Feczkó Csanád nem akármilyen triplázást hajtott végre!

A pihenőt követően egy kolumbiai versenyzővel nézett farkasszemet, Juan Montealegre azonban nem tudott érvényes akciót bemutatni, míg a magyar versenyző vazarit ért el, így kiharcolta, hogy a bronzéremért küzdhessen. Feczkó Csanád az Eb- és EYOF-bronzérmes török Ejder Tokay ellen lépett tatamira a harmadik helyért, és két perc ötven másodperc után ipponnal el is hódította azt.

A miskolci cselgáncsozó ezzel nem akármilyen triplázást hajtott végre: mind a három nyári világversenyén dobogóra állhatott. A Kaunasban megrendezett ifjúsági Eb-n ezüstérmes lett, a győri EYOF-ot megnyerte, most pedig bronzérmet akasztottak a nyakába.

Az ifjúsági világbajnokság második napján négy magyar cselgáncsozónak szoríthatunk: 60 kg-ban Szeredás Botond,48 kg-ban Varga Brigitta, míg 52 kg-ban Özbas Szofi és Kármán Andrea lép szőnyegre – olvasható az utánpótlássport.hu-n.

IFJÚSÁGI VILÁGBAJNOKSÁG, SANTIAGO DE CHILE
A nap győztesei és a magyar eredmények

Fiúk
50 kg: 1. Aldi de Oliveira (Brazília)… 3. Feczkó Csanád
55 kg: 1. Mihrac Akkus (Törökország), Naji Dávid és Vida András helyezetlen

Lányok
40 kg: 1. Marina Vorobejeva (Oroszország), magyar induló nem volt
44 kg: 1. Kavabata Haruka (Japán), Kardos Tímea és Klein Dorina helyezetlen.

Nem
Miskolc
Miskolcra is megérkezett az idei tél első komolyabb havazása. Az ünnepi díszbe és fényekbe öltözött belváros most még különlegesebb látványt nyújt – nézd meg a felvételeinket!
Egyház
Advent második vasárnapján több helyen lobbant lángra a Remény gyertyája Miskolcon, a városrészek adventi koszorúin. Ezúttal is látványos, meghitt ünnepség volt a Diósgyőri várnál, az Otthon téren pedig Novák Józsefné és Hubay György önkormányzati képviselők gyújtották meg a várakozási időszak második gyertyáját.
Baleset
Valósággal "felrobbantak" a helyi internetes fórumok a szombat esti, halálos gázolás kapcsán, sokan nyilvánítanak részvétet, illetve olyanokat is írnak, hogy a jelzett területen sokszor idéznek elő veszélyes közlekedési helyzeteket a rendezvényekre tartó, vagy onnan távozó fiatalok.
Baleset
Fejsérülést szenvedett egy utas vasárnap kora este az egyetem környékén, miután egy helyi busz forgalmi okok miatt hirtelen fékezésre kényszerült.

Videótár

Csongor és Tünde a Kamarában
01:48
2017. december 08.
Gyerekek a Szeretet sütigyárban
01:27
2017. december 08.
Energetikai korszerűsítés a kórházban
01:29
2017. december 08.
Száz éves a Finn Köztársaság
01:13
2017. december 08.