2017. december 14. Szilárda
Miskolc
-2°C / 5°C
Mikael Tisell: „Nem kétséges, ki volt az erősebb csapat ma este”
dvtk.eu
|
2017. november 23. 06:42
|
frissítve: 2017. november 24. 16:02
Szerda este a DVTK Jegesmedvék együttesének vendége a KMH Budapest volt a Magyar Kupa alapszakaszában. A hazaiak végig magabiztos játékkal győzték le a budapesti vendég együttest.

magyarkupa_dvtkjegesmedvek-kmh28.jpeg

Fotó: Szabó Krisztián

500 nézőtől volt hangos a miskolci jégcsarnok, akik a csapat Kontinentális Kupán elért eredményét ünnepelték. A ma esti mérkőzésen pályára lépett Hajós Roland is, aki ebben az évben még nem játszott mérkőzést egy korábbi sérülés miatt, a vendég csapatban pedig helyet kapott két kölcsönjátékosunk, Szopos Ottó és Karda Milán is. Korongbedobást követően az egész harmad alatt a mi akaratunk érvényesült. Már a 2-ik percben sikerült egy komoly helyzetet kialakítani egy Ritó-Pavuk összjátékot követően, de a befejezés nem volt tökéletes. Az első gólig a 9-ik percig kellett várni, amikor a frissen visszatért Hajós Roland érkezett remek ütemben Vas János beadására (1-0). Ezt követően is nálunk volt a kezdeményezés, az első komoly vendég helyzetre a 16-ik percig kellett várni, azonban Kiss Bence fogta az ellenfél lövését. A harmad utolsó két percében ismét előnyhöz jutottunk, amit ezúttal értékesíteni is tudtunk, Miskolczi passzára Galanisz érkezett, tovább növelve a hazai előnyt (2-0).

A második harmadban sem változott a játék képe, továbbra is a vendég harmadban folyt a játék, a KMH csak ritkán tudott kitörni, de nem igazán sikerült felállniuk Kiss Bence kapuja előtt. A 24-ik percben ismét előnybe kerültünk, egy szép figura végén Anssi Rantanen ért oda Sakaris passzára (3-0). A 35-ik percben ismét előnybe kerültünk, amit ezúttal nem sikerült kihasználni, egy perc elteltével Sakaris is pihenni kényszerült, így egy percig 4 a 4 ellen folyt a játék, majd a vendégek próbálkozhattak, ám előnyüket nem sikerült gólra váltani, a harmadban nem esett több gól.

A harmadik játékrészben gyorsan bekezdtek a mieink, korongbedobás után 44 másodperccel már rezdült is Hajek hálója: Magosi passzából Galanisz lőtte a hazaiak 4-ik találatát (4-0). Az 5-im percben előnybe kerültünk, Leppanen passzát Magosi lőtte rá éles szögből, ám lövését blokkolta Hajek. A 10-ik percben egy újabb előny következett, itt is láthattunk egy szép helyzetet: Vas beadásából Sakaris találta el az oldalhálót, majd a 14-ik percben Kulmala adta be szápen a korongot Tóth Adriánnak, akinek közeli lövése ismét elakadt a kapusban. A 17-ik percben egy újabb előny következett, amit ezúttal is gólra tudtunk váltani: Rantanen távoli lövése kipattant a kapuvasról, amire jó ütemben érkezett Sakaris, és lőtt eki a KMH kapuját (5-0). A játék utolsó percét ismét előnyben töltöttük, ám ezt már nem sikerült értékesíteni, így 5-0-val zártuk ezt a találkozót.

Értékelés

Mikael Tisell: Fontos számunkra a Magyar Kupa sorozat is, ezért nagyon örülök a győzelemnek. Örülök az öt gólnak, az emberelőnyös helyzetek kihasználásának, a kiváló védekezésnek, nem kétséges, hogy ki volt az erősebb csapat ma este. Szerettünk volna három pontot szerezni ma este, ez sikerült is, úgyhogy elégedett vagyok.

Sille Tamás: Gratulálok a csapatomnak, hiszen 60 percen keresztül hajtottak egy ilyen erős ellenfél ellen, mint a DVTK. Sokat kellett emberhátrányban játszanunk, ami egy ilyen játékerejű csapat ellen nagy hátrányt jelent. Kicsit túlbonyolítottuk a játékot, pedig sokszor az egyszerű játék célravezetőbb.

Nem
Kriminális
A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája egy hónapra elrendelte az előzetes letartóztatását annak a gyanúsítottnak, aki a gyanúsítás szerint december 11-én gépkocsijával balesetet okozott, majd továbbhajtott.
Miskolc
A miskolciak számtalan esetben bizonyították már, hogy ha jótékonyságról van szó, számíthatnak rájuk! A szombati program szervezői most is bíznak abban, hogy az Advent Miskolc keretein belül megtartandó véradáson sokan ott lesznek a városháza aulájában.
Közélet
Legalább 10-30 perces késéssel közlekednek a személyvonatok a Budapest-Hatvan-Miskolc vasútvonalon csütörtökön – közölte a Mávinform az MTI-vel.
Kultúra
Kialakult a Maestro Solti Nemzetközi Karmesterverseny pénteki döntőjének sorrendje és hogy a hat versenyző – köztük Cser Ádám, a Miskolci Nemzeti Színház karmestere – melyik szimfonikus művet vezényli majd a pécsi Kodály Központban.
Kriminális
A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája január 14-ig elrendelte az előzetes letartóztatását annak a gyanúsítottnak, akivel szemben jelentős értékre elkövetett lopás bűntette miatt indult büntetőeljárás.
Belföld
Mintegy 63 ezer pályázat érkezett az Otthon melege pályázatra – mondta Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára csütörtök reggel az M1 aktuális csatornán.
Havária
Vélhetően ismét fűtési problémák miatt gyulladt ki szerdán egy első emeleti társasház Sátoraljaújhelyen. Mire a tűzoltók a helyszínre értek, már teljes terjedelmében lángolt egy szoba.
Gazdaság
Mintegy 400 főt alkalmazó gépjármű-akkumulátorokat gyártó üzemet kíván építeni Miskolcon a japán GS Yuasa Corporation. Az üzem a tervek szerint 2018 szeptemberétől napi 24 órában termelne. A projektet hamarosan nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilváníthatják.
DVTK
Nincs könnyű helyzetben az Aluinvent-DVTK női kosárlabdacsapata, hiszen két alapemberére, Monica Engelmanra és Nagy Dórára sem számíthat a csütörtöki, Bydgoszcz elleni Európa Kupa-nyolcaddöntő odavágóján.
Oktatás
A Miskolci Egyetem, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bűnmegelőzési Alapítvány közös szervezésében tartott előadássorozat hallgatóit jutalmazták.
Miskolc
A nemzetiségek napján azok munkáját ismerték el, akik sokat tettek a nemzeti identitás megőrzéséért. Szerdán a kilenc nemzetiségi önkormányzat tagjait köszöntötték a városházán.

Videótár

Avalon Mikulásfutás
01:50
2017. december 12.
Adventi foglalkoztató, királyi ételek
02:12
2017. december 12.
Téltánc a koraszülöttekért
02:07
2017. december 12.
Szeretet sütiért adomány
01:34
2017. december 12.