2017. december 14. Szilárda
Miskolc
-2°C / 5°C
„Mindig arról álmodtam, hogy majd egyszer Miskolcon koncertezhetek” – Veréb Tamás Dualitás koncertje a MŰHA-ban
Muntyán Bernadett
|
2017. november 28. 14:36
|
frissítve: 2017. november 29. 21:17
Veréb Tamás hazatér, hogy az otthoniaknak is megmutathassa a benne rejlő dualitást! A miskolci születésű fiatal színész-énekes végre Miskolcra is elhozza első saját önálló estjét. Különleges, exkluzív, élőzenés esttel várja a színház és a könnyűzene szerelmeseit első önálló estjén, január 6-án 19 órától a Művészetek Házában.

vereb_tamas_3.jpg

2018. január 6-án megelevenednek a Művészetek Háza színpadán a legismertebb musicalek részletei és a 2016-os Sztárban sztár című show műsor emlékezetes pillanatai egy zenés-táncos előadás keretein belül. – Nagyon nagy izgalmakkal és szeretettel a szívemben érkezem haza, mert végre először állhatok Miskolcon színpadra önálló estemmel. Nagyon boldog vagyok, hogy el tudom Miskolcra is vinni ezt az estet, aminek az első turnéállomása is egyben a miskolci koncert lesz – fogalmazott Veréb Tamás portálunknak.

A koncerten Veréb Tamás színházi szerepeibe és könnyűzenei munkásságába is bepillantást nyerhetünk. Ez a fajta kettősség, amely ezt az élőzenés-táncos showt végigkíséri, fellelhető az előadó személyiségében is. – Ha nem is magammal harcolok, de az elemekkel, másokkal, tanárokkal, kollégákkal, rendezőkkel és minden olyan emberrel, akivel a művészetben találkozom, hiszen az az általános elgondolás, hogy az ember egyfélét csináljon, és abban legyen jó. Nehéz technikailag is kivitelezni, hogy valaki kétféle műfajban egyszerre énekeljen, de nekem gyerekkorom óta ez volt az álmom, és ez volt az út, amiről nem akartam lemondani senkinek a kedvéért. Nagyon szerettem a könnyűzenét, és nagyon szerettem a musicalt és a komolyzenét. Rengetegszer belefutottam már gyerekként is abba, hogy ha valamit szeretnék elérni az életben, akkor választanom kell a két műfaj között – magyarázta Tamás, a koncert dualitásának jelentését.

vereb_tamas_2.jpg

Pontosan ez az, ami életre hívta a Dualitás című első önálló koncertjét: ami jelent színházat egyben, könnyűzenét, egy színpadi showt és élőzenét. Ez az este se nem színházi előadás, se nem koncert, hanem valahol a kettő között húzódik meg. A koncert sajátos, színes látványvilággal járul hozzá a még teljesebb színházi élményhez, valamint a produkció saját hangmérnöke gondoskodik a tökéletes hangzásról, minden koncerthelyszínen. Az élőzenés-táncos showban 13 művész lesz egyszerre látható a színpadon és természetesen az est főszereplője: Veréb Tamás. 

minap.hu: Technikailag milyen különbségek vannak a két műfaj előadásmódjában?

V. T.: – Mind a kettőnek vannak nehézségei és könnyedségei. Technikailag inkább abban van a nehézség, ha valaki ezt egyszerre csinálja. Külön-külön mindennek megvan a maga technikája, de valahol a kettőt egymás után elénekelni, abban van a kihívás. Én mindig úgy készültem, hogy nem voltak műfaji korlátok: így egyszerre kellett készülnöm a zeneiskolába komolyzenei művekkel, valamint már akkor voltak színházi szerepeim, ahol meg a könnyűzenei képzés kellett. Így én ezt mindig egyszerre csináltam, sőt már gyerekként is mindig többféle zenét hallgattam egyszerre.

vereb_tamas.jpg

Az esten Tamást saját négytagú zenekara kíséri majd, akikhez még egy hegedű- és egy trombitaművész is csatlakozik. Zeneileg a musicalek témái is rengeteg izgalmat tartogatnak, amelyek ugyanúgy fognak felcsendülni a Művészetek Háza színpadán, mint egy nagyszínház falai között. A koreográfiákkal és táncosokkal tűzdelt színpadi látványt a vizuális effektek teszik még lehengerlőbbé. – Nekem is kőkeményen táncra kell perdülnöm az előadás során, ami számomra az egyik legnagyobb kihívás lesz – vallotta be Veréb Tamás. – Emiatt izgulok a legjobban!

A Dualitásban olyan művek is felcsendülnek, amelyeket már hallhatott Veréb Tamástól a közönség, illetve azon musicalek részleteibe is betekintést nyerhetnek, amelyekben játszik. De nemcsak egy-egy dalt fog előadni az adott musicalekből, hanem egy nagyon finoman kialakított zenei részletet, egy úgynevezett blokkot mutat be. – Arra törekszem ezzel, hogy egy még teljesebb színházi élményt tudjak nyújtani. Egy-egy előadást röviden összefoglalva úgy bemutatni, hogy a nézők kedvet kapjanak ahhoz, hogy megnézzék ezeket a musicaleket. Illetve ugyanez működik a könnyűzenében is, hogy bizonyos előadóktól nemcsak egy dalt játszunk, hanem akár többet is – emelte ki.

vereb_tamas_szeles.jpg

minap.hu: November 16-án már bemutattátok Budapesten, az Operettszínházban, a Kálmán Imre Teátrum színpadán ezt a koncertet. Milyen visszajelzést kaptál ott a nézőktől?

V. T.: – Egy igazán bensőséges, intim előadás volt: összesen 160 fő előtt. Egy picivel másabb hangulatú volt, mint az, ami Miskolcra készül, hiszen a Művészetek Háza egy jóval nagyobb tér, és egy jóval nagyobb színpad. Így sokkal több energiát kell beletolni ilyenkor. Mi nagyon fogunk igyekezni, hogy ettől függetlenül megmaradjon az az exkluzív és intim élménye a nézőknek, amit nem is igazán kell majd erőltetnem, hiszen ahogy magamat ismerem, már könnyes szemekkel fogok kimenni a színpadra. Végül is mindig arról álmodtam, hogy majd egyszer Miskolcon koncertezhetek.

vereb_tamas_4.jpg

minap.hu: Megnyugodtál egy picit az első novemberi előadás után, azt láttad a közönség szemében, amit szerettél volna?

V. T.: Az első előadás mindig egy nagyon nagy kérdőjel, hogy vajon szeretik-e az emberek ezt annyira, mint amennyire mi szeretjük. Nagyon megnyugodtam, hiszen nagyon szerette a közönség, és pontosan azokat az üzeneteket sikerült átadni, amiket szerettem volna. Így ha lehet mondani, még inkább feltöltődve indulok el ezt megmutatni Miskolcra, illetve az ország többi pontjára is.

„Amilyen szívvel és lélekkel megyünk mi Miskolcra, azt a szeretetet és örömzenét szeretnénk átadni a miskolciaknak, ami most először tud létrejönni 2018-ban. Nagyon nagy szeretettel várok mindenkit és egy igazi nagy pillanatnak szánom ezt a koncertet! Ígérem, hogy a szemek nem maradnak szárazon és mindenki boldogan fog fölállni a nézőtérről.”

Nem
Miskolc
A program egyre népszerűbb, mind többen vesznek részt a sütikészítésben. Szerdán délután Demeter Ervin kormánymegbízott és Csöbör Katalin országgyűlési képviselő is szaggatta a formákat.
Közélet
Óvodások látogatták meg az Aranykor Idősek Otthona lakóit. A kiscsoportosok adventi műsorral készültek, a szépkorúak pedig megtanították a gyerekeknek, hogyan kell mézeskalácsot sütni és díszíteni.
Kriminális
A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája egy hónapra elrendelte az előzetes letartóztatását annak a gyanúsítottnak, aki a gyanúsítás szerint december 11-én gépkocsijával balesetet okozott, majd továbbhajtott.
Miskolc
A miskolciak számtalan esetben bizonyították már, hogy ha jótékonyságról van szó, számíthatnak rájuk! A szombati program szervezői most is bíznak abban, hogy az Advent Miskolc keretein belül megtartandó véradáson sokan ott lesznek a városháza aulájában.
Közélet
Legalább 10-30 perces késéssel közlekednek a személyvonatok a Budapest-Hatvan-Miskolc vasútvonalon csütörtökön – közölte a Mávinform az MTI-vel.
Kultúra
Kialakult a Maestro Solti Nemzetközi Karmesterverseny pénteki döntőjének sorrendje és hogy a hat versenyző – köztük Cser Ádám, a Miskolci Nemzeti Színház karmestere – melyik szimfonikus művet vezényli majd a pécsi Kodály Központban.
Kriminális
A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája január 14-ig elrendelte az előzetes letartóztatását annak a gyanúsítottnak, akivel szemben jelentős értékre elkövetett lopás bűntette miatt indult büntetőeljárás.
Belföld
Mintegy 63 ezer pályázat érkezett az Otthon melege pályázatra – mondta Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára csütörtök reggel az M1 aktuális csatornán.
Havária
Vélhetően ismét fűtési problémák miatt gyulladt ki szerdán egy első emeleti társasház Sátoraljaújhelyen. Mire a tűzoltók a helyszínre értek, már teljes terjedelmében lángolt egy szoba.
Gazdaság
Mintegy 400 főt alkalmazó gépjármű-akkumulátorokat gyártó üzemet kíván építeni Miskolcon a japán GS Yuasa Corporation. Az üzem a tervek szerint 2018 szeptemberétől napi 24 órában termelne. A projektet hamarosan nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilváníthatják.
DVTK
Nincs könnyű helyzetben az Aluinvent-DVTK női kosárlabdacsapata, hiszen két alapemberére, Monica Engelmanra és Nagy Dórára sem számíthat a csütörtöki, Bydgoszcz elleni Európa Kupa-nyolcaddöntő odavágóján.
Oktatás
A Miskolci Egyetem, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bűnmegelőzési Alapítvány közös szervezésében tartott előadássorozat hallgatóit jutalmazták.

Videótár

Avalon Mikulásfutás
01:50
2017. december 12.
Adventi foglalkoztató, királyi ételek
02:12
2017. december 12.
Téltánc a koraszülöttekért
02:07
2017. december 12.
Szeretet sütiért adomány
01:34
2017. december 12.