2017. december 14. Szilárda
Miskolc
-2°C / 5°C
A MiReHuKöz is elhozta a Mikulást a GYEK-be (Képgalériával!)
Miskolc Tv/minap.hu
|
2017. december 06. 16:04
|
frissítve: 2017. december 08. 12:48
Gitáros Mikulással, és 170 ajándékcsomaggal érkeztek szerdán a MiReHuKöz munkatársai a Gyermekegészségügyi Központba, hogy felvidítsák a kis betegek hétköznapjait.

A GYEK-ben kezelt gyerekek közül sokan nem mehettek haza az ünnepen sem, de a MiReHuKöz munkatársainak hála, ők sem maradtak ajándékcsomagok és Mikulás nélkül: összesen 170 ajándékcsomaggal készültek a számukra, az pedig külön öröm volt gyerekek számára, hogy a Mikulás, gitárral a kezében érkezett.

mirehukoz_mikulas_gyek_171206_ja_5.jpg

– A szeretet ünnepének közeledtével kicsit mindannyian érzékenyebbek vagyunk – mondta el Ladányi-Kubus Valéria, a MiReHuKöz Nonprofit Kft. PR és marketing munkatársa. - Többet gondolunk azokra az embertársainkra – főleg a gyerekekre –, akik nem tölthetik szeretteik körében a számukra fontos pillanatokat. Azt gondoltuk, hogy ez kiváló alkalom arra, hogy mi is hozzájáruljunk valamivel az itt kezelt gyermekek mindennapjainak szebbé, vidámabbá tételéhez - tette hozzá.

mirehukoz_gyek_171206_ja_10.jpg

Fehér Annamária gyermekgyógyász, a GYEK betegfelvétel vezető főorvosa úgy nyilatkozott, az osztályon jelenleg 80-120 gyermeket kezelnek. Nagy örömet jelentenek a számukra ezek az alkalmak - az ajándék is. de főleg az a szeretet, kedvesség, melegség, amivel adják. 

mirehukoz_gyek_171206_ja_16.jpg

Nem
Miskolc
A program egyre népszerűbb, mind többen vesznek részt a sütikészítésben. Szerdán délután Demeter Ervin kormánymegbízott és Csöbör Katalin országgyűlési képviselő is szaggatta a formákat.
Közélet
Óvodások látogatták meg az Aranykor Idősek Otthona lakóit. A kiscsoportosok adventi műsorral készültek, a szépkorúak pedig megtanították a gyerekeknek, hogyan kell mézeskalácsot sütni és díszíteni.
Kriminális
A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája egy hónapra elrendelte az előzetes letartóztatását annak a gyanúsítottnak, aki a gyanúsítás szerint december 11-én gépkocsijával balesetet okozott, majd továbbhajtott.
Miskolc
A miskolciak számtalan esetben bizonyították már, hogy ha jótékonyságról van szó, számíthatnak rájuk! A szombati program szervezői most is bíznak abban, hogy az Advent Miskolc keretein belül megtartandó véradáson sokan ott lesznek a városháza aulájában.
Közélet
Legalább 10-30 perces késéssel közlekednek a személyvonatok a Budapest-Hatvan-Miskolc vasútvonalon csütörtökön – közölte a Mávinform az MTI-vel.
Kultúra
Kialakult a Maestro Solti Nemzetközi Karmesterverseny pénteki döntőjének sorrendje és hogy a hat versenyző – köztük Cser Ádám, a Miskolci Nemzeti Színház karmestere – melyik szimfonikus művet vezényli majd a pécsi Kodály Központban.
Kriminális
A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája január 14-ig elrendelte az előzetes letartóztatását annak a gyanúsítottnak, akivel szemben jelentős értékre elkövetett lopás bűntette miatt indult büntetőeljárás.
Belföld
Mintegy 63 ezer pályázat érkezett az Otthon melege pályázatra – mondta Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára csütörtök reggel az M1 aktuális csatornán.
Havária
Vélhetően ismét fűtési problémák miatt gyulladt ki szerdán egy első emeleti társasház Sátoraljaújhelyen. Mire a tűzoltók a helyszínre értek, már teljes terjedelmében lángolt egy szoba.
Gazdaság
Mintegy 400 főt alkalmazó gépjármű-akkumulátorokat gyártó üzemet kíván építeni Miskolcon a japán GS Yuasa Corporation. Az üzem a tervek szerint 2018 szeptemberétől napi 24 órában termelne. A projektet hamarosan nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilváníthatják.
DVTK
Nincs könnyű helyzetben az Aluinvent-DVTK női kosárlabdacsapata, hiszen két alapemberére, Monica Engelmanra és Nagy Dórára sem számíthat a csütörtöki, Bydgoszcz elleni Európa Kupa-nyolcaddöntő odavágóján.
Oktatás
A Miskolci Egyetem, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bűnmegelőzési Alapítvány közös szervezésében tartott előadássorozat hallgatóit jutalmazták.

Videótár

Avalon Mikulásfutás
01:50
2017. december 12.
Adventi foglalkoztató, királyi ételek
02:12
2017. december 12.
Téltánc a koraszülöttekért
02:07
2017. december 12.
Szeretet sütiért adomány
01:34
2017. december 12.