2017. december 15. Valér
Miskolc
0°C / 7°C
Nagy csattanás a Pingyomon
minap.hu
|
2017. szeptember 23. 16:26
|
frissítve: 2017. szeptember 25. 12:12
A rendőrség ügyeletére 4 órakor érkezett bejelentés arról, hogy Miskolcon, a Pingyom tetőn, az Attila utcánál két autó ütközött össze.

Janasóczki Attila, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, Miskolc felől Harsány felé tartott egy Opel, ami az egyik kanyarban megcsúszott, és áttért a másik sávba. Szemből, Harsány felől érkezett a Mercedes, amibe beleütközött az Opel. Mindkét sofőr szerencsére el tudta rántani a kormányt, így nem frontálisan ütközött a két autó.

baleset_pingyom_170923_ml_5.jpg

Fotó: Mocsári László

A helyszínre kiérkező mentők az Opel sofőrjét és a Mercedesben utazó két, 10 évesnél fiatalabb gyermeket szállították, megfigyelésre kórházba. Sérüléseik nem súlyosak, a biztonsági öv „szorította meg” kicsit őket. Szüleik jól vannak.

baleset_pingyom_170923_ml_1.jpg

A helyszínelés idejére a jelzett útszakaszon teljes útzár van. A forgalom terelőútvonalon halad Nyékládháza-Bükkaranyos felé. Információink szerint még legalább fél-egy órát vesz igénybe a helyszínelés és az úttakarítás.

baleset_pingyom_170923_ml_4.jpg

baleset_pingyom_170923_ml_3.jpg

 

Nem
Kultúra
A Miskolci Galéria Rákóczi-házában, teltház előtt nyitották meg csütörtök délután Meilinger Dezső festőművész emlékkiállítását.
Közélet
Jogászi Szerepcsere Napot és cikkíró versenyt is rendezett idén a Miskolci Törvényszék – utóbbi eredményeinek kihirdetésére a „dr. Csillám István emlékév” gálán került sor december 14-én.
Miskolc
Az adományt Mága Zoltán hegedűművész legutóbbi koncertjén ajánlotta fel. Az adományból csütörtökön a Páli Szent Vince Szeretetszolgálat, a Református kismamaház, a Miskolci Bibliaház kapott, és a Szent István téri Szeretetdobozba is jutott belőle.
Városinfó
A stadion, a diósgyőri edzőközpont és hamarosan a Lévay Gimnázium is csatlakozik a környezetbarát miskolci távhőre. Sikeresnek értékelte az évet a MIHŐ ügyvezetője.
Miskolc
A program egyre népszerűbb, mind többen vesznek részt a sütikészítésben. Szerdán délután Demeter Ervin kormánymegbízott és Csöbör Katalin országgyűlési képviselő is szaggatta a formákat.
Kriminális
A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája egy hónapra elrendelte az előzetes letartóztatását annak a gyanúsítottnak, aki a gyanúsítás szerint december 11-én gépkocsijával balesetet okozott, majd továbbhajtott.
Miskolc
A miskolciak számtalan esetben bizonyították már, hogy ha jótékonyságról van szó, számíthatnak rájuk! A szombati program szervezői most is bíznak abban, hogy az Advent Miskolc keretein belül megtartandó véradáson sokan ott lesznek a városháza aulájában.
Közélet
Legalább 10-30 perces késéssel közlekednek a személyvonatok a Budapest-Hatvan-Miskolc vasútvonalon csütörtökön – közölte a Mávinform az MTI-vel.
Kultúra
Kialakult a Maestro Solti Nemzetközi Karmesterverseny pénteki döntőjének sorrendje és hogy a hat versenyző – köztük Cser Ádám, a Miskolci Nemzeti Színház karmestere – melyik szimfonikus művet vezényli majd a pécsi Kodály Központban.
Kriminális
A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája január 14-ig elrendelte az előzetes letartóztatását annak a gyanúsítottnak, akivel szemben jelentős értékre elkövetett lopás bűntette miatt indult büntetőeljárás.
Belföld
Mintegy 63 ezer pályázat érkezett az Otthon melege pályázatra – mondta Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára csütörtök reggel az M1 aktuális csatornán.

Videótár

Avalon Mikulásfutás
01:50
2017. december 12.
Adventi foglalkoztató, királyi ételek
02:12
2017. december 12.
Téltánc a koraszülöttekért
02:07
2017. december 12.
Szeretet sütiért adomány
01:34
2017. december 12.