2018. február 18. Bernadett
Miskolc
-2°C / 4°C
Oroszországi légi katasztrófa - Kreml: Putyin megköszönte Trumpnak a vizsgálathoz felajánlott segítséget
mti.hu
|
2018. február 13. 13:14
|
frissítve: 2018. február 14. 13:18
Megköszönte Vlagyimir Putyin orosz elnök amerikai hivatali partnerének, Donald Trumpnak azt a segítséget, amelyet a Moszkva közelében lezuhant utasszállító repülőgép katasztrófájának kivizsgálásához ajánlott fel - közölte Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője kedden Moszkvában újságírókkal.

Trump hétfőn hívta fel Putyint, hogy kifejezze részvétét a vasárnap bekövetkezett tragédia miatt. Peszkov elmondta, hogy a két vezető között, ha elmélyültebb eszmecsere nélkül is, de szó esett Észak-Koreáról is. Az orosz elnök hétfő este azt mondta, hogy a telefonbeszélgetés során szintén kitértek az izraeli-palesztin rendezés kérdésére.

A rendkívüli helyzetek oroszországi minisztériuma kedden a baleset helyszínén kiszélesítette a korábban harminchektáros kutatási övezetet. A munkálatokat végző ezer ember mintegy kétszáz jármű és gépi segédeszköz segítségével a nap folyamán elsősorban a repülőgép roncsainak összegyűjtésére összpontosított. Egy nappal korábban a holttestek maradványait gyűjtötték össze azonosítás céljából. A gép becsapódásának és felrobbanásának helyszínén csaknem ezerötszáz emberi testrészt találtak.

A becsapódás kráteréből kedden kiemelték a repülőgép két hajtóművét, és délutánig a jármű hatszázhatvanhárom darabját találták meg. A mentők azt remélik, hogy sötétedésig a munka nagy részét el tudják végezni. Az orosz légügyi hatóság a gép megrongálódott feketedobozainak vizsgálatáról beszámolva közölte, hogy a repülési adatokat rögzítő egység adatait sikerült kimenteni. A szerkezet a lezuhant gép legutóbbi tizenhat repülésére vonatkozó információkat tárolta. 

A Szaratovszkije Avialinyii légitársaság Orszkba tartó An-148-as típusú utasszállítója vasárnap, négy perccel a felszállása után eltűnt a radarok képernyőjéről. A gép lezuhant, hatvanöt utasa - köztük három gyermek - és hatfős személyzete életét vesztette.

Nem

Videótár

Miskolc Ma 2018.02.16.
18:29
2018. február 16.
ProgramPont 2018..02.16.
03:02
2018. február 16.
Mesehősök látogattak a GYEK-be
01:34
2018. február 16.
Ápolók napi fotókiállítás
02:09
2018. február 16.