2017. augusztus 23. Bence
Miskolc
9°C / 23°C
Pihenjen a szerencsi Rozsnyai Kúriában
2017. július 27. 09:45
|
frissítve: 2017. július 27. 11:00
A Rozsnyai Kúria a Tokaj-hegyaljai borvidékhez tartozó, a Hegyalja kapujának is nevezett Szerencsen található. A pincesor csendes környezetében, de csupán néhány percre helyezkedik el a nyüzsgő városközponttól. A térség borait és festői környezetét megismerni vágyóknak épp olyan alkalmas, mint családi és üzleti rendezvények helyszínéül.

rozsnyai_3.jpg

A kúria étteremként és panzióként működik. A szobák kétágyasak, mosdóval és zuhanyzóval ellátva. A panzióban wifi-elérés lehetséges. A hagyományos, tölgyfa parkettának köszönhetően allergiában szenvedő vendégeink is nyugodtan pihenhetnek. A szerencsi étterem és panzió egész évben várja a vendégeket elegáns, hangulatos szobákkal, magyaros gasztronómiával és családias vendégszeretettel. A Rozsnyai Kúria nagy büszkesége a 100 méter hosszú borospince és a Vinotéka, amely az épület alatt helyezkedik el, ahol a házigazda mindenkit szívesen lát a saját termesztésű és érlelésű borai kóstolására és borvacsorára. Furmint, aszú, szomorodni, muskotályos és hárslevelű szerepel a pincészet borai között, a bortrezorban meg is őrzik a vendégek számára a palackozott borokat.

rozsnyai_1.jpg

Számos látnivaló és kirándulóhely csábítja a környéken a vendégeket, akiknek esténként nem mindennapi gasztronómiai élményben lehet részük, amikor a háziasszony ízletes vacsorával fogadja őket. A Rozsnyai Kúria étterme helyszíne lehet esküvőknek, családi eseményeknek, fogadásoknak, jó időben akár szabadtéri rendezvényeknek is, hiszen grillező és bográcsozó hely is van a kertben. A kúria teraszáról csodálatos panoráma nyílik az egész környékre.

rozsnyai_2.jpg

Igazi magyaros, szívélyes vendéglátásban részesül az, aki betér a Rozsnyai Kúriába.

rozsnyai_4.jpg

Elérhetőségek: Szerencs Alsópincesor 4.Telefon:(30) 935 -1285

Honlap: Rozsnyai Kúria

Nem
Miskolc
Évadnyitó társulati üléssel kezdődött el kedden délelőtt a miskolci teátrum 2017-2018-as évada. Mint elhangzott, szeptemberben és októberben hat bemutató is várja a nézőket, az évad repertoárjában pedig 15 új produkció szerepel. A megszokott műfaji sokszínűség idén is jellemző lesz az évadra: opera, balett, musical, operett, mesejáték, klasszikus és kortárs színdarabok egyaránt megtalálhatóak az előadások között.
Politika
Az ifiház tervezett átköltöztetése miatt fogtak össze a balliberális ellenzéki pártok helyi szervezetei, de úgy tűnik, ez az összefogás a jövő tavaszi választásokra is megmarad. Legalábbis így nyilatkozott Varga László MSZP-s országgyűlési képviselő, és Tompa Sándor helyi DK-elnök.
Szabadidő
A Miskolci Állatkert és Kultúrpark a kezdetek óta állandó résztvevője az Állatkertek Éjszakájának. Ezen a különleges éjszakán a látogatók megismerhetik az állatkerti életet sötétedés után.
Városinfó
Ideiglenesen áthelyezik a 31-es busz megállóhelyét – derült ki az MVK Zrt. közleményéből.
Városinfó
A Bábonyibércen folytatódik a nyomortelep-felszámolás: a héten összesen 12 önkormányzati tulajdonban lévő, romos ingatlant bontanak itt el.
Csapatsport
A múlt hétvégén sorsolták a vízilabda Európa Kupa-selejtező csoportjait, az eseményen a PannErgy Miskolci Vízilabda Club is érdekelt volt. A miskolciak házigazdái lesznek az A-csoportnak, a cél pedig nem más, mint az élen zárni, majd a nyolc közé jutni. Sike József vezetőedzővel és Bachner András klubelnökkel beszélgettünk.
Városinfó
Gerincvezeték-meghibásodás miatt szünetel a melegvíz-szolgáltatás a teljes avasi városrészben, az I. II. és III ütemben, a Kemény Dénes Uszodában és a Miskolctapolcai Strandon - tájékoztatott kedden délután a MIHŐ Kft.
Kultúra
Augusztus 22-től hivatalosan is kezdetét vette a Miskolci Szimfonikus Zenekar 2017/2018-as zenei évada. Az évadnyitó társulati ülésen Szászné Pónuzs Krisztina ügyvezető, és Gál Tamás művészeti vezető számolt be az idei évad terveiről, programjairól.
Havária
Fokozni kívánja a katasztrófavédelem a klímaváltozás miatt bekövetkezett természeti katasztrófákkal kapcsolatos, reagáló képességét, ezért úgynevezett mobil irodákat alakít ki.
Környezet
Miskolc látnivalóinak, attrakcióinak népszerűsítése érdekében, két forgatócsoport is járt nemrégiben a városban.

Videótár

Miskolc Ma 2017.08.22.
16:17
2017. augusztus 22.
Sportpercek 2017.08.22.
30:05
2017. augusztus 22.
Programpont 2017.08.22.
03:00
2017. augusztus 22.
Koncertek, tűzijáték augusztus 20-án
01:25
2017. augusztus 22.