2017. december 11. Árpád
Miskolc
-1°C / 8°C
Színes programok a Tokaj Fesztiválkatlanban
minap.hu
|
2017. május 18. 09:29
|
frissítve: 2017. május 28. 17:35
A Tokaj Fesztiválkatlan hazánk egyik legnagyobb szabadtéri színháza, ahol a minőség, a kultúra és a gasztronómia találkozik. A Bodrog folyó́ közelsége és a környező sziklafal egyedi atmoszférát, romantikus nyári hangulatot kölcsönöz a színpadnak és az egész rendezvényközpontnak.

Idén harmadik teljes szezonját kezdi meg a Fesztiválkatlan. Ahogy azt az eddigi években megszokhattuk, két játszóhelyen – a Nagyszínházban és a Teátrumban – május közepétől szeptember elejéig a legváltozatosabb műfajú előadásokkal, többek között musical- és táncelőadásokkal, klasszikus és pop koncertekkel, kamaraelőadásokkal, humorestekkel várják a nézőket.

nogradigyorgy.jpg

Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő

Az évadot Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő informatív, ugyanakkor lebilincselő és közvetlen stílusú előadása nyitja május 19-én, a Teátrumban.

Gyermeknapon egész napra kinyitja kapuit a Katlan, és ingyenes programokkal várják a kicsiket és nagyokat! A BonBon Matiné Ludas Matyi történetét meséli el zenével, élő grafikai illusztrációval, miközben a gyerekek közelről megismerhetik a hangszereket, és a klasszikus zene világát. Azonban nem csak ezen a napon szól a zene a gyerekeknek: június 18-án az ország legnépszerűbb gyerekzenét játszó együttese, az Alma zenekar szórakoztatja az egész családot.

almazenekar.jpg

Az Alma zenekar

A színházat kedvelők örömére június utolsó hétvégéjén egyszemélyes zenés darabjával érkezik Csákányi Eszter, aki a női lélek megannyi arcáról mesél rengeteg humorral, iróniával és öniróniával. Kern András pedig egy színházi kellékes szerepében adja elő vicces, ám elgondolkodtató „one man show-ját”.

csakanyieszter1.jpg

Csákányi Eszter

Július 21-én a Párterápia című vígjátékban egy kihűlt házasság utolsó megmentési kísérletét láthatják frenetikus helyzetekkel, mulattató fordulatokkal és meglepetések sorával. Másnap a nagyszínpadon a Magyar Színház A muzsika hangja című örökzöld musicalt hozza el a tokaji közönségének. Az izgága apácanövendék, a hét gyerek, és a fiatalon megözvegyült von Trapp kapitány szívhez szóló története ezúttal Eperjes Károly rendezésében látható. Augusztus 26-án szintén egy híres történet, Robin Hood mítosza kel életre. Az élő zenekar játszott musicalben a romantikus lírai jelenetek, a látványos táncképek Szomor György rendezésében, Gubik Petra, Kovács Áron, Gerner Csaba, Vastag Tamás, Hajdú Steve és Gesztesi Károly főbb szereplésében látható.

robinhood2.jpg

Részlet a Robin Hood című előadásból

A zenés színházi produkciók mellett fergeteges táncshow-k is várják a közönséget. Július 16-án az ExperiDance ezúttal repertoárjuk leglátványosabb koreográfiáit mutatja be Nostradamus című egész estés show-jában. A Román Sándor vezette táncegyüttes Földünk ezer arcát, misztikummal teli világát kelti életre, az utazás idegenvezetője Ganxsta Zolee. Augusztus 12-én, a Zempléni Fesztivál keretében a Magyar Nemzeti Táncegyüttes előadásában elevenedik meg A Tenkes kapitányának története. A látványos produkció megőrzi a film legjelentősebb, legszórakoztatóbb epizódjait: gazdag néptáncos kincsünk segítségével idézi meg a kuruc kor legendás személyeit, zenei- és mondavilágát. Szeptember első hétvégéjén pedig a Seasons of life című folklórshowban az emberi élet legfontosabb eseményeit, szerelmet, vágyat, bánatot és kísértést dolgozzák fel a néptánc eszközeivel, fantasztikus táncjelenetekkel. A magával ragadó előadásban nagy múltú néptáncegyüttesek, valamint ifj. Csoóri Sándor és Novák Péter is közreműködnek.

caramel1.jpg

Molnár Ferenc Caramel is fellép a Tokaji Fesztiválkatlanban

A Fesztiválkatlan színpadain csodálatos hangú énekesek koncertjeit is élvezhetik. Július 8-án az ország egyik legjobb férfihangja, Molnár Ferenc Caramel zenekarának kíséretében hozza el a mindenki által ismert slágereit, a hónap utolsó hétvégéjén a karcos hangú Oláh Ibolya régi és új dalait egyedi hangszerelésében adja elő. Világsztárt is köszönthetünk Tokajban: a legendás Modern Talking egykori tagja, Thomas Anders és zenekara július 29-én elhozza a legnagyobb slágereket, kihagyhatatlan élmény a nosztalgiázni vágyó közönségnek!

Máté Péter és Cserháti Zsuzsa dalai a mai napig élénken élnek lelkünkben, nagy slágereik augusztus 5-én egyetlen estére újra életre kelnek Fésűs Nelly, Janza Kata, Gubik Petra, Fejes Szandra, Szomor György, Varga Miklós, Vastag Tamás és Egyházi Géza előadásában.

a_muzsika_hangja.jpg

Részlet A muzsika hangjából

A Budafoki Dohnányi Zenekar augusztus 18-án első alkalommal mutatja be legújabb, ABBA Symphony című előadását, a Zempléni Fesztivál keretében. Az ABBA zenekar legismertebb slágerei új, szimfonikus hangszerelésben, négy tételben, táncosokkal, énekes szólistákkal, és egy 150 tagú kórussal kiegészülve szólalnak meg.

Idén sem lesz hiány a nevetésből. A Dumaszínház két ikonikus alakja, Kőhalmi Zoltán és Kiss Ádám is önálló, stand-up comedy estjével érkezik. A L’art pour l’art társulat - Dolák-Saly Róbert, Laár András, Pethő Zsolt, Szászi Móni – augusztus végén közkívánatra visszatér a Katlanba, ezúttal legújabb színházi estjüket hozzák el.

palferi_atya.jpg

Pál Feri atya

Neves mentálhigiénés szakember, szakpszichológusok és pszichoterapeuták előadásain egy kicsit elmélyedhetünk magunkban, válaszokat kaphatunk az élet és a lélek fontosabb kérdéseire. Június 10-én Pál Feri atya humoros történeteken keresztül ad választ például arra, hogy hogyan legyünk elégedettebbek és boldogabbak. Vekerdy Tamás augusztus 21-én bölcs, gyakorlatias tanácsokkal lát el minket a gyerekek testi és lelki szükségleteivel kapcsolatban, Bagdy Emőke szeptember 8-án a Teátrum záró előadásán a család intézményének fontosságára, az elköteleződésre és a felelősség vállalásra igyekszik felhívni a figyelmet.

A Nagyszínházi programot Zorán koncertje zárja szeptember 2-án este. Nagyszerű zenekarának kíséretében a legújabb daloktól kezdve a ritkán játszott szerzeményeken keresztül, a kihagyhatatlan klasszikus slágerekig megszólal majd jó pár.

experidance_nostradamus1.jpg

Színpadon az ExperiDance

Bővebb információk: www.fesztivalkatlan.hu

A 2017-es év programjai:

 • Május 19. – Nógrádi György: Te is megértheted, mi zajlik a nagyvilágban
 • Május 28. – Gyermeknap
 • Június 10. – Pál Feri atya előadása: Elégedetten az élettel
 • Június 18. – Alma zenekar
 • Június 23. – Kőhalmi Zoltán: A pesszimizmus előnyei
 • Június 30. – Csákányi Eszter: Akit az Istenek szeretnek
 • Július 8. – Caramel koncert
 • Július 16. – ExperiDance: Nostradamus
 • Július 21. – Párterápia vígjáték
 • Július 22. – A muzsika hangja musical (Magyar Színház)
 • Július 28. – Oláh Ibolya klubkoncert
 • Július 29. – Thomas Anders és a The Modern Talking Band
 • Augusztus 4. – A kellékes (Kern András)
 • Augusztus 5. – Máté Péter-Cserháti Zsuzsa emlékkoncert
 • Augusztus 11. – Kiss Ádám a nagyvilágban
 • Augusztus 12. – A Tenkes kapitánya-Magyar Nemzeti Táncegyüttes (Zempléni Fesztivál)
 • Augusztus 18. – ABBA Symphony-Budafoki Dohnányi Zenekar (Zempléni Fesztivál)
 • Augusztus 21. – Vekerdy Tamás előadása: „Kisiskoláskor küszöbén…”
 • Augusztus 25. – L’art pour L’art: Halványlila gőz
 • Augusztus 26. – Robin Hood musical
 • Szeptember 1. – Seasons of life folklórshow
 • Szeptember 2. – Zorán koncert
 • Szeptember 8. – Bagdy Emőke előadása: A család jövője, a jövő családja.

busz.jpg

Utazzon buszjárattal a Fesztiválkatlan eseményeire!

A Fesztiválkatlan buszjáratot indít az alábbi eseményekre:

 • Július 8. (szombat) CARAMEL koncert
 • Július 22. (szombat) A MUZSIKA HANGJA
 • Július 29. (szombat) THOMAS ANDERS ÉS A MODERN TALKING
 • Augusztus 5. (szombat) Máté Péter-Cserháti Zsuzsa emlékkoncert
 • Augusztus 26. (szombat) ROBIN HOOD MUSICAL
 • Szeptember 2. (szombat) ZORÁN koncert

A buszjáratok megállóhelyei:

Nyíregyháza (Búza téri megálló) - Nyírtelek (Közösségi Ház, Tokaji u. 50.) - Tokaj, Fesztiválkatlan
A menetjegy ára 1.800 Ft/fő. Menetidő: Nyíregyháza-Tokaj 50 perc

Miskolc (Miskolc Centrum mögötti parkoló) - Szerencs (Szerencs körforgalom előtti buszmegálló) - Tokaj Fesztiválkatlan
A menetjegy ára 2.100 Ft/fő. Menetidő: Miskolc-Tokaj 1óra 10 perc

Indulási időpontok:

 • Nyíregyháza 18.00.
 • Nyírtelek 18.20. 
 • Miskolc 17.45.
 • Szerencs 18.30.

A jegyek kizárólag elővételben vásárolhatók a www.jegy.hu oldalon.

A buszjárat érkezésének időpontja a Fesztiválkatlanba 19.00.

Az események kezdetéig a Fesztiválkatlan által nyújtott szolgáltatásokra lehetőség kínálkozik (borkóstolás, Katlan Cafe, Vinotéka).

A buszjárat visszaindulása az események után 20 perccel a Fesztiválkatlanból.

Nem
Miskolc
Miskolcra is megérkezett az idei tél első komolyabb havazása. Az ünnepi díszbe és fényekbe öltözött belváros most még különlegesebb látványt nyújt – nézd meg a felvételeinket!
Egyház
Advent második vasárnapján több helyen lobbant lángra a Remény gyertyája Miskolcon, a városrészek adventi koszorúin. Ezúttal is látványos, meghitt ünnepség volt a Diósgyőri várnál, az Otthon téren pedig Novák Józsefné és Hubay György önkormányzati képviselők gyújtották meg a várakozási időszak második gyertyáját.
Baleset
Valósággal "felrobbantak" a helyi internetes fórumok a szombat esti, halálos gázolás kapcsán, sokan nyilvánítanak részvétet, illetve olyanokat is írnak, hogy a jelzett területen sokszor idéznek elő veszélyes közlekedési helyzeteket a rendezvényekre tartó, vagy onnan távozó fiatalok.
Baleset
Fejsérülést szenvedett egy utas vasárnap kora este az egyetem környékén, miután egy helyi busz forgalmi okok miatt hirtelen fékezésre kényszerült.

Videótár

Csongor és Tünde a Kamarában
01:48
2017. december 08.
Gyerekek a Szeretet sütigyárban
01:27
2017. december 08.
Energetikai korszerűsítés a kórházban
01:29
2017. december 08.
Száz éves a Finn Köztársaság
01:13
2017. december 08.