2017. december 14. Szilárda
Miskolc
-2°C / 5°C
Szoros volt ugyan, de vesztettek az Aluinvent DVTK lányai
dvtk.eu
|
2017. november 22. 20:29
|
frissítve: 2017. november 24. 08:44
Pécsett lépett pályára szerdán, az Aluinvent DVTK az Európa Kupában. A végig izgalmas mérkőzésen végül szoros vereséget szenvedett a PEAC csapatától.

ek_peac-pecs_-_aluinvent_dvtk_friss_nagydora_aluinventdvtk-peac_europakupa_1120_1.jpeg

Forrás: dvtk.eu

A PEAC kezdte jobban a találkozót, de Szabó duplájával a vendégek is megszerezték első pontjaikat. Raksányi 2+1-es kosarára Burkholder válaszolt, majd Mandic volt eredményes (11-5). Engelman és Peckova révén egy pontra zárkózott fel a Diósgyőr, de ekkor Mandic is bevágott egy triplát (14-10). Vucorovic és Imovbioh büntetőivel ismét nagyobb lett a különbség, de Peckova faultos kétpontosa után büntetőből is betalált (18-13). A negyed hajrájában Zele dobott be egy tempót, mire a túloldalon Szücs Réka egy hármast. Burkholder két és Melnika egy büntetőjével alakult ki a negyed végeredménye ( 21-18). 

A második negyedben sokáig nem esett kosár, két és fél perc  elteltével azonban Burkholder talált be középtávolról . Ezután felváltva estek a kosarak, Imovbioh duplái közt Nagy is elsüllyesztet egy hármast a hazai gyűrűben, majd ezt tette Peckova és Raksányi is (29-26). Újfent utóbbi két játékos volt eredményes ezúttal a mezőnyből, majd Nagy rázta meg magát és 5 pontját követően először szerezte meg a vezetést a DVTK (31-33). A játékrész hajrája a hazaiaké volt, hat pontot szereztek az utolsó percekben Engelman kettesével szemben (37-35).

A térfélcserét követően Vucorović duplájára Zele felelt hasonlóval, majd Mandić szerzett négy pontot, mire Engelman is betalált (43-39). Ez a négy pont körüli különbség Roberson hármasa után lett több (48-41). Három perccel a negyed vége előtt főleg Burkholder pontjainak köszönhetően újra két pontra zárkóztak a piros-fehérek (50-48). Újabb négy pécsi pont következett, majd egy triplaváltás Nagy és Roberson révén. A játékrészt azonban DVTK zárta jobban, hiszen Engelman értékesített két büntetőt, majd a dudaszó előtt nyolc másodperccel hintett egy hármast is (57-56).

Vucorović kettesével indult a záró etap, de erre két tripla érkezett válasz gyanánt Nagytól és Zelétől, majd utóbbi egy pontosan kivitelezett tempót is elvállalt (59-64). Szárnyra kapott a DVTK, Engelman tovább növelte az előnyt, Raksányi szépített ugyan, de erre jött Engelman 2+1-es akciója, időt is kért a PEAC (61-69). Ez hatásosnak bizonyult, mert Raksányi hármasa után Roberson is bedobta mindkét büntetőjét, így ekkor Svitek mester állíttatta meg az órát (66-69). Az izgalmak fokozódtak miután Imovbioh büntetőivel majd Roberson hármasával visszavette a vezetést a házigazda (71-69)., és lendületben is maradt. Imovbioh és Vucorović kosarai után eldőlni látszott a mérkőzés, ugyanis már csak egy perc volt hátra belőle. Engelman fújt riadót, majd Mandić duplájára Nagy reagált egy hárompontossal, de ez már késő volt. A találkozót Mandić büntetői zárták le (79-74). 

Nem
Kriminális
A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája egy hónapra elrendelte az előzetes letartóztatását annak a gyanúsítottnak, aki a gyanúsítás szerint december 11-én gépkocsijával balesetet okozott, majd továbbhajtott.
Miskolc
A miskolciak számtalan esetben bizonyították már, hogy ha jótékonyságról van szó, számíthatnak rájuk! A szombati program szervezői most is bíznak abban, hogy az Advent Miskolc keretein belül megtartandó véradáson sokan ott lesznek a városháza aulájában.
Közélet
Legalább 10-30 perces késéssel közlekednek a személyvonatok a Budapest-Hatvan-Miskolc vasútvonalon csütörtökön – közölte a Mávinform az MTI-vel.
Kultúra
Kialakult a Maestro Solti Nemzetközi Karmesterverseny pénteki döntőjének sorrendje és hogy a hat versenyző – köztük Cser Ádám, a Miskolci Nemzeti Színház karmestere – melyik szimfonikus művet vezényli majd a pécsi Kodály Központban.
Kriminális
A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája január 14-ig elrendelte az előzetes letartóztatását annak a gyanúsítottnak, akivel szemben jelentős értékre elkövetett lopás bűntette miatt indult büntetőeljárás.
Belföld
Mintegy 63 ezer pályázat érkezett az Otthon melege pályázatra – mondta Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára csütörtök reggel az M1 aktuális csatornán.
Havária
Vélhetően ismét fűtési problémák miatt gyulladt ki szerdán egy első emeleti társasház Sátoraljaújhelyen. Mire a tűzoltók a helyszínre értek, már teljes terjedelmében lángolt egy szoba.
Gazdaság
Mintegy 400 főt alkalmazó gépjármű-akkumulátorokat gyártó üzemet kíván építeni Miskolcon a japán GS Yuasa Corporation. Az üzem a tervek szerint 2018 szeptemberétől napi 24 órában termelne. A projektet hamarosan nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilváníthatják.
DVTK
Nincs könnyű helyzetben az Aluinvent-DVTK női kosárlabdacsapata, hiszen két alapemberére, Monica Engelmanra és Nagy Dórára sem számíthat a csütörtöki, Bydgoszcz elleni Európa Kupa-nyolcaddöntő odavágóján.
Oktatás
A Miskolci Egyetem, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bűnmegelőzési Alapítvány közös szervezésében tartott előadássorozat hallgatóit jutalmazták.
Miskolc
A nemzetiségek napján azok munkáját ismerték el, akik sokat tettek a nemzeti identitás megőrzéséért. Szerdán a kilenc nemzetiségi önkormányzat tagjait köszöntötték a városházán.

Videótár

Avalon Mikulásfutás
01:50
2017. december 12.
Adventi foglalkoztató, királyi ételek
02:12
2017. december 12.
Téltánc a koraszülöttekért
02:07
2017. december 12.
Szeretet sütiért adomány
01:34
2017. december 12.