2018. január 16. Gusztáv
Miskolc
-6°C / -2°C
Tavaly 655 állat talált gazdára - az első nyílt nap (Képgalériával!)
minap.hu
|
2018. január 13. 13:19
|
frissítve: 2018. január 15. 11:48
Idén is folytatódik a nyílt nap program a Miskolci Állategészségügyi Telepen. Az év első alkalmát szombaton tartották.

Hetvenharmadik alkalommal tartották meg a nyílt napot szombaton délelőtt 10 és délután 2 óra között a Miskolci Állategészségügyi Telepen. A látogatók, az ebek és a macskák most ünnepelték együtt az új évet, ezért az embereket meleg teával és nassolni valóval várták a telepen.

kutyasetaltatas_180113_vcs_16.jpg

Tavaly 655 állat talált gazdára a lakosság és állatbarátok önzetlen segítségével. Jelenleg is 58 kutyus keres hűséges, felelősségteljes gazdiját. Az eddig megrendezett nyílt napok fokozottan hozzájárultak a jó kapcsolat erősítéséhez, és talán ezen alkalmaknak köszönhetően egyre bővül azok száma, akik kijönnek és segítenek az állatoknak.

kutyasetaltatas_180113_vcs_19.jpg

A telepre rengeteg adomány érkezik, így egy jó darabig lesz mivel bélelni az állatoknak kialakított helyeket, de.megtelt a takarmányraktár is. A test ellátásán túl azonban szükséges a lelki feltöltődés is, az állatoknak éppúgy, mint az embereknek. Ezért a nyílt nap látogatói simogatással, fülvakargatással és sétával kedveskedhettek ma a kutyáknak és a macskáknak.

Nem
Kultúra
Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata "Fesd a várost színes(ebb)re" címmel alkotói pályázatot ír ki. A pályázat témája: Új street-art (utcai művészeti) alkotások létrehozása, szabadon válaszható témában.
Megye
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság labdarúgó csapata nyerte a Salernoban megrendezett Nemzetközi Futsal Labdarúgó Tornát.
Miskolc
A Diósgyőri vár vezetői állására kiírt felhívásra csaknem 60 szakember jelentkezett az ország minden részéről. A vár "kapitánya" Kismartoni Péter lett, aki 2018 januárjától látja el a Diósgyőri vár és Lovagi Tornák tere vezetői feladatait.
Városinfó
A Miskolctapolca Barlangfürdőben 2018. január 22–február 1. között felújítási munkálatokat végeznek. A karbantartás ideje alatt a fürdő és gyógyászati részlege, a Barlang Aquaterápia is zárva tart. A fürdő legközelebb 2018. február 2-án, pénteken lesz nyitva a nagyközönség előtt.
Megye
Vádemelési javaslattal éltek az ózdi rendőrök azokkal a gyanúsítottakkal szemben, akik Csernely településen több, egzisztenciálisan kiszolgáltatott helyzetben lévő család részére adtak kölcsönt irreálisan magas kamatra.
Egészségügy
Idén újabb 117 mentőautót szerez be a kormányzat – jelentette be Balog Zoltán az emberi erőforrások minisztere az Országos Mentőszolgálatnál tartott sajtótájékoztatóján, melyet abból az alkalomból tartott, hogy hétfőn 20 új mentőautó állt forgalomba.
Közélet
Január 1-jétől számos új előírás lépett hatályba az e-matricás rendszerben. Az egyik legfontosabb, hogy a véletlenül díjköteles útszakaszra tévedő autósok az utazás megkezdése után is megvásárolhatják az e-matricát.
Megye
Nagyipari méretekben termesztettek vadkendert egy külterületi pincerendszerben 2016 végén vietnámi és magyar férfiak – tájékoztatta portálunkat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség.
Környezet
Jellemzően csapadékos idő lesz a héten: esőre, hóra, ónos esőre figyelmeztet minket az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Tudomány
Pénteken 18 órától Csillagpartyt rendeznek a miskolci Dr. Szabó Gyula Bemutató Csillagvizsgálóban. A természettudomány iránt érdeklődők egy előadást hallgathatnak meg, utána pedig az időjárástól függően távcsöves bemutatáson vehetnek részt.

Videótár

ProgramPont 2018.01.15.
03:05
2018. január 15.
Alacsony munkanélküliség
04:31
2018. január 09.
Az állatkertek atyjára emlékeztek
02:41
2018. január 09.
Sokan voltak az év első régiségvásárán
01:36
2018. január 09.