2018. január 18. Piroska
Miskolc
-4°C / 2°C
Te hogy ünnepled a karácsonyt? Miskolciakat kérdeztünk
minap.hu
|
2017. december 24. 14:29
|
frissítve: 2017. december 27. 19:15
Szenteste napján még nagy a sürgés-forgás a boltokban, az utcákon. Mindig vannak, akik az utolsó pillanatra hagyják, az ajándék- vagy a fenyővásárlást, az ünnepi kellékek beszerzését. Mások egyszerűen csak ünnepi hangulatot "gyűjtenek". Miskolciakat kérdeztünk karácsonyi szokásaikról.

torokis.jpg

Törő Zsófia (11) tanuló: Karácsonykor az egész lakást kidekoráljuk, feldíszítünk mindent, a karácsonyfát a legjobban. Minden évben igyekszem saját kezűleg készíteni ajándékot az egész családnak, bár elég sokan vannak, így ez kicsit nehéz, de minden évben csinálok nekik valami kis apróságot. 24-én mindig otthon vagyunk, a szűk család, aztán 25-én átmegyünk a rokonokhoz, és végigjárunk mindenkit.

 

Labant Áron (12) tanuló: Próbálunk ilyenkor sokkal jobban figyelni egymásra, még inkább kimutatjuk a karácsonyi

labantkis.jpg

időszakban az egymás iránti szeretetünket, az egész házat feldíszítjük. Én nem igazán szoktam kézzel készített ajándékot adni, mert nem vagyok valami ügyes kézműves, inkább írok egy-egy verset, és próbálok minél több szeretetet adni másoknak karácsonykor.

 

parzignatkis.jpg

Parzignát Gábor (30) biztonsági őr: Van négy gyermekem, így mi velük együtt készülünk a karácsonyra. Ők a legizgatottabbak, már nagyon várják, hogy együtt díszítsük fel a fát. 24-én napközben a feleségem főz, utána jön az ajándékozás. Este elmegyünk a szüleimhez, hogy ott folytassuk tovább a karácsonyozást. Családi hagyomány, hogy 26-án az egész család elmegy a szülőkhöz, és együtt töltjük az egész napot. A gyerekeim nem írnak kívánságlistát a Jézuskának, hanem elmondják nekünk, hogy mit szeretnének: aztán általában meg is szokták kapni.

 

bordaskis.jpg

Bordás Vivien (26) írnok: Bevásárolunk, megvesszük az ajándékokat. Szenteste először az én szüleimhez megyünk, utána pedig a barátom szüleinél vacsorázunk. Anyukámnál és az anyósjelöltemnél már nagy a sürgésforgás, nálunk is nagy karácsonyra hangolódás. Pénteken már nem dolgoztam, akkor már készültem a 24-ei vacsorára. Utána pedig jöhet a pihenés az év hátralévő részében.

 

 

 

 

Nem
DVTK Jegesmedvék
Szerda este 6 óra 30 perckor a DVTK Jegesmedvék együttesének vendége a Ferencvárosi TC jégkorongcsapata volt a Magyar Kupa elődöntőjében. A hazaiak magabiztos fölénnyel, 5-1-re nyerték a találkozót, biztosítva helyüket a Magyar Kupa döntőjében.
Politika
Évindító sajtóreggelire invitálta szerdán reggel a média helyi vezetőit, képviselőit Csöbör Katalin országgyűlési képviselő az Avasi kilátó kávézójába.
Miskolc
Lakossági kérésre mentek ma a rendészek Lyukóvölgybe, illegális beköltözésre és szemétlerakásra panaszkodtak ugyanis az ott élők. Az ellenőrzésen négy embernek nem volt bejelentett lakcíme.
Politika
Jakab Péter jobbikos frakcióvezető szerint Miskolc polgármestere a legutóbbi, rendkívüli közgyűlésen arról beszélt, hogy "a kormány által befogadott menekültek új otthonra találtak, és jelenlétükkel erősítik Magyarországot". Kriza Ákos válaszközleményében leszögezte: a Jobbik frakcióvezetője szokásához híven ismét csúsztat, mert a közgyűlésben nem ez hangzott el, nem ebben a formában.
Kultúra
2018. január 22-én 16:00-tól a Művészetek Háza Béke Art Mozitermében egy magyar filmklasszikus, a Körhinta ingyenes vetítésére kerül sor a Magyar Kultúra Napja alkalmából.
Csapatsport
A Miskolc Városi Sportiskola serdülő leány kosárlabda csapata, az MVSI Vadmacskák "A" együttese január 13-14-én Sopronban, a korosztályos nemzeti bajnokság selejtezőjének első fordulójában szerepelt.
Városinfó
Január 22-étől változik a 7-es és a 4-es városi autóbuszok menetrendje – tájékoztatta portálunkat az MVK Zrt.
Kriminális
Összehangolt akcióban csaptak le a borsodi rendőrök azokra a sárospataki és sátoraljaújhelyi férfiakra, akik prostituáltnak adtak el külföldre egy 22 éves lányt.
Egészségügy
Közel 200 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert el a megyei központi kórház, az összegből a betegbiztonság növelését célzó fejlesztések valósulnak meg.
Belföld
A Magyar Közlekedéspolitikai Egyesület szerint sok, vezetésre alkalmatlan személy is engedélyt kap. Növelnék az engedély megszerzéséhez szükséges korhatárt is, és a gyalogosok, kerékpárosok számára is átfogó képzést javasolnak.

Videótár

ProgramPont 2018.01.17.
04:08
2018. január 17.
Alacsony munkanélküliség
04:31
2018. január 09.
Az állatkertek atyjára emlékeztek
02:41
2018. január 09.
Sokan voltak az év első régiségvásárán
01:36
2018. január 09.