2017. október 19. Nándor
Miskolc
8°C / 20°C
Ugrai: Csak rajtam múlik, kapok-e újra meghívót
Tóth Milán
|
2017. október 12. 18:51
|
frissítve: 2017. október 14. 15:54
A magyar labdarúgó-válogatott legutóbbi két tétmérkőzésén a csapat egyik legjobbja Ugrai Roland, a Diósgyőri VTK támadója volt. A nemzeti együttesben most debütált futballista pozitív élményekkel gazdagodott, ezeket pedig arra használná fel, hogy ismét a győzelmi útra segítse klubját.

img_1893.jpg

Fotók: Mocsári László

Nem játszott úgy a magyar válogatott a Svájc és a Feröer elleni világbajnoki selejtezőkön, ahogy azt a szurkolók elvárták, a Diósgyőri VTK szimpatizánsai azonban egy kicsit örülhettek – 1979 után ugyanis ismét gólt szerzett egy DVTK-s a válogatottban. Ugrai Roland pár perc híján mindkét összecsapást végig játszotta, de ami fontosabb, teljesítményével a jobbak között volt.

Bernd Storck szövetségi kapitány rengeteg kritikát kap, egyesek a távozását követelik, mások azonban nem köszönnék meg a munkáját. Ugrait nem foglalkoztatja a kérdés, a kritikákat a helyükön tudja kezelni, így számára csak az a legfontosabb, hogy jó produkcióval rukkoljon elő minden mérkőzésen a DVTK és a nemzeti együttes szerelésében.

– Örültem, hogy a szünetben nem voltam itt, mert állítólag nagyon kemény edzések voltak – mondta tréfásan a támadó, aki debütálásán, a svájciak ellen fejjel volt eredményes. – Pozitív emlékekkel gazdagodtam, de a kapitány jövőjével én nem foglalkoztam. Csak rajtam múlik, behívnak-e ismét a válogatottba, legyen bárki is a kapitány. A szurkolóknak megvan a joguk ahhoz, hogy kinyilvánítsák nemtetszésüket, valamikor például egy vesztes meccs után tapsolnak meg. Aki sportol, annak a kritikákat el kell tudni viselni.

img_1904.jpg

Ugrai kijelentésére – már ami az újabb meghívóra vonatkozott – Bódog Tamás szakmai igazgató is helyeselt, és véleménye szerint a svájciak elleni meccsen ő volt csapata legjobbja.

– Bízunk abban, hogy megmarad a jó formája, reméljük, már a hétvégén bizonyíthatja ezt – fogalmazott Bódog, aki elárulta, mivel töltötte az elmúlt két hetet csapata. – A hibák minimalizálásán volt a hangsúly. A négy meccsen kapott tizenkét gól sok, ezen nincs mit szépíteni, ezt fel is vállalom. Számomra mindegy, hogy egy vagy három-nullára kapunk ki. Valakinek fontos, nekünk nem, mert nyerni akarunk.

– A vereségeket mindenki rosszul éli meg, mert bár játékban jók vagyunk, mégsem jönnek az eredmények – vette át a szót Ugrai, aki szerint előny lehet a számukra, hogy a nyitófordulóban sikerült legyőzniük a Vasast. – Szerintem jó úton járunk, egy kis szerencsére van szükségünk, hogy elinduljon a győzelmi szériánk. Úgy érzem, most fog eljönni a fordulópont. A Vasas egy jó csapat, de megvannak a gyengepontjaik, és mivel már nyertünk idén ellenük, ismerjük a receptet.

img_1898.jpg

Amióta Bódog a miskolciak edzője, az együttes mérlege két győzelem az angyalföldiek ellen. A szakember bízik abban, képesek folytatni ezt a szériát, és hogy a mostani szünetből jobban jönnek ki: vereségek helyett győzelmeket ünnepelnének.

Egy biztos: Ivan Radosra nem számíthat Bódog, a kapus egy kisebb műtéten esett át, ami miatt leghamarabb három hét múlva térhet vissza. Három napig a csapattal készült egy ukrán kapus, Igor Litovka, de a klub nem szerződtette, így elköszönt tőle. A piros-fehér mezesek mérkőzése szombaton kezdődik 15:30-kor.

Nem
Gazdaság
– Egy érdekes változásnak vagyunk tanúi: a magyar járműipar dinamikus fejlődése Székesfehérvárról indult, aztán Győr lett egyre erősebb, majd Kecskemét vette át a szerepet, és úgy látom, hogy a következő években Miskolc lesz az a város, ahol a legkomolyabb beruházások és fejlesztések történnek – fogalmazott a nemzetgazdasági miniszter Budapesten, az Automotive Hungary nemzetközi járműipari beszállítói szakkiállításon.
Szabadidő
Az Art of Magic tehetséges művészei varázsoltak nekünk két ajándékcsomagot, és egy páros belépőt a november 17-ei, Művészetek Házabeli produkciójukra. Mi pedig nektek adjuk, de nem ám ingyen. Válaszolj két egyszerű(nek tűnő) kérdésre, és bízz a szerencsében!
Miskolc
Október 21-én 10 és 16 óra között a Miskolci Állatkert és Kultúrpark Lemur Fesztiválnak ad otthont, melynek fő célja, hogy megismertesse az érdeklődőket Madagaszkár egyik legismertebb, egyben legveszélyeztetettebb állatcsoportjának számító lemurokkal.
Miskolc
Hétvégén és az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapján a várható utazási igényekhez igazodva változni fog a közlekedési rend.
DVTK
Miskolc
Az Európa Kupa F-csoportjának 2. fordulójában, szerda este az Aluinvent DVTK a PEAC-Pécs együttesét látta vendégül, és magabiztos játékkal ellenfele fölé tudott kerekedni, ezzel megszerezve idei első győzelmét a sorozatban.
Miskolc
Együtt könnyebb címmel nyílt meg szerdán a Mellrákinfó-Borsod figyelemfelkeltő, jótékonysági fotókiállítása a B.-A.-Z. Megyei Központi Kórházban. A képeken a betegségben érintett nők láthatók, egészséges sportolókkal.
Miskolc
Régészek közel 50 hamis érmét találtak a Huszárvárban – ez a mennyiség a szakemberek szerint már arra utal, hogy „nagyüzemben” folyhatott pénzhamisítás a Diósgyőri vár közelében. A részleteket alább olvashatják, érdemes azonban jelentkezni az ásatásbetekintő sétákra, ahol megtekinthetjük a legérdekesebb leleteket és a Mátyás korabeli épület maradványait is!
Miskolc
A Munkáspárt miskolci szervezete is csatlakozott a párt által meghirdetett országos akcióhoz, s kitelepüléssel egybekötött, nyílt sajtótájékoztatót tartott szerdán, az Újgyőri főtéren, "Fizessék meg a munkánkat!"- címmel. A rendezvényen bemutatták azokat a politikusokat is, akik nagy valószínűséggel a Munkáspárt színeiben indulnak majd a 2018-as országgyűlési választásokon a két miskolci központú választókerületben.

Videótár

Mobilitási képek a Tiszain
02:01
2017. október 18.
Együtt könnyebb - kiállítás a kórházban
03:18
2017. október 18.
Stadionséta gimnazistáknak
02:10
2017. október 18.
Lego roborépítő verseny
02:30
2017. október 18.