2017. október 19. Nándor
Miskolc
8°C / 20°C
Új dalokkal robbantana nagyot a Dinamit az Adyban
minap.hu / Lokál
|
2017. október 12. 11:55
|
frissítve: 2017. október 13. 10:13
A legendás zenekar, a Dinamit 2009-es újjáalakulása óta nem járt Miskolcon. Október 27-én az Ady Endre Művelődési Házban lép fel ismét városunkban a miskolci zenészt is soraiban tudó formáció.

– Évekig vártunk arra, hogy Vikidál igent mondjon. Győzködtük, de nem tudtunk zöldágra vergődni. Végül úgy döntöttem, megcsináljuk nélküle – nyilatkozta Németh Gábor, a banda dobosa a Lokálnak adott interjújában. – 2009 végén volt egy szombathelyi koncert, egy évre rá pedig a PeCsa-nagykoncert. Ez a két buli jelzés volt, hogy itt vagyunk, működünk. Utána rögtön föl is vettük az új lemezt. Nincs túl sok koncertünk, a legenda nívójához mérten válogatunk, mi nem fogunk elmenni klubozni. Legyen kuriózum, ha valahol megjelenünk - emelte ki.

dinamit_koncert_ady_2.jpg

– Két új dal van most készülőben. Sűrű repertoárunk van, harmincvalahány dal áll rendelkezésünkre, cserélgetni, frissíteni is tudjuk a programunkat. Ez a két dal jó lesz arra, hogy a koncerteken újdonság is legyen. A miskolci bulin egyet már bemutatunk - ez itt fog debütálni - hangoztatta Németh.

Zselencz László (Zsöci, bakancsos Edda), csatlakozására is rákérdezett a Lokál. – Zsöci egyértelmű választás volt. Ő ugyanaz a korosztály, mint mi, szavak nélkül értjük egymást. Jól gitározik-énekel, minden adottsága stimmelt, hogy bekerüljön hozzánk. Kíváncsi vagyok, Miskolcon mennyien emlékeznek még a zenekarra. Itt sokat játszottunk - nem csak a Dinamittal, hanem a Skorpióval, Mobillal is, az ős-Bikininek pedig a Csanyikban volt a bemutatkozása. Megvannak a kötődések, örülünk, hogy végre lehetőségünk adódik itt fellépni - válaszolta a zenész.

Jegyek már kaphatók: október 24-ig 2900, október 25-től pedig 3500 forintért.

Nem
Gazdaság
– Egy érdekes változásnak vagyunk tanúi: a magyar járműipar dinamikus fejlődése Székesfehérvárról indult, aztán Győr lett egyre erősebb, majd Kecskemét vette át a szerepet, és úgy látom, hogy a következő években Miskolc lesz az a város, ahol a legkomolyabb beruházások és fejlesztések történnek – fogalmazott a nemzetgazdasági miniszter Budapesten, az Automotive Hungary nemzetközi járműipari beszállítói szakkiállításon.
Szabadidő
Az Art of Magic tehetséges művészei varázsoltak nekünk két ajándékcsomagot, és egy páros belépőt a november 17-ei, Művészetek Házabeli produkciójukra. Mi pedig nektek adjuk, de nem ám ingyen. Válaszolj két egyszerű(nek tűnő) kérdésre, és bízz a szerencsében!
Miskolc
Október 21-én 10 és 16 óra között a Miskolci Állatkert és Kultúrpark Lemur Fesztiválnak ad otthont, melynek fő célja, hogy megismertesse az érdeklődőket Madagaszkár egyik legismertebb, egyben legveszélyeztetettebb állatcsoportjának számító lemurokkal.
Miskolc
Hétvégén és az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapján a várható utazási igényekhez igazodva változni fog a közlekedési rend.
DVTK
Miskolc
Az Európa Kupa F-csoportjának 2. fordulójában, szerda este az Aluinvent DVTK a PEAC-Pécs együttesét látta vendégül, és magabiztos játékkal ellenfele fölé tudott kerekedni, ezzel megszerezve idei első győzelmét a sorozatban.
Miskolc
Együtt könnyebb címmel nyílt meg szerdán a Mellrákinfó-Borsod figyelemfelkeltő, jótékonysági fotókiállítása a B.-A.-Z. Megyei Központi Kórházban. A képeken a betegségben érintett nők láthatók, egészséges sportolókkal.
Miskolc
Régészek közel 50 hamis érmét találtak a Huszárvárban – ez a mennyiség a szakemberek szerint már arra utal, hogy „nagyüzemben” folyhatott pénzhamisítás a Diósgyőri vár közelében. A részleteket alább olvashatják, érdemes azonban jelentkezni az ásatásbetekintő sétákra, ahol megtekinthetjük a legérdekesebb leleteket és a Mátyás korabeli épület maradványait is!
Miskolc
A Munkáspárt miskolci szervezete is csatlakozott a párt által meghirdetett országos akcióhoz, s kitelepüléssel egybekötött, nyílt sajtótájékoztatót tartott szerdán, az Újgyőri főtéren, "Fizessék meg a munkánkat!"- címmel. A rendezvényen bemutatták azokat a politikusokat is, akik nagy valószínűséggel a Munkáspárt színeiben indulnak majd a 2018-as országgyűlési választásokon a két miskolci központú választókerületben.

Videótár

Mobilitási képek a Tiszain
02:01
2017. október 18.
Együtt könnyebb - kiállítás a kórházban
03:18
2017. október 18.
Stadionséta gimnazistáknak
02:10
2017. október 18.
Lego roborépítő verseny
02:30
2017. október 18.