2017. október 19. Nándor
Miskolc
8°C / 20°C
Új ügyvezetője lett a DVTK-nak
dvtk.eu
|
2017. október 12. 21:52
|
frissítve: 2017. október 14. 08:26
A DVTK észak-magyarországi sportfejlesztési programjához kapcsolódó miskolci, egri, salgótarjáni és felvidéki infrastruktúra beruházásokat, valamint a további regionális terjeszkedést és az új sportágak tervszerű integrációját a jövőben Szabó Tamás irányítja, aki a kibővült feladataira tekintettel a Diósgyőr FC Kft-ben betöltött ügyvezetői posztját a DVTK tulajdonosainak egybehangzó döntése értelmében Sántha Gergelynek adja át.

– Köszönöm Tamásnak az elmúlt négy évben a Diósgyőr FC Kft-ben végzett munkáját, irányításával mind szervezetileg, mint infrastruktúrában hatalmas fejlődésen ment keresztül a labdarúgó szakosztályunk. Nehéz helyzetben vállalta el az ügyvezetői feladatokat, sokszor volt szükségünk a közel két évtizedes vállalatvezetői tapasztalataira, de közösen sikerült minden problémára megoldást találnunk. Azon leszek, hogy a megkezdett munka tovább folytatódjon, és a fejlődés töretlen legyen – mondta Sántha Gergely, a Diósgyőr FC Kft új ügyvezetője.

– Óriási megtiszteltetés, hogy a DFC Kft. ügyvezetője lehettem – fogalmazott Szabó Tamás. – Amikor elvállaltam a cég vezetését, akkor több évtizedes lemaradásban voltunk elsősorban az utánpótlás és az infrastruktúra terén, nem egészen négy év alatt azonban ezt a hátrányt sikerült ledolgozni, sőt sok esetben már mi tudunk példát mutatni másoknak. Hivatalosan is régió utánpótlásának vezetői vagyunk, minden feltétel adott a magas szintű szakmai munkához, és nemsokára felépül az új fantasztikus stadionunk is. Különösen örülök, hogy az első csapatnál Bódog Tamás, az utánpótlásban pedig Benczés Miklós és Sütő Szilárd személyében sikerült megtalálnunk azokat a szakembereket, akik garanciát jelentenek a magas színvonalú szakmai munkára a következő években, így nyugodt szívvel tudom átadni a Kft. irányítását Gergelynek, akitől szintén rengeteg segítséget kaptam az elmúlt években és akinek ezúton is sok sikert kívánok!

– Szeretném megköszönni mindenkinek, hogy támogatta a munkámat, különösen a családomnak, kollégáimnak, támogatóinknak, és természetesen Leisztinger Tamás úrnak, akinek a személyes áldozatvállalása nélkül a céljainkból csak nagyon-nagyon keveset tudtunk volna megvalósítani. Az új feladatkörömben a DVTK egészének, és egyenként az összes jelenlegi és új szakosztályának a folyamatos fejlődéséért fogok dolgozni, ami rendkívül érdekes és kihívásokkal teli feladat és nagy örömmel látok neki a munkának – tette hozzá a leköszönő ügyvezető.

Nem
Gazdaság
– Egy érdekes változásnak vagyunk tanúi: a magyar járműipar dinamikus fejlődése Székesfehérvárról indult, aztán Győr lett egyre erősebb, majd Kecskemét vette át a szerepet, és úgy látom, hogy a következő években Miskolc lesz az a város, ahol a legkomolyabb beruházások és fejlesztések történnek – fogalmazott a nemzetgazdasági miniszter Budapesten, az Automotive Hungary nemzetközi járműipari beszállítói szakkiállításon.
Szabadidő
Az Art of Magic tehetséges művészei varázsoltak nekünk két ajándékcsomagot, és egy páros belépőt a november 17-ei, Művészetek Házabeli produkciójukra. Mi pedig nektek adjuk, de nem ám ingyen. Válaszolj két egyszerű(nek tűnő) kérdésre, és bízz a szerencsében!
Miskolc
Október 21-én 10 és 16 óra között a Miskolci Állatkert és Kultúrpark Lemur Fesztiválnak ad otthont, melynek fő célja, hogy megismertesse az érdeklődőket Madagaszkár egyik legismertebb, egyben legveszélyeztetettebb állatcsoportjának számító lemurokkal.
Miskolc
Hétvégén és az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapján a várható utazási igényekhez igazodva változni fog a közlekedési rend.
DVTK
Miskolc
Az Európa Kupa F-csoportjának 2. fordulójában, szerda este az Aluinvent DVTK a PEAC-Pécs együttesét látta vendégül, és magabiztos játékkal ellenfele fölé tudott kerekedni, ezzel megszerezve idei első győzelmét a sorozatban.
Miskolc
Együtt könnyebb címmel nyílt meg szerdán a Mellrákinfó-Borsod figyelemfelkeltő, jótékonysági fotókiállítása a B.-A.-Z. Megyei Központi Kórházban. A képeken a betegségben érintett nők láthatók, egészséges sportolókkal.
Miskolc
Régészek közel 50 hamis érmét találtak a Huszárvárban – ez a mennyiség a szakemberek szerint már arra utal, hogy „nagyüzemben” folyhatott pénzhamisítás a Diósgyőri vár közelében. A részleteket alább olvashatják, érdemes azonban jelentkezni az ásatásbetekintő sétákra, ahol megtekinthetjük a legérdekesebb leleteket és a Mátyás korabeli épület maradványait is!
Miskolc
A Munkáspárt miskolci szervezete is csatlakozott a párt által meghirdetett országos akcióhoz, s kitelepüléssel egybekötött, nyílt sajtótájékoztatót tartott szerdán, az Újgyőri főtéren, "Fizessék meg a munkánkat!"- címmel. A rendezvényen bemutatták azokat a politikusokat is, akik nagy valószínűséggel a Munkáspárt színeiben indulnak majd a 2018-as országgyűlési választásokon a két miskolci központú választókerületben.

Videótár

Mobilitási képek a Tiszain
02:01
2017. október 18.
Együtt könnyebb - kiállítás a kórházban
03:18
2017. október 18.
Stadionséta gimnazistáknak
02:10
2017. október 18.
Lego roborépítő verseny
02:30
2017. október 18.