2017. december 14. Szilárda
Miskolc
-2°C / 5°C
Ünnepi élmény több száz gyermeknek a színházban
Méder Noémi/MiskolcTV
|
2017. december 06. 14:45
|
frissítve: 2017. december 08. 12:47
Több száz hátrányos helyzetű gyermek találkozhatott szerdán a Mikulással a Miskolci Nemzeti Színházban a Vodafone jóvoltából. Természetesen az ajándékozás sem maradt el, s a helyszínhez, alkalomhoz illően, egy zenés-táncos produkcióval is készültek a teátrum művészei.

Friss péksütemény illata fogadta az izgatott gyermekeket szerdán délelőtt a Miskolci Nemzeti Színházban. Az érkező kicsik és nagyok számára sok meglepetéssel készültek a Vodafone és a színház munkatársai.

vodafone_mikulas_171206_vcs_01.jpg

Fotók: Végh Csaba

– Már negyedik éve működünk együtt a Miskolci Nemzeti Színházzal, amire nagyon büszkék vagyunk. Miskolc életében nem csak gazdasági szereplőként szeretnénk részt venni, hanem az itt élő emberek mindennapjait is szeretnénk segíteni – mondta el Major Péter, a Vodafone Magyarország ügyfélszolgálati igazgatója.

vodafone_mikulas_171206_vcs_19.jpg

Mint fogalmazott: nincs annál szebb, mint amikor egyszerre négyszáz gyermeknek hozhatják el a karácsony élményét és a szeretet ünnepét. Ennek megvalósításában pedig kiváló partnerek a színház, és annak művészei.

vodafone_mikulas_171206_vcs_05.jpg

Idén a Miskolci Gyermekváros kis lakóit, az Éltes Mátyás Egységes Gyógypedagógiai és Módszertani Intézmény tanulóit, a hejőkeresztúri IV. Béla Általános Iskola kisdiákjait, valamint a miskolci nagycsaládok gyermekeit látták vendégül.

vodafone_mikulas_171206_vcs_11.jpg

Horváth Alexandra, a Miskolci Nemzeti Színház színművésze

A műsorban slágerek hangzottak el többek között a Padlás című musicalből Horváth Alexandra előadásában, emellett az Aladdin egyik dalát, és a Jégvarázs című mesefilmből jól ismert Legyen hó című sikerszerzeményt is meghallgathatták a gyermekek, Varga Andrea előadásában. A művészek egy balettelőadással is megörvendeztették a lelkes közönséget.

vodafone_mikulas_171206_vcs_13.jpg

Varga Andrea elmondása szerint, az előadásban a régit és az újat szerették volna vegyíteni. – A régi és az új ötvözetét szerettük volna átadni, éppen ezért választottunk régi, kedvelt musicalekből is dalokat. A Jégvarázsból ismert sikerdal szintén közkedvelt a gyermekek körében, így ezt is felvettük a műsorba – árulta el a színésznő, majd hozzátette, nagyon nagy feltöltődést jelent számukra, ha látják a gyermekek arcán az örömet, és, ha velük együtt éneklik a dalokat.

vodafone_mikulas_171206_vcs_15.jpg

Most részük lehetett mindebben a művészeknek is, hiszen a zenés-táncos karácsonyi műsornál nem maradt el tapsvihar és a közös éneklés sem. Némelyik gyermek alig bírt ülve maradni, annyira beleélte magát az előadásba. Ezután pedig eljött a várva várt pillanat, a kicsik személyesen vehették át a Mikulástól ajándékaikat.

vodafone_mikulas_171206_vcs_23.jpg

Galamb Alex a Debreczeni Márton Szakképző Iskolában végzett. Mint mondta, mielőtt bekerült a gyermekvédelmi rendszerbe, nem igazán volt rá lehetősége, hogy megünnepelje a karácsonyt. – Itt tényleg átélhetjük az ünnep szellemiségét. Nem szégyellem, tizennyolc éves elmúltam, de még most is alig várom, hogy lássam a Mikulást – nyilatkozta vidáman.

Nem
Miskolc
A program egyre népszerűbb, mind többen vesznek részt a sütikészítésben. Szerdán délután Demeter Ervin kormánymegbízott és Csöbör Katalin országgyűlési képviselő is szaggatta a formákat.
Közélet
Óvodások látogatták meg az Aranykor Idősek Otthona lakóit. A kiscsoportosok adventi műsorral készültek, a szépkorúak pedig megtanították a gyerekeknek, hogyan kell mézeskalácsot sütni és díszíteni.
Kriminális
A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája egy hónapra elrendelte az előzetes letartóztatását annak a gyanúsítottnak, aki a gyanúsítás szerint december 11-én gépkocsijával balesetet okozott, majd továbbhajtott.
Miskolc
A miskolciak számtalan esetben bizonyították már, hogy ha jótékonyságról van szó, számíthatnak rájuk! A szombati program szervezői most is bíznak abban, hogy az Advent Miskolc keretein belül megtartandó véradáson sokan ott lesznek a városháza aulájában.
Közélet
Legalább 10-30 perces késéssel közlekednek a személyvonatok a Budapest-Hatvan-Miskolc vasútvonalon csütörtökön – közölte a Mávinform az MTI-vel.
Kultúra
Kialakult a Maestro Solti Nemzetközi Karmesterverseny pénteki döntőjének sorrendje és hogy a hat versenyző – köztük Cser Ádám, a Miskolci Nemzeti Színház karmestere – melyik szimfonikus művet vezényli majd a pécsi Kodály Központban.
Kriminális
A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája január 14-ig elrendelte az előzetes letartóztatását annak a gyanúsítottnak, akivel szemben jelentős értékre elkövetett lopás bűntette miatt indult büntetőeljárás.
Belföld
Mintegy 63 ezer pályázat érkezett az Otthon melege pályázatra – mondta Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára csütörtök reggel az M1 aktuális csatornán.
Havária
Vélhetően ismét fűtési problémák miatt gyulladt ki szerdán egy első emeleti társasház Sátoraljaújhelyen. Mire a tűzoltók a helyszínre értek, már teljes terjedelmében lángolt egy szoba.
Gazdaság
Mintegy 400 főt alkalmazó gépjármű-akkumulátorokat gyártó üzemet kíván építeni Miskolcon a japán GS Yuasa Corporation. Az üzem a tervek szerint 2018 szeptemberétől napi 24 órában termelne. A projektet hamarosan nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilváníthatják.
DVTK
Nincs könnyű helyzetben az Aluinvent-DVTK női kosárlabdacsapata, hiszen két alapemberére, Monica Engelmanra és Nagy Dórára sem számíthat a csütörtöki, Bydgoszcz elleni Európa Kupa-nyolcaddöntő odavágóján.
Oktatás
A Miskolci Egyetem, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bűnmegelőzési Alapítvány közös szervezésében tartott előadássorozat hallgatóit jutalmazták.

Videótár

Avalon Mikulásfutás
01:50
2017. december 12.
Adventi foglalkoztató, királyi ételek
02:12
2017. december 12.
Téltánc a koraszülöttekért
02:07
2017. december 12.
Szeretet sütiért adomány
01:34
2017. december 12.