2018. április 25. Márk
Miskolc
11°C / 23°C

Olvasnivaló

Belföld
A mostani négynapos hétvégén a szálláshelyek bevétele egy átlagos hétvége 4,5-szeresét is elérheti, és másfélszerese lehet a tavalyinak, amikor a május elsejei hétvége csak háromnapos volt - közölte a Szállás.hu.
Miskolc
Katyn kettős tragédia a lengyel nép számára: 1940 áprilisában a lengyelek ezreivel végeztek a szovjetek példátlan kegyetlenséggel, 2010-ben pedig a vérengzés 70-ik évfordulójára utazó teljes lengyel politikai elit szenvedett légi katasztrófát.
Miskolc
Az Európában történt terrortámadásokat valóban „magányos farkasok” követték el? A biztonságunk fontosabb, mint a személyiségi jogaink védelme? A kontinensre nézve milyen következményei lehetnek az Iszlám Állam összeomlásának? A terrorcselekmények mögött húzódó hálózati rendszert feltérképező Hankiss Ágnes volt a Citromfa Politikai Műhely vendége.
Havária
Áradást okozott hétfőn este Mezőnyárádon a hirtelen jött, sok eső. Egy lakóház garázsából a tűzoltók mintegy száznyolcvan köbméter vizet távolítottak el.
Gazdaság
Távozik a társaságtól a Magyar Telekom Nyrt. vezérigazgatója, Christopher Mattheisen, az új vezérigazgató Rékasi Tibor lesz.
Miskolc
Ötödik alkalommal rendezik meg hamarosan a Miskolci Pálinkamustrát, ahol párlatok és sós sütemények is megmérettetnek – mondták el a szervezők, a Városházán tartott sajtótájékoztatón. Idén a rendezvényt ennek dísztermében tartják április 28-án, szombaton. A megnyitó délelőtt 9 órakor lesz.
Megye
Több kerékpáros baleset is történt Borsod-Abaúj-Zemplén megye útjain a rövid hétvége alatt. Egy tragédiával és egy súlyos sérülésekkel járó balesetben gyerekek voltak az érintettek. Mindenki felkészült?
Oktatás
Olyan országot kell építeni, ahol a munkásoknak és a munkának becsülete van, ahol minden fiatal kezébe jut egy értékes szakma vagy hasznos diploma - hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Budapesten, a Hungexpón, a XI. Szakma sztár fesztivál megnyitóján.
Oktatás
Az Avasi Gimnáziumban indult el Magyarország egyik legkorábbi német kéttannyelvű tagozata. Az Avas tetején 1987-ben épült fel az iskola, majd 21 évvel később egy újabb épületrészt is átadtak. Az itt található színházterem a városrészben élők szórakozását, kulturálódását is szolgálja. Az iskola tavaly volt 30 éves. Most gálaműsorral ünnepelték az iskola fennállását.
Miskolc
Városunkban hagyománnyá vált, hogy a városvezetés – kifejezve tiszteletét és megbecsülését – felköszönti Miskolc szépkorú polgárait kerek születésnapjukon. Kedden Móré Róbertné Erzsébetet köszöntötték 90. születésnapja alkalmából.
Havária
Felrobbant egy vegyes tüzelésű kazán Bogácson, a Hórvölgye utcában április 24-én reggel - tájékoztatott a B.-A.-Z. Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.
Világ
George H. Bush volt amerikai elnököt a houstoni kórház intenzív osztályán ápolják, már túl van az életveszélyen - közölte hétfőn Jim McGrath, az egészségügyi intézmény szóvivője.
Miskolc
Új, 2500 négyzetméteres sport- és kulturális csarnok épül az Avason, a Fényi Gyula Jezsuita Gimnáziumhoz kapcsolódva. A kormány 1,3 milliárd forinttal támogatja a multifunkcionális létesítmény felépítését.
Megye
Borsod-Abaúj-Zemplén megyében továbbra is folyamatos a határvadászokat toborzó rendőrségi kampány. Legközelebb a „Biztonság Napján”, Tiszaújvárosban lesz toborzás.
Politika
Surmann Antalt, a Fidesz-KDNP jelöltjét választották meg vasárnap a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Nyékládháza új polgármesterének, a tisztségért hárman indultak az időközi választáson – mondta Hollóné Marcinkó Eszter aljegyző a voksok összeszámlását követően az MTI-nek.
Megye
Körözött gépjárművet és sofőrjét fogták el az Encsi Rendőrkapitányság járőrei.

Videótár

Sportpercek 2018.04.24.
26:37
2018. április 24.
ProgramPont 2018.04.24.
03:33
2018. április 24.
Újabb vereség, elküldték Bódog Tamást
02:11
2018. április 24.
Vadaspark, Föld Napja
01:29
2018. április 24.