2017. augusztus 23. Bence
Miskolc
9°C / 23°C

Miskolc
Évadnyitó társulati üléssel kezdődött el kedden délelőtt a miskolci teátrum 2017-2018-as évada. Mint elhangzott, szeptemberben és októberben hat bemutató is várja a nézőket, az évad repertoárjában pedig 15 új produkció szerepel. A megszokott műfaji sokszínűség idén is jellemző lesz az évadra: opera, balett, musical, operett, mesejáték, klasszikus és kortárs színdarabok egyaránt megtalálhatóak az előadások között.
Politika
Az ifiház tervezett átköltöztetése miatt fogtak össze a balliberális ellenzéki pártok helyi szervezetei, de úgy tűnik, ez az összefogás a jövő tavaszi választásokra is megmarad. Legalábbis így nyilatkozott Varga László MSZP-s országgyűlési képviselő, és Tompa Sándor helyi DK-elnök.
Szabadidő
A Miskolci Állatkert és Kultúrpark a kezdetek óta állandó résztvevője az Állatkertek Éjszakájának. Ezen a különleges éjszakán a látogatók megismerhetik az állatkerti életet sötétedés után.
Városinfó
Ideiglenesen áthelyezik a 31-es busz megállóhelyét – derült ki az MVK Zrt. közleményéből.
Városinfó
A Bábonyibércen folytatódik a nyomortelep-felszámolás: a héten összesen 12 önkormányzati tulajdonban lévő, romos ingatlant bontanak itt el.
Csapatsport
A múlt hétvégén sorsolták a vízilabda Európa Kupa-selejtező csoportjait, az eseményen a PannErgy Miskolci Vízilabda Club is érdekelt volt. A miskolciak házigazdái lesznek az A-csoportnak, a cél pedig nem más, mint az élen zárni, majd a nyolc közé jutni. Sike József vezetőedzővel és Bachner András klubelnökkel beszélgettünk.
Városinfó
Gerincvezeték-meghibásodás miatt szünetel a melegvíz-szolgáltatás a teljes avasi városrészben, az I. II. és III ütemben, a Kemény Dénes Uszodában és a Miskolctapolcai Strandon - tájékoztatott kedden délután a MIHŐ Kft.
Kultúra
Augusztus 22-től hivatalosan is kezdetét vette a Miskolci Szimfonikus Zenekar 2017/2018-as zenei évada. Az évadnyitó társulati ülésen Szászné Pónuzs Krisztina ügyvezető, és Gál Tamás művészeti vezető számolt be az idei évad terveiről, programjairól.
Havária
Fokozni kívánja a katasztrófavédelem a klímaváltozás miatt bekövetkezett természeti katasztrófákkal kapcsolatos, reagáló képességét, ezért úgynevezett mobil irodákat alakít ki.
Környezet
Miskolc látnivalóinak, attrakcióinak népszerűsítése érdekében, két forgatócsoport is járt nemrégiben a városban.

Olvasnivaló

A Nápoly partjaitól nem messze fekvő Ischiát hétfő este erős, 4-es erősségű földrengés rázta meg, sokan megsebesültek, néhányan nem élték túl a természeti katasztrófát. Többek között egy háromgyerekes családot is maga alá temetett az összeomlott ház.
Kriminális
Egy brit tévés producer életét tönkretette egy magyar étterem, amikor figyelmetlenségből mogyorót is tartalmazó ételt szolgáltak fel az arra allergiás nőnek. – Azóta nem tud beszélni.
Bulvár
Ha az az egyik legnagyobb álma, hogy egy csodás keretbe foglalja Katalin hercegné aláírását, akkor van egy rossz hírünk: nem adhat autogramot, tulajdonképpen a királyi családból senki sem. Gyakran kérik rá a hercegnét, ő azonban egyszerűen nem adhat autogramot.
Tudomány
Ritka természeti jelenség következett be augusztus 21-én: az USA kontinentális területén egy nagyjából 100 km széles sávban teljes napfogyatkozás volt látható. A Hold korongja eltakarta az egyébként vakítóan fényes Napot, így a hirtelen jött sötétségben átmenetileg láthatóvá vált csillagunk atmoszférájának külső része, a napkorona. Nézd meg az erről készült, különleges videót!
Bulvár
A Converse aztán érti a módját, hogyan kell az ezredforduló óta született fiataloknak eladni: legutóbbi kampányuk során 32 saját márkával ellátott GIF-et dobtak be azért, hogy a rajongók tovább tudják osztani azokat a közösségi médiában.
Környezet
Az Országos Meteorológiai Szolgálat tette közzé azokat a felvételeket, amelyeken jól látható, hogy a hatalmas, kanadai erdőtüzek füstje a nyugatias áramlással Európa, ezen belül Magyarország fölé is eljutott. A sávos felhőréteg alkalmanként szabad szemmel is látható az égen.
Szabadidő
Minden Trónok harca-rajongó szívesen felkerekedne és meglátogatná a sorozat összes forgatási helyszínét – ezt persze több okból is csak kevesen tudják megtenni. Azonban két finn blogger hátrahagyott mindent és megtette ezt.
Egészségügy
A tojás és tojás termékek célellenőrzése során, egy magyar származású friss tojás tételben is fipronil-szennyezést mutatott ki a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) laboratóriuma. Az érintett tétel tojáson feltüntetett azonosítója: „3HU1503T03/4”.
Bulvár
Nem engedték be Frigyes dán koronaherceget egy ausztrál bárba, mert nem volt személyazonosításra alkalmas dokumentuma.
Bulvár
Még nagyjából másfél hónap és mozikba kerül a kultikus Szárnyas fejvadász folytatása: a Denis Villeneuve rendezésében készülő a Szárnyas fejvadász 2049 (Blade Runner 2049), amelyet Magyarországon forgattak. A sci-fi akciófilmhez most megjelent az első nemzetközi tévészpot, amely a másfél perces játékidejével és az eddig nem látott pillanataival egy új előzetesnek is elmegy.
Kriminális
A rendőrség lelőtte a barcelonai terrorcselekményt elkövető Junesz Abujakubot, közölték spanyol források a terrorelhárításra hivatkozva. A 22 éves dzsihadistára hétfőn bukkantak rá, mind­össze 45 kilométerre Barcelonától. A hatóságok korábban azt feltételezték, hogy a 14 ember haláláért felelős marokkói külföldre szökhetett.
Miskolc
- Imádom ezt csinálni. Az a legnagyobb ajándék az élettől, ha az ember azt csinálhatja, amit szeret. Ezt minden nap tudatosítom magamban, ennek meg kell felelnem - nyilatkozta portálunknak Péterfy Bori, akivel miskolci koncertje előtt készítettünk interjút.
Kriminális
Lopott furgonnal hajtottak bele két buszmegállóba is délelőtt a franciaországi Marseille-ben. Egy ember meghalt, egy másik súlyosan megsérült. A sofőrt őrizetbe vették, ő ismert volt a rendőrség előtt. A hatóságok vizsgálják, hogy terrortámadás történt-e.
Szabadidő
A sajttortáról él egy kép az emberek fejében, ami többnyire nem sós, hanem édes, na meg tutira nem chipses. A gasztro blogger, Fördős Zé és csapata azonban szeret kísérletezni, így megalkották a chipses sajttortát. Szilágyi Nóra receptje, érdemes kipróbálni!
Baleset
A rendőrség tájékoztatása szerint halálos közlekedési baleset történt hétfőn délelőtt a 21-es számú főúton, Salgótarján belterületén. Az elsődleges adatok szerint, idáig tisztázatlan körülmények között, egy személygépkocsi és egy autóbusz ütközött össze.

Videótár

Miskolc Ma 2017.08.22.
16:17
2017. augusztus 22.
Sportpercek 2017.08.22.
30:05
2017. augusztus 22.
Programpont 2017.08.22.
03:00
2017. augusztus 22.
Koncertek, tűzijáték augusztus 20-án
01:25
2017. augusztus 22.