2017. december 11. Árpád
Miskolc
-1°C / 8°C

Miskolc
Miskolcra is megérkezett az idei tél első komolyabb havazása. Az ünnepi díszbe és fényekbe öltözött belváros most még különlegesebb látványt nyújt – nézd meg a felvételeinket!
Egyház
Advent második vasárnapján több helyen lobbant lángra a Remény gyertyája Miskolcon, a városrészek adventi koszorúin. Ezúttal is látványos, meghitt ünnepség volt a Diósgyőri várnál, az Otthon téren pedig Novák Józsefné és Hubay György önkormányzati képviselők gyújtották meg a várakozási időszak második gyertyáját.
Baleset
Valósággal "felrobbantak" a helyi internetes fórumok a szombat esti, halálos gázolás kapcsán, sokan nyilvánítanak részvétet, illetve olyanokat is írnak, hogy a jelzett területen sokszor idéznek elő veszélyes közlekedési helyzeteket a rendezvényekre tartó, vagy onnan távozó fiatalok.
Baleset
Fejsérülést szenvedett egy utas vasárnap kora este az egyetem környékén, miután egy helyi busz forgalmi okok miatt hirtelen fékezésre kényszerült.

Olvasnivaló

Lezárták a nyomozást és vádemelést javasolnak a Magyar Nemzeti Arcvonal (MNA) ügyében – jelentette be a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) felderítő főosztályának vezetője, Opauszki András Budapesten. Vádat emeltek a tavaly októberi bőnyi rendőrgyilkosság ügyében is - mint ismert, egy rendőrtisztet lelőttek, amikor beosztottaival együtt illegálisan tartott fegyvereket keresett az MNA alapítója, Győrkös István lakásán.
Baleset
Szirénázó tűzoltóautóval ütközött egy furgon Szentendrén, a hátrébb haladó autó fedélzeti kamerája rögzítette az esetet.
Egyéni sport
A BBC szerint komoly beavatkozásra, agyműtétre is szüksége volt Erik Skoglundnak, a svéd profi ökölvívónak ahhoz, hogy életben maradjon.
Világ
Izraeli harci gépek légicsapásokat mértek szombatra virradóra a Gázai övezetben a Hamász radikális palesztin szervezet létesítményeire, miután előző este az onnan kilőtt rakéták csapódtak be a zsidó állam területén; a légi támadásokban három palesztin meghalt.
Havária
Két kisgyermek halt meg egy egy péntek esti, eddig még ismeretlen okból keletkezett lakástűzben a Bács-Kiskun megyei Fülöpszálláson - közölte a rendőrség.
Kultúra
Japán csodálatos ország. A világban mindenki számára ismert tény a japánok szorgalma, kitartása, a fegyelmezettsége és az egymás iránti tisztelete. Nagyon érdekes tanulmányozni a japán kultúrát, illetve a japán családok életét. Talán érdemes tanulnunk tőlük néhány dolgot.
Szabadidő
Nem ártana egy évente megrendezett díjkiosztó a legötletesebb karácsonyi dekorációknak.
Technikai sport
A túraautó-világbajnokság (WTCC) idei második helyezettje, Michelisz Norbert lett az Év magyar autóversenyzője az Autósport és Formula Magazin által összeállított rangsor alapján.
Kriminális
Megszólalt a Borsnak a VV Fanni meggyilkolásával kapcsolatban előzetes letartóztatásban levő férfi ügyvédje. Dr. Brodmann Péter elmondta, a híresztelésekkel ellentétben, ügyfele együttműködik a rendőrséggel: vallott róla, hogy ismerte és kapcsolatban állt Fannival, azt azonban tagadja, hogy megölte a 24 éves lányt.
Bulvár
Hétfőn egyeztet Németh Szilárd, az ATV vezérigazgatója arról, hogy indítsanak-e vizsgálatot Havas Henrik ügyében, miután már két ismert nő is szexuális zaklatással vádolja a tévést – írja az Origo. A portál szerint kiderült az is, hogy a műsorvezető nem mondott igazat, amikor azt írta a Facebookon, hogy a vezérigazgató megígérte neki, hogy az ATV egy őt támogató nyilatkozatot fog közzétenni.
Egészségügy
Népbetegségnek tekinthető Magyarországon a fogágybetegség - mondta Tián Tamás, a Szegedi Tudományegyetem oktatója szombaton az M1 aktuális csatornán.
Politika
Nagyrészt az Európai Unió elvárásainak megfelelően alakult a Brexit-tárgyalások első szakasza – mondta Pócza István, a Századvég Alapítvány elemzője szombat reggel az M1 aktuális csatornán.

Videótár

Csongor és Tünde a Kamarában
01:48
2017. december 08.
Gyerekek a Szeretet sütigyárban
01:27
2017. december 08.
Energetikai korszerűsítés a kórházban
01:29
2017. december 08.
Száz éves a Finn Köztársaság
01:13
2017. december 08.