2018. március 24. Gábor, Karina
Miskolc
-4°C / 5°C

Hírek

A Diósgyőri vár udvara megtelik élettel, izgalommal, tartalmas szórakozást kínálva a húsvéti hosszú hétvégén. Zenészek, mesteremberek, kirakodóvásár, játszóház és finomságok várják az ide érkezőket, nagypéntektől, egészen húsvéthétfőig.
Több mint egymillió forint gyűlt össze azon a rendezvényen, amelyet nemrégiben a Miskolci Farsang keretében rendeztek meg. A rekordkísérlettel egybekötött jótékonysági eseményen 985 kupica pálinkát töltöttek ki a világ legnagyobb pálinkás poharából, az összegyűlt adományokat pedig a Kárpátalján lévő Nagydobronyi református árvaház számára ajánlották fel. Az eredményes akcióról a napokban tartottak tájékoztatót.
Teltház, mintegy százharminc szépkorú köszöntötte együtt, jó hangulatban a tavaszt pénteken a Gárdonyi Géza Művelődési Házban. Opera és operett, valamint nóták szerepeltek a programban, és egy finom ebédet is elfogyaszthattak a többségében Hejőcsabáról, de a város más részeiből is érkező nyugdíjasok.
Közösen lépnének fel a csalás, a korrupció és a pénzmosás ellen uniós tagországok felsőoktatási intézményei, köztük a Miskolci Egyetem. Az Európai Unió pénzügyi érdekeinek büntetőjogi védelme érdekében indítottak közös programot, melynek keretében konferenciákat, workshopokat szerveznek, valamint elemzéseket és kiadványokat is közreadnak a másfél éves projekt alatt.
Chris Evans a The New York Timesnak adott interjújában bejelentette, hogy a 2019-ben várható új Bosszúállók-film után többé nem játssza el a Marvel-szuperhős Amerika kapitányt.
Március 29. és április 3. között izgalmas húsvéti játékokkal és gyermekkoncertekkel színesíti programkínálatát az Avalon Park. Élő nyuszik, kisbárányok, családi műsorok és ínyenc ünnepi falatok várják a látogatókat a Maya húsvéti napokon, ahol a páratlan élmények mellett a jó hangulat is garantált.
Március 27-én a színházi világnap alkalmából a Bűn és bűnhődés utolsó, március 27-i előadására 20% kedvezménnyel válthatnak jegyet a szabad helyek függvényében, emellett különleges színházbejárással várja a Miskolci Nemzeti Színház az érdeklődőket március 27-én, kedden 17 órától.
Túszokat ejtett péntek délelőtt egy fegyveres egy szupermarketben a dél-franciaországi Carcassone-tól keletre található Trebes településen - jelentette a BFM francia hírtelevízió.
A történet persze korántsem ilyen egyszerű, a kávéház nem ad bárkinek ekkora összeget csupán azért, mert védi a természetet. Amennyiben viszont valaki előrukkol egy különleges találmánnyal – mely természetesen környezetbarát –, akkor bizony jár a pénzjutalom.
Március 25-én, vasárnap hajnal 2-kor 3-ra állítjuk az órákat, ezzel elkezdődik a nyári időszámítás. Az MVK járatai március 24-én, szombaton üzemzárásig a téli időszámítás szerint közlekednek.

Oldalak

Videótár

Miskolc Ma 2018.03.23.
16:24
2018. március 23.
ProgramPont 2018.03.23.
02:44
2018. március 23.
DVTK - Új Sportberuházások
01:49
2018. március 23.
Víz világnapja a Barlangfürdőben
02:00
2018. március 23.