2018. május 26. Fülöp, Evelin
Miskolc
12°C / 24°C

Hírek

Több millió dollárral igyekszik befolyásolni több liberális gondolkodású adományozó – köztük Soros György magyar származású amerikai milliárdos üzletember – a június 5-én Kaliforniában tartandó kerületi ügyészi választások kimenetelét – írta a Los Angeles Times című amerikai napilap.
Fennállása 30 éves évfordulóját ünnepli a Komlóstetői Általános Iskola. Pénteken a gyerekek műsorral, a vezetők pedig bejelentéssel készültek: közel 100 millió forintból komoly fejlesztésen eshet át az oktatási intézmény!
Új játékokkal, különleges vízi elemekkel várják a gyermekes családokat a Miskolctapolcai Strandfürdőben. Csütörtökön két különböző formájú vízágyút, egy halacska és egy zsiráf óriás játékot szereltek be a szakemberek. Hamarosan érkezik még egy vízi mérleghinta is a medencébe.
Két nap alatt – idén először – öt táv vár azokra a sportemberekre, akik ott lesznek Aggteleken és környékén a VII. Nomád Baradla Underground Trail elnevezésű terepfutó versenyen, melyre május 30-án, szerdáig lehet kedvezményesen előnevezni.
Ünnepséget rendezett pénteken a Népkerti Vigadó Étteremben a Miskolci Vállalkozó Háziorvosi Rendszert Működtető Egyesülés, fennállásának 25. évfordulója, valamint a címzetes főorvosi emléklapok átadásának alkalmából.
Feledy Gyula Kossuth-díjas grafikus, festő, érdemes és kiváló művész jubileumi emlékkiállítása nyílt meg péntek délután a Feledy-házban. A grafikusművész munkássága előtt tisztelegve, a 90. születésnapja alkalmából készült ünnepi tárlattal a Miskolci Galéria.
Tudják, mi az a szakmaburger? Ha nem, most megmutatjuk, de az általános iskolások meg is kóstolhatták azon a pikniken, ahol különböző szakmákat mutattak be nekik. 250 vidéki általános iskolás pályaválasztásában segített a Debreczeni Márton Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium.
Egy teljes felületű régészeti feltárás mindennapjaiba tekinthettek be általános iskolások Arnót külterületén. A régészet napjához kapcsolódó programon az érdeklődők megtudhatták, hogy a szakemberek honnan tudják, hol kell ásni, hogyan dolgozzák fel a leleteket és ezekből hogyan lehet a múlt eseményeire következtetni.
1925 május 25.-én szállított először utasokat Miskolc és Lillafüred között az erdei kisvasút.
A rendőrségi bűnmegelőzés egyik kiemelt területe az emberkereskedelem és a (gyermek) prostitúció megelőzését szolgáló projektek kidolgozása, az áldozattá válás elkerülését elősegítő hasznos információk átadása. A témához kapcsolódóan a hétköznapi életben is használható lehetőségekre és megoldásokra hívja fel a figyelmet az ELBIR aktuális kiadványa.

Oldalak

Videótár

Miskolc Ma 2018.05.25.
18:35
2018. május 26.
ProgramPont 2018.05.25.
03:33
2018. május 25.
18. Zsongó Lillafüred
01:53
2018. május 25.
Hangszert a kézbe
02:35
2018. május 25.