2017. november 23. Kelemen, Klementina
Miskolc
1°C / 5°C
Nemzetközi konferenciát szerveztek tanulni vágyó doktorandusz hallgatóknak
Miskolc TV
|
2015. július 03. 15:40
|
frissítve: 2015. július 04. 22:29
Szerb, szlovák és román doktorandusz hallgatók is érkeztek az egyetemen rendezett konferenciára. A doktori védés előtt álló egyetemisták egymás előadásaiból tanulhattak. A nemzetközi rendezvény egy uniós projekt része volt, melynek célja a tehetséges hallgatók felkarolása.

Előadásokkal kezdődött az egész napos konferencia a Miskolci Egyetemen. A közvetítő nyelv az angol volt. A sorok közt ugyanis többek közt szerb, szlovák és román doktorandusz hallgatók is ültek.

doktoranduszok_150703_vcs_1.jpg

Fotó: Végh Csaba

Lamya-Diana Haratau egyetemi oktató a Bukaresti Nicolae Titulescu Egyetemről érkezett. Azt mondja, mind tanárként, mind további kutatásaihoz is hasznos lehet a külföldi pályatársakkal való találkozás.

– Különösen fontos ez a PHD hallgatóknak – mondta –, de én mint oktató is sokat tanulok ilyenkor. A tapasztalatok megosztásával léphetünk csak előre. Főleg az előadásokat követő eszmecsere az, amiből mindannyian sokat meríthetünk.

doktoranduszok_150703_vcs_2.jpg

A nap folyamán a jogtudomány számos területét érintették.

– A jogtudománynak minden területét lefedik az előadások a polgári jogtól a büntetőjogon, az alkotmányjogon, a nemzetközi jogon keresztül az európai jogig – mondta Róth Erika, a Miskolci Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Doktori Iskola egyetemi docense. – Számos előadásra sor kerül, közel félszáz előadás hangzik el a mai nap folyamán.

doktoranduszok_150703_vcs_6.jpg

A nemzetközi konferencia egy pályázat része volt.

– Nagyszerű kezdeményezés – mondta Kékesi Tamás, a Miskolci Egyetem tudományos és nemzetközi rektorhelyettese –, nagyszerű gyakorlat, nem az első ilyen alkalom már, hiszen fontos minden fiatal kutató számára, hogy ossza meg a tapasztalt eredményeit, elért eredményeit.

Ezzel is elősegítve, hogy a tehetségeket a kutatói életpálya felé tereljék. A programot az Európai Unió is támogatta.

doktoranduszok_150703_vcs_9.jpg

Nem
Közélet
A légköri frontok egyelőre elkerülik a Kárpát-medencét. Folytatódik a nyugodt, őszi időjárás. Vasárnap az Északi-középhegységben havas eső, hó is lehet!
Közélet
Megtéríti a kormány a KRESZ-tanfolyam és -vizsga díját 2018. július 1-jétől a 20 évesnél fiatalabbaknak – jelentette be az emberi erőforrások minisztere és a tárca család- és ifjúságügyért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.
Megye
Jövő tavasszal megkezdik a termelést az Ongropack Kft. Miskolc határában felépülő új telephelyén. A száz százalékban magyar tulajdonú vállalat egy év múlva már közel 300 embert fog foglalkoztatni. A beruházás Miskolc és Borsod megye szempontjából is fontos, hiszen tovább javul a gazdasági teljesítmény, nő a foglalkoztatás.
Megye
Választás rendje elleni bűntett miatt emelt vádat egy 61 éves férfival és társával, egy 64 éves nővel szemben a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség.
DVTK Jegesmedvék
Szerda este a DVTK Jegesmedvék együttesének vendége a KMH Budapest volt a Magyar Kupa alapszakaszában. A hazaiak végig magabiztos játékkal győzték le a budapesti vendég együttest.
DVTK
Pécsett lépett pályára szerdán, az Aluinvent DVTK az Európa Kupában. A végig izgalmas mérkőzésen végül szoros vereséget szenvedett a PEAC csapatától.
Baleset
Öt személygépkocsi és egy teherautó ütközött össze szerda délután öt óra körül Miskolcon, a Csabavezér úton, a tapolcai elágazás után. Hatalmas dugó alakult ki, a forgalom rendőri irányítás mellett haladt.
Havária
Tűz keletkezett szerdán délelőtt Hernádnémetiben. Egy ház tetőszerkezet teljes terjedelmében lángra kapott, és a lángok átterjedtek a mellette álló két melléképületre is.
Egészségügy
„Együtt-Működünk” címmel tartott szakmai továbbképző napot a Megyei Központi Kórház Igazgatósága és az Egészségügyi Szakdolgozók „Fehér Szív” Alapítványa szerdán. A résztvevők egybehangzóan kiemelték: az itt megszerzett tudás nagy részét a mindennapokban is hasznosítani tudják.

Videótár

Kóstolj bele az egészségedbe
01:45
2017. november 23.
Fűts okosan
02:21
2017. november 23.
Szemétprobléma Petneházyn
01:27
2017. november 23.
Paks II - interaktív kiállítás gurult be Miskolcra
01:57
2017. november 22.