2017. szeptember 25. Eufrozina, Kende
Miskolc
7°C / 17°C
Nemzetközi konferenciát szerveztek tanulni vágyó doktorandusz hallgatóknak
Miskolc TV
|
2015. július 03. 15:40
|
frissítve: 2015. július 04. 22:29
Szerb, szlovák és román doktorandusz hallgatók is érkeztek az egyetemen rendezett konferenciára. A doktori védés előtt álló egyetemisták egymás előadásaiból tanulhattak. A nemzetközi rendezvény egy uniós projekt része volt, melynek célja a tehetséges hallgatók felkarolása.

Előadásokkal kezdődött az egész napos konferencia a Miskolci Egyetemen. A közvetítő nyelv az angol volt. A sorok közt ugyanis többek közt szerb, szlovák és román doktorandusz hallgatók is ültek.

doktoranduszok_150703_vcs_1.jpg

Fotó: Végh Csaba

Lamya-Diana Haratau egyetemi oktató a Bukaresti Nicolae Titulescu Egyetemről érkezett. Azt mondja, mind tanárként, mind további kutatásaihoz is hasznos lehet a külföldi pályatársakkal való találkozás.

– Különösen fontos ez a PHD hallgatóknak – mondta –, de én mint oktató is sokat tanulok ilyenkor. A tapasztalatok megosztásával léphetünk csak előre. Főleg az előadásokat követő eszmecsere az, amiből mindannyian sokat meríthetünk.

doktoranduszok_150703_vcs_2.jpg

A nap folyamán a jogtudomány számos területét érintették.

– A jogtudománynak minden területét lefedik az előadások a polgári jogtól a büntetőjogon, az alkotmányjogon, a nemzetközi jogon keresztül az európai jogig – mondta Róth Erika, a Miskolci Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Doktori Iskola egyetemi docense. – Számos előadásra sor kerül, közel félszáz előadás hangzik el a mai nap folyamán.

doktoranduszok_150703_vcs_6.jpg

A nemzetközi konferencia egy pályázat része volt.

– Nagyszerű kezdeményezés – mondta Kékesi Tamás, a Miskolci Egyetem tudományos és nemzetközi rektorhelyettese –, nagyszerű gyakorlat, nem az első ilyen alkalom már, hiszen fontos minden fiatal kutató számára, hogy ossza meg a tapasztalt eredményeit, elért eredményeit.

Ezzel is elősegítve, hogy a tehetségeket a kutatói életpálya felé tereljék. A programot az Európai Unió is támogatta.

doktoranduszok_150703_vcs_9.jpg

Nem
Megye
A lángok hétfő délelőtt csaptak fel. Az ózdi hivatásos tűzoltók eloltották a lángokat – számolt be a Katasztrófavédelem.
Miskolc
Hétfő estéről keddre virradóra és kedd estétől szerda hajnalig vágányzár lesz a Tiszai pályaudvar és a Centrum/Szinvapark megállóhely között, emiatt villamosok helyett villamospótló autóbuszok közlekednek.
Miskolc
Galla Miklós festőművészt ismerhették meg, akik ellátogattak a Művészetek Háza galériájába. A humoristaként ismert népszerű művész ugyanis hat éve fest. Miskolcra huszonöt alkotását hozta el, amit be is mutatott egy tárlatvezetésen.
DVTK
A DVTK újjáalakult női röplabdacsapata győzelemmel kezdte a másodosztályú bajnokságot. A városi rivális MVSC ellen végig magabiztos játékkal, 3-0 arányban diadalmaskodtak a piros-fehérek.
Csapatsport
A nagykőrösiek keményen tartották magukat, de végül miskolci siker született.
Havária
Rendőrök és a mentőszolgálat munkatársai mentették meg szombat délután Miskolcon egy férfi életét, aki a B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a belvárosban, a Széchenyi utcán lett rosszul.
Oktatás
A gyerekek pénzügyi kultúrájának fejlesztését célzó egyhetes programsorozatot indít a miskolci önkormányzat és a Pénziránytű Alapítvány. A hétfőn kezdődő program során a helyi általános és középiskolások számos interaktív foglalkozáson ismerkedhetnek a pénzügyekkel, a zsebpénz beosztásától a befektetési alapokig.
Miskolc
Vasárnap előadások és a Diósgyőri Aranysarkantyús Lovagrend lovagi bemutatójával emlékezett vissza Diósgyőr vára a velencei békekötésre.
Kultúra
Fecske Csaba József Attila-díjas költő egyik verse lesz a téma a Versek vonzásában – A Miskolci Egyetem filozófusai miskolci szerzők alkotásairól című sorozat első összejövetelén, kedden délután fél 5-től a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár központi épületében.

Videótár

ProgramPont 2017.09.22.
03:37
2017. szeptember 22.
Közgyűlés: nőttek az iparűzési adóbevételek
02:03
2017. szeptember 22.
Közgyűlés: IFI ház
03:13
2017. szeptember 22.
Polgármesteri expozé
02:26
2017. szeptember 22.