2017. szeptember 25. Eufrozina, Kende
Miskolc
7°C / 17°C
Borneót is meghódította a miskolci sportoló
minap.hu
|
2016. július 10. 11:58
|
frissítve: 2016. július 12. 09:20
A miskolci Bükki Műhely színeiben induló Karlowits-Juhász Tamás a címvédő versenyzőt is megelőzve megnyerte a Borneo Ultra Trail Marathont!

borneo_karlowits_futo.jpg

A rajt előtti pillanatok. Forrás: trekker.hu

Június 4-én rendezték meg a Borneo Ultra Trail Marathont az egy évvel ezelőtti földrengés áldozatainak emlékére Borneó északi részén, a malajziai Sabah tartományban.

borneo_karlowits_futo1.jpg

Átkelés az első függőhídon. Forrás: trekker.hu/Dev Sidhu

A verseny a Kinabalu hegy lábánál fekvő Tamparuli településről rajtolt. A négy különböző – 100 km, 50 km, 30 km és 12 km – távon induló közel ezer versenyzőnek ültetvények között vezető földutakon és sűrű esőerdőben tekergő technikás, néhol igen meredek ösvényeken kellett teljesíteniük a választott távot.

A 100 kilométer hosszú, közel 5000 méteres szintemelkedéssel nehezített fő versenyszámon a miskolci Bükki Műhely színeiben induló Karlowits-Juhász Tamás a címvédő malajziai Safrey Sumpinggel 80 kilométerig fej-fej mellett haladt, majd az utolsó 20 kilométeren Tamás tempót váltva sikeresen megnyerte a versenyt.

borneo_karlowits_futo2.jpg

A címvédő Safrey Sumping-gel. Itt még fej-fej mellett

Tamásnak a verseny során közel 3 kilós (kötelező felszerelést, élelmet és folyadékot tartalmazó) hátizsákkal a hátán nemcsak a versenytársakkal kellett megküzdenie, hanem a 7 órás időeltolódás okozta fáradalmakkal is.

borneo_karlowits_futo3.jpg

A reggel 7 órai rajtot követően a verseny első felében közel 40 fokos hőség és rendkívül magas páratartalom fogadta a versenyzőket, majd délután özönvízszerű monszuneső szakadt a mezőnyre.

Tamásnak a győzelemhez több mint 16 órára volt szüksége, így a verseny utolsó harmadát már teljes sötétségben, fejlámpával kellett megtennie.

borneo_karlowits_futo4.jpg

Hosszú menet gyümölcse

A miskolci futó felkészüléséről és a versenyről részletes beszámoló a http://trekker.hu/ oldalon olvasható.

Nem
Megye
A lángok hétfő délelőtt csaptak fel. Az ózdi hivatásos tűzoltók eloltották a lángokat – számolt be a Katasztrófavédelem.
Miskolc
Hétfő estéről keddre virradóra és kedd estétől szerda hajnalig vágányzár lesz a Tiszai pályaudvar és a Centrum/Szinvapark megállóhely között, emiatt villamosok helyett villamospótló autóbuszok közlekednek.
Miskolc
Galla Miklós festőművészt ismerhették meg, akik ellátogattak a Művészetek Háza galériájába. A humoristaként ismert népszerű művész ugyanis hat éve fest. Miskolcra huszonöt alkotását hozta el, amit be is mutatott egy tárlatvezetésen.
DVTK
A DVTK újjáalakult női röplabdacsapata győzelemmel kezdte a másodosztályú bajnokságot. A városi rivális MVSC ellen végig magabiztos játékkal, 3-0 arányban diadalmaskodtak a piros-fehérek.
Csapatsport
A nagykőrösiek keményen tartották magukat, de végül miskolci siker született.
Havária
Rendőrök és a mentőszolgálat munkatársai mentették meg szombat délután Miskolcon egy férfi életét, aki a B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a belvárosban, a Széchenyi utcán lett rosszul.
Oktatás
A gyerekek pénzügyi kultúrájának fejlesztését célzó egyhetes programsorozatot indít a miskolci önkormányzat és a Pénziránytű Alapítvány. A hétfőn kezdődő program során a helyi általános és középiskolások számos interaktív foglalkozáson ismerkedhetnek a pénzügyekkel, a zsebpénz beosztásától a befektetési alapokig.
Miskolc
Vasárnap előadások és a Diósgyőri Aranysarkantyús Lovagrend lovagi bemutatójával emlékezett vissza Diósgyőr vára a velencei békekötésre.
Kultúra
Fecske Csaba József Attila-díjas költő egyik verse lesz a téma a Versek vonzásában – A Miskolci Egyetem filozófusai miskolci szerzők alkotásairól című sorozat első összejövetelén, kedden délután fél 5-től a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár központi épületében.

Videótár

ProgramPont 2017.09.22.
03:37
2017. szeptember 22.
Közgyűlés: nőttek az iparűzési adóbevételek
02:03
2017. szeptember 22.
Közgyűlés: IFI ház
03:13
2017. szeptember 22.
Polgármesteri expozé
02:26
2017. szeptember 22.