2017. december 15. Valér
Miskolc
0°C / 7°C
Sikerrel zárult a Nő a Partnerség konferencia Lillafüreden
minap.hu
|
2017. március 09. 14:05
|
frissítve: 2017. március 10. 16:44
Kárpátaljáról, Erdélyből és a Felvidékről is érkeztek hölgyek, hogy az összefogás jegyében elmondják tapasztalataikat, javaslataikat, és meghallgassák itthoni társaikat.

no_a_partnerseg_konferencia_170307_vcs_08.jpg

Fotó: Végh Csaba

Csöbör Katalin, a Nő A Siker Alapítvány elnöke bejelentette, hogy 200 ezer forinttal támogatják a kárpátaljai Tatár Fruzsinát, aki az Első Kárpátaljai Népi Zenede tagja és több tehetségkutató versenyen is jelentős eredményeket ért el, valamint 300 ezer forinttal járulnak hozzá a miskolci Kiss Ildikó máltai énekversenyen való részvételéhez. A konferencia első napján érkezett felajánlásnak köszönhetően a repülőjegy már biztosított a kislány és kísérője számára.

no_a_partnerseg_konferencia_170307_vcs_07.jpg

Az alapítvány és a rendezvény egyik célja, hogy támogassa a tehetséges, feltörekvő fiatalokat, itthon és a határon túl is.

no_a_partnerseg_konferencia_170307_vcs_04.jpg

Csöbör Katalin elmondta, a párbeszéd sikeresen elkezdődött, kiváló előadások hangzottak el és jövőre, a tervek szerint még több erdélyi, felvidéki, kárpátaljai, vajdasági magyar női szervezetet, érdeklődőt várnak majd, hiszen a határok megszűnésével, egy sokkal szorosabb összefogás, együttműködés is körvonalazódik. Sőt, a V4-es bővítés is elképzelhető a 2018-as Nő a Partnerség konferencián.

Nem
Kultúra
A Miskolci Galéria Rákóczi-házában, teltház előtt nyitották meg csütörtök délután Meilinger Dezső festőművész emlékkiállítását.
Közélet
Jogászi Szerepcsere Napot és cikkíró versenyt is rendezett idén a Miskolci Törvényszék – utóbbi eredményeinek kihirdetésére a „dr. Csillám István emlékév” gálán került sor december 14-én.
Miskolc
Az adományt Mága Zoltán hegedűművész legutóbbi koncertjén ajánlotta fel. Az adományból csütörtökön a Páli Szent Vince Szeretetszolgálat, a Református kismamaház, a Miskolci Bibliaház kapott, és a Szent István téri Szeretetdobozba is jutott belőle.
Városinfó
A stadion, a diósgyőri edzőközpont és hamarosan a Lévay Gimnázium is csatlakozik a környezetbarát miskolci távhőre. Sikeresnek értékelte az évet a MIHŐ ügyvezetője.
Miskolc
A program egyre népszerűbb, mind többen vesznek részt a sütikészítésben. Szerdán délután Demeter Ervin kormánymegbízott és Csöbör Katalin országgyűlési képviselő is szaggatta a formákat.
Kriminális
A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája egy hónapra elrendelte az előzetes letartóztatását annak a gyanúsítottnak, aki a gyanúsítás szerint december 11-én gépkocsijával balesetet okozott, majd továbbhajtott.
Miskolc
A miskolciak számtalan esetben bizonyították már, hogy ha jótékonyságról van szó, számíthatnak rájuk! A szombati program szervezői most is bíznak abban, hogy az Advent Miskolc keretein belül megtartandó véradáson sokan ott lesznek a városháza aulájában.
Közélet
Legalább 10-30 perces késéssel közlekednek a személyvonatok a Budapest-Hatvan-Miskolc vasútvonalon csütörtökön – közölte a Mávinform az MTI-vel.
Kultúra
Kialakult a Maestro Solti Nemzetközi Karmesterverseny pénteki döntőjének sorrendje és hogy a hat versenyző – köztük Cser Ádám, a Miskolci Nemzeti Színház karmestere – melyik szimfonikus művet vezényli majd a pécsi Kodály Központban.
Kriminális
A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája január 14-ig elrendelte az előzetes letartóztatását annak a gyanúsítottnak, akivel szemben jelentős értékre elkövetett lopás bűntette miatt indult büntetőeljárás.
Belföld
Mintegy 63 ezer pályázat érkezett az Otthon melege pályázatra – mondta Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára csütörtök reggel az M1 aktuális csatornán.

Videótár

Avalon Mikulásfutás
01:50
2017. december 12.
Adventi foglalkoztató, királyi ételek
02:12
2017. december 12.
Téltánc a koraszülöttekért
02:07
2017. december 12.
Szeretet sütiért adomány
01:34
2017. december 12.