2017. május 27. Hella
Miskolc
-°C / -°C
Tehetségmutató Gálaműsor
2017. április 26. 15:31
|
frissítve: 2017. április 26. 15:40

A Tehetségmutató sorozat második évadzáró rendezvényén 23 tehetséges énekes lép fel, komoly- és könnyűzenei kategóriában, akiket produkcióik után szakmai zsűri értékel. A fellépők olyan tehetséges fiatalok, akik már évek óta tanulnak énekelni, hangszeren játszani. Közülük többen országos és nemzetközi versenyek díjazottjai. A Gálát megelőző Tehetségmutató kurzusokon, szakmai tanácsokkal fejlesztettük képességeiket. Szeretnénk, hogy mindegyik tehetséges miskolci fiatal a lehető legjobb képzésben, felkészítésben részesüljön és további eredményekkel gazdagítsa Miskolc város hírnevét.

A TEHETSÉGMUTATÓ

A Tehetségmutató a tavalyi évben tíz alkalommal került megrendezésre a Forrás Házban. Célja a miskolci fiatal énekes tehetségek képességeinek, szellemi és lelki fejlődésének támogatása. Egyrészt a fiataloknak biztosítottunk fellépési lehetőséget közönség előtt, mely hozzásegítette őket, hogy magabiztosabbak legyenek a színpadon, másrészt, amit kiemelkedő fontosságúnak véltünk a Tehetségmutató programunk kialakításánál, hogy a fiatalok jellemét és gondolkodásmódját fejlesszük. A zenei képességeiket az Egressy Béni Zeneiskola énektanára, Simon Istvánné Balog Emese fejlesztette, szellemi és lelki megépülésüket Ráki Tamás Pásztor biztosította. Egy tehetséget egy megfelelő jellem tart meg hosszú távon. Több résztvevő beszámolt arról, hogy a Tehetségmutatókon kapott tanácsok által megszabadultak a színpadi előadástól való félelmeiktől, és lelki segítséget kaptak Ráki Tamás Pásztor tanításain keresztül.

tehetsegkutato3.jpg

Ebben az évben a Tehetségmutatók bővültek mind előadói, mind nézői létszámban. Az énekesek mellett zenészek is felléptek, nem csak könnyű-, hanem komolyzenei kategóriában is. A kéthavonta megrendezésre kerülő Tehetségmutató programban összesen negyven jelentkező mutatta be tudását két szekcióban. A Tehetségmutatókon kiváló minőségű hang és fénytechnikát biztosítottunk a fellépőknek helyi szakemberek segítségével. A Tehetségmutatókat interneten élőben közvetítettük stúdió minőségben a Forrás Házból.

BESZÁMOLÓ AZ ELŐZŐ TEHETSÉGMUTATÓ GÁLÁRÓL

A tavalyi Gálán 20 tehetséges énekes lépett fel, szakmai zsűri előtt, amit neves előadók alkottak. A versenyzők könnyűzenei kategóriában léptek fel két-két dallal, melyet az előadás után a zsűri értékelt. A Gála megnyitóján a Forrás Ház fenntartója és Pásztora, Ráki Tamás köszöntötte a jelenlevőket, majd a zsűri tagjai is fel léptek, mellyel bátorították a fiatal énekeseket. Az ezt követő előadássorozat után  a zsűri értékelte a dalokat, majd az eredményhirdetésen a szereplőket  elért pontjaik alapján arany, ezüst és bronz minősítésben részesítették. Zombori Zsanett, aki kiemelt arany minősítésű lett, lehetőséget kapott arra, hogy a zsűri egyik tagjával, Johhny K Palmerrel egy közös projekten dolgozzon.

tehetsegkutato2.jpg

TERV A KÖVETKEZŐ GÁLÁRA

Olyan kapcsolati tőkét biztosítani az énekesek és zenészek számára,  melyek elősegítik további zenei pályafutásukat.            

A Gálát megelőző Tehetségmutatókon szeretnénk még több fellépőnek, még több kategóriában, még több műfajban lehetőséget biztosítani. A Gálán nagyobb közönségre számíthatnak a fellépők, valamint olyan zsűri előtt bizonyíthatják tudásukat, akiknek jelenléte és tanácsai motiválhatják őket a továbbiakban.

Ebben az évben szeretnénk családiasabb légkört kialakítani, fontosnak tartjuk, hogy olyan atmoszférát teremtsünk meg, melyben a fiatalok a lehető legfelszabadultabban tudják megmutatni a közönségnek önmagukat és tehetségüket. 

A Gálát Ráki Tamás Pásztor fogja megnyitni, melyet a zsűri előadásai követnek, majd kezdődhet a verseny, egy felszabadult környezetben. A rendezvényt díjátadó zárja, ezt követően pedig minden fellépőnek van lehetősége a zsűritől személyes tanácsadásra.

tehetsegkutato1.jpg

A FELLÉPŐK LISTÁJA

Könnyű zene

Fegyverneki Lilien, Nádaski Konstantina Priscilla, Czelláth Panna, Kovács Eszter, Kucskár Huba, Kiss Ildikó, Nagy Anna, Mikita Dorka, Gulyás Zorka, Kosztik Diána, Szabó Péter, Kolozsi Flóra, Czégé Dóra, Kacsenyák Gábor, Grimon Fruzsina, Grimon Ákos, Zombori Zsanett, Ferenczi Lilla, Tóth Renáta, Hulényi Laura, Bárány Zsombor

Klasszikus zene

Fenyvesi Gabriella, Nagy Tamara, Kiss Ildikó

Meghívott zsűritagok

Csabay Csilla, az Egressy Béni Zeneiskola igazgatója
Jancsó Dóra, a Miskolci Nemzeti Színház színművésze
Johnny K. Palmer, szövegíró - dalszerző, az Eurovíziós dalfesztivál társszerzője
Veréb Tamás, a Budapesti Operettszínház énekese, a 2016-os Sztárban Sztár nyertese.

tehetsegkutato4.jpg

A Gála időpontja: 2017. Június 3. 11:00 órától 20:00 óráig.

Helyszín: Forrás Ház (3531 Miskolc, Nagyváthy u. 6)

Nem
Oktatás
Zrínyis gimnazisták ismerkednek szeptembertől elméletben és gyakorlatban a filmkészítés alapjaival. A gimnáziumban speciális médiatermet alakítanak ki a legmodernebb eszközökkel. A miskolci moziüzemeltető társaságnál pedig kurzusokon, és közönségtalálkozókon is részt vesznek majd.
Miskolc
– Gyermeknapra kapták ezeket a gyerekek a terület önkormányzati képviselőjétől. Szécsényi Marianna azt mondta: a demográfiai hullám pozitív változása ebben a két városrészben is érezhető. Vagyis Martin-kertvárosban és Szirmán is egyre több gyermek születik.
Csapatsport
Miskolc
Végig szoros küzdelemben, az elejét és a végét meghúzva végül megszerezte az ötödik helyet a DVTK utánpótláscsapata pénteken a Nemzeti Kadett Leány Bajnokság 2017-es döntőjében Miskolcon.
Miskolc
A sokszínű virágos belváros után most már a Bársony János és a Kis-Hunyad utca is virágosítva lett. Kiss János alpolgármester képviselői alapjából piros és fehér muskátlikkal díszíttette fel az oszlopokat.
Miskolc
– Ez az életfilozófiája Dudás Károlynak, aki ma ünnepelte kilencvenedik születésnapját. A város nevében Szekanecz Noémi, a Polgármesteri Hivatal Egészségügyi és Szociális Osztályának vezetője és Hudákné Becse Ildikó csoportvezető köszöntötte.
Miskolc
„Kilencedik x-ét” ünnepelte Kerék Istvánné született Dúl Mária pénteken otthonában. Ebből az alkalomból Kiss János alpolgármester köszöntötte fel Miskolc önkormányzata és a városvezetés nevében.
DVTK Jegesmedvék
A következő szezonban is a DVTK Jegesmedvéket erősíti a válogatott védő Gőz Balázs. Mellette a piros-fehérekhez igazolt a tehetséges támadó Köllő Roland is. Mindketten egy évre kötelezték el magukat csapatunknál.
Miskolc
Harminc-kilencven perccel hosszabb menetidővel kell számolniuk a Budapest-Hatvan-Miskolc vasúti vonalon utazóknak pénteken kora délután – közölte a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-vel.
Miskolc
Európa legjobb, legszínvonalasabb fesztiváljai között szerepel 2017-ben a Középkori Forgatag, amely egy évig jogosult viselni a Minősített Európai Fesztivál címet.
Szabadidő
Május utolsó vasárnapja csak a gyerekekről szól! Gyereknap alkalmából ismét különleges programokkal telik meg a Maya Játszópark, de nem lesz ez másképp a pünkösdi hosszúhétvégén sem, amikor a Nickelodeon Játékbirodalom várja az apróságokat a parkban. (x)
Egyéni sport
Kitűnő eredményekről számolhatunk be a Miskolci Judo Club életéből. Utánpótlás korú versenyzőik több versenyen is szerepeltek az utóbbi időben, mutatjuk az eredményeket!

Videótár

ProgramPont 2017.05.26.
03:59
2017. május 26.
Drogprevenció, Zacher Gábor toxikológus előadása
02:25
2017. május 26.
Zsongó Lillafüred beharangozó
02:08
2017. május 26.
Elektromos kukásautó
02:19
2017. május 26.