2017. december 12. Gabriella
Miskolc
4°C / 11°C
„Kapás van!” – Nemzetiségi horgászverseny a Holtsajón
Méder Noémi
|
2017. július 15. 16:35
|
frissítve: 2017. július 18. 11:41
Második alkalommal rendeztek horgászversenyt a Holtsajó Horgásztavon. Tizenegy csapat indult, a helyi nemzetiségi önkormányzatok tagjai lelkesen versenyeztek.

Reggel nyolc órától egészen délután háromig lehetett versengeni abban, hogy ki fogja a nagyobb halat. Ponty, kárász, törpeharcsa is került a szákba, valaki kisebb, valaki nagyobb példányt tudott felmutatni. De nem is a kilogramm volt a lényeg; a jókedvet és a kitűnő hangulatot az átmeneti borult idő sem tudta megzavarni.

horgaszverseny_nemzetisegi_170715ml_3.jpg

Fotó: Mocsári László

A versenyt a Roma Nemzetiségi Önkormányzat szervezte, és képviseltették magukat a bolgár, az örmény, a lengyel, a német és a szlovák nemzetiségi önkormányzatok is.

A tizenegy induló csapat mellett volt egy plusz, kisebb csoport: három apró legény is büszkélkedhetett a nap végén, hiszen ők is kivették a részüket a „halvadászatból.” Kenik-vágják a halfajtákat, aki hallaná őket, igencsak csodálkozna, hiszen hat, nyolc és kilenc évesen rengeteget tudnak nemcsak a halakról, de a horgászatról is.

horgaszverseny_nemzetisegi_170715ml_0.jpg

Büszkén mutatják először a kisvödörben található halaikat, majd egyikük ki is emeli az egyik jószágot és szép magasra tartja, hogy jól mutasson a készülő fényképen. Társa rácsodálkozik, hogy barátja meg meri fogni a csúszós pikkelyes élőlényt; nem mindenki szeret hozzáérni a fogásához, valakinek elég, ha kifoghatja és messziről nézheti.

A lányok sem voltak restek: olyan bátorsággal kapták kezükbe az egyik ficánkoló halat, mint bármelyik felnőtt horgász. Ők egy igencsak nagy és különleges uszonyút fogtak, amire rendkívül büszkék.

horgaszverseny_nemzetisegi_170715ml_6.jpg

– Kapás van! – hangzik el a felkiáltás, de mire mindenki odaszalad, sajnos elúszik a potenciális kifogásra váró jelölt. Nincs ok a búslakodásra, hiszen így is elég szép számmal „kaptak” a halak, amiket természetesen kifogás és mérés után visszadobtak a vízbe.

horgaszverseny_nemzetisegi_170715ml_10.jpg

A legtöbb csapatnak sikerült halat fognia, akinek nem, az sem szontyolodhatott el, hiszen apró vigaszdíjban részesült. A három csemetéből álló csapat különdíjat kapott, a legnagyobb halat a Romano Teatro csapata fogta, 3,23 kg-mal.

Nem
Baleset
Elgázoltak egy 55 éves férfit hétfőn este hat óra körül Miskolcon, a Szarkahegy utcában. Az áldozat belehalt a sérüléseibe, a sofőr elmenekült a helyszínről.
Baleset
Személyautóval ütközött hétfőn kora este Miskolc Adventi villamosa - tudta meg portálunk. Az anyagi kár jelentős.
Megye
Vádemelési javaslattal élt a rendőrség azzal az ózdi férfival szemben, aki egy rendőri intézkedés során szidalmazta a járőröket.
Miskolc
A rendőrök rövid idő alatt azonosították, majd elfogták azt a férfit, aki öt autót is feltört Miskolcon.
Egyéni sport
Az előkelő második helyet érdemelték ki a DVTK-MVSI birkózói a december 10-én, Egerben megrendezett serdülő szabadfogású csapatbajnokság országos döntőjében. A rangos megmérettetésen 14 gárda vett részt.
Miskolc
A Miskolci Rendőrkapitányság munkatársai körözés alatt álló járművet szűrtek ki a közúti forgalomból Miskolcon.
Miskolc
A Szent István téren felállított Szeretetdoboz csaknem színültig megtelt ajándékokkal: a Szabó Lőrinc Általános Iskola tanulói 600 dobozt helyeztek el december 11-én az ország legnagyobb Szeretetdobozában.
Megye
Lezárta a nyomozást a rendőrség annak a 24 éves férfinak az ügyében, aki egy ózdi boltból különböző kozmetikai cikkeket lopott.
Közélet
Az elmúlt napokban több halálos közlekedési baleset történt az országban, amelyek során gyalogost gázoltak el. Fogadja meg a rendőrség baleset-megelőzési tanácsait!
Városinfó
Sikeres volt a telepfelszámolási program, javultak a közbiztonsági adatok, újra virágzik a turizmus – hangsúlyozta Kriza Ákos, Miskolc polgármestere a Magyar Hírlapnak adott interjújában.

Videótár

Csongor és Tünde a Kamarában
01:48
2017. december 08.
Gyerekek a Szeretet sütigyárban
01:27
2017. december 08.
Energetikai korszerűsítés a kórházban
01:29
2017. december 08.
Száz éves a Finn Köztársaság
01:13
2017. december 08.