2017. október 20. Vendel
Miskolc
8°C / 19°C
„Kapás van!” – Nemzetiségi horgászverseny a Holtsajón
Méder Noémi
|
2017. július 15. 16:35
|
frissítve: 2017. július 18. 11:41
Második alkalommal rendeztek horgászversenyt a Holtsajó Horgásztavon. Tizenegy csapat indult, a helyi nemzetiségi önkormányzatok tagjai lelkesen versenyeztek.

Reggel nyolc órától egészen délután háromig lehetett versengeni abban, hogy ki fogja a nagyobb halat. Ponty, kárász, törpeharcsa is került a szákba, valaki kisebb, valaki nagyobb példányt tudott felmutatni. De nem is a kilogramm volt a lényeg; a jókedvet és a kitűnő hangulatot az átmeneti borult idő sem tudta megzavarni.

horgaszverseny_nemzetisegi_170715ml_3.jpg

Fotó: Mocsári László

A versenyt a Roma Nemzetiségi Önkormányzat szervezte, és képviseltették magukat a bolgár, az örmény, a lengyel, a német és a szlovák nemzetiségi önkormányzatok is.

A tizenegy induló csapat mellett volt egy plusz, kisebb csoport: három apró legény is büszkélkedhetett a nap végén, hiszen ők is kivették a részüket a „halvadászatból.” Kenik-vágják a halfajtákat, aki hallaná őket, igencsak csodálkozna, hiszen hat, nyolc és kilenc évesen rengeteget tudnak nemcsak a halakról, de a horgászatról is.

horgaszverseny_nemzetisegi_170715ml_0.jpg

Büszkén mutatják először a kisvödörben található halaikat, majd egyikük ki is emeli az egyik jószágot és szép magasra tartja, hogy jól mutasson a készülő fényképen. Társa rácsodálkozik, hogy barátja meg meri fogni a csúszós pikkelyes élőlényt; nem mindenki szeret hozzáérni a fogásához, valakinek elég, ha kifoghatja és messziről nézheti.

A lányok sem voltak restek: olyan bátorsággal kapták kezükbe az egyik ficánkoló halat, mint bármelyik felnőtt horgász. Ők egy igencsak nagy és különleges uszonyút fogtak, amire rendkívül büszkék.

horgaszverseny_nemzetisegi_170715ml_6.jpg

– Kapás van! – hangzik el a felkiáltás, de mire mindenki odaszalad, sajnos elúszik a potenciális kifogásra váró jelölt. Nincs ok a búslakodásra, hiszen így is elég szép számmal „kaptak” a halak, amiket természetesen kifogás és mérés után visszadobtak a vízbe.

horgaszverseny_nemzetisegi_170715ml_10.jpg

A legtöbb csapatnak sikerült halat fognia, akinek nem, az sem szontyolodhatott el, hiszen apró vigaszdíjban részesült. A három csemetéből álló csapat különdíjat kapott, a legnagyobb halat a Romano Teatro csapata fogta, 3,23 kg-mal.

Nem
Tudomány
A miskolci Dr. Szabó Gyula Bemutató Csillagvizsgáló következő, távcsöves bemutatással egybekötött előadását, a Csillagpartyt október 27-én 18 óra 30 perctől tartja.
Környezet
Az Országos Meteorológiai Szolgálat kiadta napi jelentését. Nem fog örülni!
Miskolc
A Miskolci Balett táncosai elevenítik meg a második világháború alatt játszódó amerikai mozifilmet. A pergő történet egyszerre melodráma, krimi és kalandfilm. A bemutató október 20-án lesz a Kamaraszínházban.
DVTK
Szombaton a Diósgyőri VTK labdarúgócsapata az NB I 13. fordulójában a bajnoki címvédő Budapest Honvéd együttesét fogadja a Nagyerdei Stadionban. Bódog Tamás szakmai igazgatótól megtudtuk, mi is a labdarúgás perverzitása, Nono pedig elárulta, búcsút intett a felesleges kilóinak.
Miskolc
Miskolc gazdasági hátországának egyik legerősebb, ugyanakkor legerőteljesebben fejlődő ágazata a járműipar, amelyet nemzetközi hírű cégek képviselnek a városban. Az eddig elért eredményeit, gazdasági jelenét és a befektetőknek kínált lehetőségeket mutatta be Miskolc Budapesten, az október 18–20. között megtartott Automotive Hungary nemzetközi járműipari beszállítói szakkiállításon.
Gazdaság
– Egy érdekes változásnak vagyunk tanúi: a magyar járműipar dinamikus fejlődése Székesfehérvárról indult, aztán Győr lett egyre erősebb, majd Kecskemét vette át a szerepet, és úgy látom, hogy a következő években Miskolc lesz az a város, ahol a legkomolyabb beruházások és fejlesztések történnek – fogalmazott a nemzetgazdasági miniszter Budapesten, az Automotive Hungary nemzetközi járműipari beszállítói szakkiállításon.
Szabadidő
Az Art of Magic tehetséges művészei varázsoltak nekünk két ajándékcsomagot, és egy páros belépőt a november 17-ei, Művészetek Házabeli produkciójukra. Mi pedig nektek adjuk, de nem ám ingyen. Válaszolj két egyszerű(nek tűnő) kérdésre, és bízz a szerencsében!

Videótár

Idősek tanácsa alakul Miskolcon
04:15
2017. október 19.
Miskolc nagy fejlődés előtt áll, megint ipari központ lesz
02:15
2017. október 19.
Miskolc az Automotive Hungary-n
03:23
2017. október 19.
Art of Magic Játék
00:26
2017. október 19.