2017. augusztus 23. Bence
Miskolc
9°C / 23°C
„Kapás van!” – Nemzetiségi horgászverseny a Holtsajón
Méder Noémi
|
2017. július 15. 16:35
|
frissítve: 2017. július 18. 11:41
Második alkalommal rendeztek horgászversenyt a Holtsajó Horgásztavon. Tizenegy csapat indult, a helyi nemzetiségi önkormányzatok tagjai lelkesen versenyeztek.

Reggel nyolc órától egészen délután háromig lehetett versengeni abban, hogy ki fogja a nagyobb halat. Ponty, kárász, törpeharcsa is került a szákba, valaki kisebb, valaki nagyobb példányt tudott felmutatni. De nem is a kilogramm volt a lényeg; a jókedvet és a kitűnő hangulatot az átmeneti borult idő sem tudta megzavarni.

horgaszverseny_nemzetisegi_170715ml_3.jpg

Fotó: Mocsári László

A versenyt a Roma Nemzetiségi Önkormányzat szervezte, és képviseltették magukat a bolgár, az örmény, a lengyel, a német és a szlovák nemzetiségi önkormányzatok is.

A tizenegy induló csapat mellett volt egy plusz, kisebb csoport: három apró legény is büszkélkedhetett a nap végén, hiszen ők is kivették a részüket a „halvadászatból.” Kenik-vágják a halfajtákat, aki hallaná őket, igencsak csodálkozna, hiszen hat, nyolc és kilenc évesen rengeteget tudnak nemcsak a halakról, de a horgászatról is.

horgaszverseny_nemzetisegi_170715ml_0.jpg

Büszkén mutatják először a kisvödörben található halaikat, majd egyikük ki is emeli az egyik jószágot és szép magasra tartja, hogy jól mutasson a készülő fényképen. Társa rácsodálkozik, hogy barátja meg meri fogni a csúszós pikkelyes élőlényt; nem mindenki szeret hozzáérni a fogásához, valakinek elég, ha kifoghatja és messziről nézheti.

A lányok sem voltak restek: olyan bátorsággal kapták kezükbe az egyik ficánkoló halat, mint bármelyik felnőtt horgász. Ők egy igencsak nagy és különleges uszonyút fogtak, amire rendkívül büszkék.

horgaszverseny_nemzetisegi_170715ml_6.jpg

– Kapás van! – hangzik el a felkiáltás, de mire mindenki odaszalad, sajnos elúszik a potenciális kifogásra váró jelölt. Nincs ok a búslakodásra, hiszen így is elég szép számmal „kaptak” a halak, amiket természetesen kifogás és mérés után visszadobtak a vízbe.

horgaszverseny_nemzetisegi_170715ml_10.jpg

A legtöbb csapatnak sikerült halat fognia, akinek nem, az sem szontyolodhatott el, hiszen apró vigaszdíjban részesült. A három csemetéből álló csapat különdíjat kapott, a legnagyobb halat a Romano Teatro csapata fogta, 3,23 kg-mal.

Nem
Miskolc
Évadnyitó társulati üléssel kezdődött el kedden délelőtt a miskolci teátrum 2017-2018-as évada. Mint elhangzott, szeptemberben és októberben hat bemutató is várja a nézőket, az évad repertoárjában pedig 15 új produkció szerepel. A megszokott műfaji sokszínűség idén is jellemző lesz az évadra: opera, balett, musical, operett, mesejáték, klasszikus és kortárs színdarabok egyaránt megtalálhatóak az előadások között.
Politika
Az ifiház tervezett átköltöztetése miatt fogtak össze a balliberális ellenzéki pártok helyi szervezetei, de úgy tűnik, ez az összefogás a jövő tavaszi választásokra is megmarad. Legalábbis így nyilatkozott Varga László MSZP-s országgyűlési képviselő, és Tompa Sándor helyi DK-elnök.
Szabadidő
A Miskolci Állatkert és Kultúrpark a kezdetek óta állandó résztvevője az Állatkertek Éjszakájának. Ezen a különleges éjszakán a látogatók megismerhetik az állatkerti életet sötétedés után.
Városinfó
Ideiglenesen áthelyezik a 31-es busz megállóhelyét – derült ki az MVK Zrt. közleményéből.
Városinfó
A Bábonyibércen folytatódik a nyomortelep-felszámolás: a héten összesen 12 önkormányzati tulajdonban lévő, romos ingatlant bontanak itt el.
Csapatsport
A múlt hétvégén sorsolták a vízilabda Európa Kupa-selejtező csoportjait, az eseményen a PannErgy Miskolci Vízilabda Club is érdekelt volt. A miskolciak házigazdái lesznek az A-csoportnak, a cél pedig nem más, mint az élen zárni, majd a nyolc közé jutni. Sike József vezetőedzővel és Bachner András klubelnökkel beszélgettünk.
Városinfó
Gerincvezeték-meghibásodás miatt szünetel a melegvíz-szolgáltatás a teljes avasi városrészben, az I. II. és III ütemben, a Kemény Dénes Uszodában és a Miskolctapolcai Strandon - tájékoztatott kedden délután a MIHŐ Kft.
Kultúra
Augusztus 22-től hivatalosan is kezdetét vette a Miskolci Szimfonikus Zenekar 2017/2018-as zenei évada. Az évadnyitó társulati ülésen Szászné Pónuzs Krisztina ügyvezető, és Gál Tamás művészeti vezető számolt be az idei évad terveiről, programjairól.
Havária
Fokozni kívánja a katasztrófavédelem a klímaváltozás miatt bekövetkezett természeti katasztrófákkal kapcsolatos, reagáló képességét, ezért úgynevezett mobil irodákat alakít ki.
Környezet
Miskolc látnivalóinak, attrakcióinak népszerűsítése érdekében, két forgatócsoport is járt nemrégiben a városban.

Videótár

Miskolc Ma 2017.08.22.
16:17
2017. augusztus 22.
Sportpercek 2017.08.22.
30:05
2017. augusztus 22.
Programpont 2017.08.22.
03:00
2017. augusztus 22.
Koncertek, tűzijáték augusztus 20-án
01:25
2017. augusztus 22.