2017. augusztus 23. Bence
Miskolc
9°C / 23°C
Bódog: „Szép győzelmet arattunk”
dvtk.eu
|
2017. július 16. 20:16
|
frissítve: 2017. július 18. 19:42
– A pillanatot lehet ünnepelni, de kőkeményen kell tovább edzeni. Holnaptól kezdődnek a szürke hétköznapok – figyelmeztetett a győztes diósgyőriek mestere a Vasas elleni bajnoki után.

Michael Oenning: - Először kell azt mondanom – szerencsére –, hogy rosszul játszottunk. Nem is volt olyan helyzetünk, ami alapján esélyünk lett volna a győzelemre. Ennek több összetevője van: ma is több játékosunk hiányzott, illetve végig kellett játszanunk a teljes nyarat, hiába ez az első bajnokink. Ez az egész évre nézve is komoly kihívás, amit figyelembe kell venni. Persze nem akarjuk erre hivatkozva a többi mérkőzést is elveszítni, de figyelembe kell venni az edzésterv összeállításakor. Ettől függetlenül az első öt percben nem szabad gólt kapni. Ez volt a találkozó kulcsmomentuma, ami eldöntötte a mérkőzést. Tudtuk, hogy a DVTK gyorsan játszik, és fizikailag is erős, mert az előző szezonban is tapasztaltuk, valamint a Galatasaray ellen is láttuk.

Megvolt a tervünk ennek a játéknak a kivédekezésére, de korán hátrányba kerültünk, ezért nem tudtuk végrehajtani. Már az elején látható volt, hogy az első öt percben számtalan beadása volt a DVTK-nak, ezután született a gól is. Távol áll tőlem, hogy elátkozzam a csapatot, tudtuk, hogy nehéz lesz a szezonkezdet, de szerettük volna jól kezdeni az idényt. Így alakult, el kell fogadnunk, megyünk tovább.

vasas_dvtk_bodog_170716.jpeg

Forrás: dvtk.eu

Bódog Tamás: – Nehéz mérkőzés volt, azonban az első perctől kezdve uraltuk a találkozót, ezért megítélésem szerint megérdemelten győztünk. Amit elterveztünk, az megvalósult, próbáltuk korán és magasan letámadni az ellenfelet, ami többé-kevésbé sikerült. Még van hová fejlődni, mert sokszor egy-két ütemmel később értünk oda, vagy el sem indultunk. Ezzel együtt le a kalappal a játékosok előtt, futómennyiségben, hozzáállásban hozzátették, ami elvárható, így tudtunk a Vasas fölé kerekedni. Ha Magyarországon egy csapat 90 percen keresztül tud sprintelni, ütközni, akkor nagy esélye van a győzelemre, mert dinamikában és futómennyiségben le vagyunk maradva az európai középmezőnytől. Szép győzelmet arattunk, a pillanatot lehet ünnepelni, de kőkeményen kell tovább edzeni. Holnaptól kezdődnek a szürke hétköznapok.

Nem
Miskolc
Évadnyitó társulati üléssel kezdődött el kedden délelőtt a miskolci teátrum 2017-2018-as évada. Mint elhangzott, szeptemberben és októberben hat bemutató is várja a nézőket, az évad repertoárjában pedig 15 új produkció szerepel. A megszokott műfaji sokszínűség idén is jellemző lesz az évadra: opera, balett, musical, operett, mesejáték, klasszikus és kortárs színdarabok egyaránt megtalálhatóak az előadások között.
Politika
Az ifiház tervezett átköltöztetése miatt fogtak össze a balliberális ellenzéki pártok helyi szervezetei, de úgy tűnik, ez az összefogás a jövő tavaszi választásokra is megmarad. Legalábbis így nyilatkozott Varga László MSZP-s országgyűlési képviselő, és Tompa Sándor helyi DK-elnök.
Szabadidő
A Miskolci Állatkert és Kultúrpark a kezdetek óta állandó résztvevője az Állatkertek Éjszakájának. Ezen a különleges éjszakán a látogatók megismerhetik az állatkerti életet sötétedés után.
Városinfó
Ideiglenesen áthelyezik a 31-es busz megállóhelyét – derült ki az MVK Zrt. közleményéből.
Városinfó
A Bábonyibércen folytatódik a nyomortelep-felszámolás: a héten összesen 12 önkormányzati tulajdonban lévő, romos ingatlant bontanak itt el.
Csapatsport
A múlt hétvégén sorsolták a vízilabda Európa Kupa-selejtező csoportjait, az eseményen a PannErgy Miskolci Vízilabda Club is érdekelt volt. A miskolciak házigazdái lesznek az A-csoportnak, a cél pedig nem más, mint az élen zárni, majd a nyolc közé jutni. Sike József vezetőedzővel és Bachner András klubelnökkel beszélgettünk.
Városinfó
Gerincvezeték-meghibásodás miatt szünetel a melegvíz-szolgáltatás a teljes avasi városrészben, az I. II. és III ütemben, a Kemény Dénes Uszodában és a Miskolctapolcai Strandon - tájékoztatott kedden délután a MIHŐ Kft.
Kultúra
Augusztus 22-től hivatalosan is kezdetét vette a Miskolci Szimfonikus Zenekar 2017/2018-as zenei évada. Az évadnyitó társulati ülésen Szászné Pónuzs Krisztina ügyvezető, és Gál Tamás művészeti vezető számolt be az idei évad terveiről, programjairól.
Havária
Fokozni kívánja a katasztrófavédelem a klímaváltozás miatt bekövetkezett természeti katasztrófákkal kapcsolatos, reagáló képességét, ezért úgynevezett mobil irodákat alakít ki.
Környezet
Miskolc látnivalóinak, attrakcióinak népszerűsítése érdekében, két forgatócsoport is járt nemrégiben a városban.

Videótár

Miskolc Ma 2017.08.22.
16:17
2017. augusztus 22.
Sportpercek 2017.08.22.
30:05
2017. augusztus 22.
Programpont 2017.08.22.
03:00
2017. augusztus 22.
Koncertek, tűzijáték augusztus 20-án
01:25
2017. augusztus 22.