2017. október 20. Vendel
Miskolc
8°C / 19°C
Bódog: „Szép győzelmet arattunk”
dvtk.eu
|
2017. július 16. 20:16
|
frissítve: 2017. július 18. 19:42
– A pillanatot lehet ünnepelni, de kőkeményen kell tovább edzeni. Holnaptól kezdődnek a szürke hétköznapok – figyelmeztetett a győztes diósgyőriek mestere a Vasas elleni bajnoki után.

Michael Oenning: - Először kell azt mondanom – szerencsére –, hogy rosszul játszottunk. Nem is volt olyan helyzetünk, ami alapján esélyünk lett volna a győzelemre. Ennek több összetevője van: ma is több játékosunk hiányzott, illetve végig kellett játszanunk a teljes nyarat, hiába ez az első bajnokink. Ez az egész évre nézve is komoly kihívás, amit figyelembe kell venni. Persze nem akarjuk erre hivatkozva a többi mérkőzést is elveszítni, de figyelembe kell venni az edzésterv összeállításakor. Ettől függetlenül az első öt percben nem szabad gólt kapni. Ez volt a találkozó kulcsmomentuma, ami eldöntötte a mérkőzést. Tudtuk, hogy a DVTK gyorsan játszik, és fizikailag is erős, mert az előző szezonban is tapasztaltuk, valamint a Galatasaray ellen is láttuk.

Megvolt a tervünk ennek a játéknak a kivédekezésére, de korán hátrányba kerültünk, ezért nem tudtuk végrehajtani. Már az elején látható volt, hogy az első öt percben számtalan beadása volt a DVTK-nak, ezután született a gól is. Távol áll tőlem, hogy elátkozzam a csapatot, tudtuk, hogy nehéz lesz a szezonkezdet, de szerettük volna jól kezdeni az idényt. Így alakult, el kell fogadnunk, megyünk tovább.

vasas_dvtk_bodog_170716.jpeg

Forrás: dvtk.eu

Bódog Tamás: – Nehéz mérkőzés volt, azonban az első perctől kezdve uraltuk a találkozót, ezért megítélésem szerint megérdemelten győztünk. Amit elterveztünk, az megvalósult, próbáltuk korán és magasan letámadni az ellenfelet, ami többé-kevésbé sikerült. Még van hová fejlődni, mert sokszor egy-két ütemmel később értünk oda, vagy el sem indultunk. Ezzel együtt le a kalappal a játékosok előtt, futómennyiségben, hozzáállásban hozzátették, ami elvárható, így tudtunk a Vasas fölé kerekedni. Ha Magyarországon egy csapat 90 percen keresztül tud sprintelni, ütközni, akkor nagy esélye van a győzelemre, mert dinamikában és futómennyiségben le vagyunk maradva az európai középmezőnytől. Szép győzelmet arattunk, a pillanatot lehet ünnepelni, de kőkeményen kell tovább edzeni. Holnaptól kezdődnek a szürke hétköznapok.

Nem
Tudomány
A miskolci Dr. Szabó Gyula Bemutató Csillagvizsgáló következő, távcsöves bemutatással egybekötött előadását, a Csillagpartyt október 27-én 18 óra 30 perctől tartja.
Környezet
Az Országos Meteorológiai Szolgálat kiadta napi jelentését. Nem fog örülni!
Miskolc
A Miskolci Balett táncosai elevenítik meg a második világháború alatt játszódó amerikai mozifilmet. A pergő történet egyszerre melodráma, krimi és kalandfilm. A bemutató október 20-án lesz a Kamaraszínházban.
DVTK
Szombaton a Diósgyőri VTK labdarúgócsapata az NB I 13. fordulójában a bajnoki címvédő Budapest Honvéd együttesét fogadja a Nagyerdei Stadionban. Bódog Tamás szakmai igazgatótól megtudtuk, mi is a labdarúgás perverzitása, Nono pedig elárulta, búcsút intett a felesleges kilóinak.
Miskolc
Miskolc gazdasági hátországának egyik legerősebb, ugyanakkor legerőteljesebben fejlődő ágazata a járműipar, amelyet nemzetközi hírű cégek képviselnek a városban. Az eddig elért eredményeit, gazdasági jelenét és a befektetőknek kínált lehetőségeket mutatta be Miskolc Budapesten, az október 18–20. között megtartott Automotive Hungary nemzetközi járműipari beszállítói szakkiállításon.
Gazdaság
– Egy érdekes változásnak vagyunk tanúi: a magyar járműipar dinamikus fejlődése Székesfehérvárról indult, aztán Győr lett egyre erősebb, majd Kecskemét vette át a szerepet, és úgy látom, hogy a következő években Miskolc lesz az a város, ahol a legkomolyabb beruházások és fejlesztések történnek – fogalmazott a nemzetgazdasági miniszter Budapesten, az Automotive Hungary nemzetközi járműipari beszállítói szakkiállításon.
Szabadidő
Az Art of Magic tehetséges művészei varázsoltak nekünk két ajándékcsomagot, és egy páros belépőt a november 17-ei, Művészetek Házabeli produkciójukra. Mi pedig nektek adjuk, de nem ám ingyen. Válaszolj két egyszerű(nek tűnő) kérdésre, és bízz a szerencsében!

Videótár

Idősek tanácsa alakul Miskolcon
04:15
2017. október 19.
Miskolc nagy fejlődés előtt áll, megint ipari központ lesz
02:15
2017. október 19.
Miskolc az Automotive Hungary-n
03:23
2017. október 19.
Art of Magic Játék
00:26
2017. október 19.