2017. szeptember 25. Eufrozina, Kende
Miskolc
7°C / 17°C
Nívós díjugrató fesztiválnak ad otthont a Lovagi Tornák Tere
minap.hu/Tóth Milán
|
2017. augusztus 11. 14:39
|
frissítve: 2017. augusztus 15. 16:18
Augusztus 17 és 19. között ad otthont a II. Horze Diósgyőri Díjugrató Fesztiválnak a Lovagi Tornák Tere. A háromnapos esemény teljesen ingyenes, és több miskolci versenyzőnek is szurkolhatunk, főleg a nyitott versenyszámokban.

dvk_kupa_regionalis_dijugrato_verseny_20170429_bl_23_web.jpg

Fotó: Beregi László / minap.hu archív

Teltházas eseményre készülnek a szervezők, hiszen 200 ló 700 startját láthatják a nézők a díjugrató fesztiválon. Indulók az ország minden pontjáról érkeznek, sőt még a határon túlról is, a nyílt kategóriák versenyszámaiban szlovák és román tehetség is nevezett. A Korosztályos Championátus a 10-25 éves magyar lovasok bajnoksága, akik póni, gyermek, serdülő B, serdülő A és utánpótlás korosztályban mérik össze tudásukat, emellett csapatbajnokság is lesz vegyes életkorú csapatokkal.

Miskolcot három lovasklub, a Diósgyőri Lovassport Egyesület, a Gyula Farm Miskolc LSC és a Miskolc-Bükkalja LK képviseli. A nyitott versenyszámokra rengetegen neveztek ezekből a klubokból, de a Championátusban is szoríthatunk miskolciakért. Az utánpótlás bajnokság Diósgyőrhöz is köthető, hiszen a kategória háromszoros bajnoka a diósgyőri Nevelits Laura, aki Kaland nevű lovával rekordot állított be. A közönség számára a verseny fő eseménye az utánpótlás-döntő lesz, amelyet szombaton 15.30-kor rajtol.

dvk_kupa_regionalis_dijugrato_verseny_20170429_bl_13_web.jpg

– A szerdán érkező lovak a várárokban illetve a Lovagi Tornák Tere előtti betonozott területen lesznek elszállásolva mobil-istállókban, fogalmazott Erdélyi Magdolna versenyigazgató a minap.hu érdeklődésére, aki a Korosztályos Championátus szabályaira is kitért. – A két egyenértékű fordulóból álló Championátusnak idén mi vagyunk az első állomáshelye. A lovasoknak három pályát kell lovagolniuk, naponta egyet, az elért helyezésük függvényében ezért pontokat kapnak. Egy lovas indulhat két lóval is, viszont csak egy után fog pontokat kapni. Erre az első két nap van lehetőség, harmadikon már csak egy lóval lehet indulni, ekkor ugyanis dupla pontokat kapnak a fiatalok.

Nem
Miskolc
Hétfő estéről keddre virradóra és kedd estétől szerda hajnalig vágányzár lesz a Tiszai pályaudvar és a Centrum/Szinvapark megállóhely között, emiatt villamosok helyett villamospótló autóbuszok közlekednek.
Miskolc
Galla Miklós festőművészt ismerhették meg, akik ellátogattak a Művészetek Háza galériájába. A humoristaként ismert népszerű művész ugyanis hat éve fest. Miskolcra huszonöt alkotását hozta el, amit be is mutatott egy tárlatvezetésen.
DVTK
A DVTK újjáalakult női röplabdacsapata győzelemmel kezdte a másodosztályú bajnokságot. A városi rivális MVSC ellen végig magabiztos játékkal, 3-0 arányban diadalmaskodtak a piros-fehérek.
Csapatsport
A nagykőrösiek keményen tartották magukat, de végül miskolci siker született.
Havária
Rendőrök és a mentőszolgálat munkatársai mentették meg szombat délután Miskolcon egy férfi életét, aki a B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a belvárosban, a Széchenyi utcán lett rosszul.
Oktatás
A gyerekek pénzügyi kultúrájának fejlesztését célzó egyhetes programsorozatot indít a miskolci önkormányzat és a Pénziránytű Alapítvány. A hétfőn kezdődő program során a helyi általános és középiskolások számos interaktív foglalkozáson ismerkedhetnek a pénzügyekkel, a zsebpénz beosztásától a befektetési alapokig.
Miskolc
Vasárnap előadások és a Diósgyőri Aranysarkantyús Lovagrend lovagi bemutatójával emlékezett vissza Diósgyőr vára a velencei békekötésre.
Kultúra
Fecske Csaba József Attila-díjas költő egyik verse lesz a téma a Versek vonzásában – A Miskolci Egyetem filozófusai miskolci szerzők alkotásairól című sorozat első összejövetelén, kedden délután fél 5-től a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár központi épületében.

Videótár

ProgramPont 2017.09.22.
03:37
2017. szeptember 22.
Közgyűlés: nőttek az iparűzési adóbevételek
02:03
2017. szeptember 22.
Közgyűlés: IFI ház
03:13
2017. szeptember 22.
Polgármesteri expozé
02:26
2017. szeptember 22.