2017. november 21. Olivér
Miskolc
0°C / 4°C
„Ahol a minőség, a kultúra és a gasztronómia találkozik”
2017. október 03. 13:55
|
frissítve: 2017. október 03. 14:04
A Fesztiválkatlan Kft. rendezvényei a tokaji Paulay Ede Színházban.

Csak pár hete fejeződött be a Fesztiválkatlan sikeresnek mondott 2017-es szezonja, a Fesztiválkatlan Kft. örömteli bejelentést tesz.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a tokaji Paulay Ede Színház 2017/2018-as őszi és tavaszi bérletes előadásait a Fesztiválkatlan Kft. szervezi. Ennek kapcsán fontos kiemelnünk, hogy október 15-ig fenntartjuk a korábbi bérletesek helyeit. Ugyanakkor október 16-tól új nézőink is vásárolhatnak bérleteket, vagy a kiválasztott előadásra jegyeket. 

A felnőtteknek három előadásra szóló bérletet kínálunk, három árkategóriában. Az előadások 19:00 órakor kezdődnek.

Elsőként november 19-én, vasárnap találkozhatunk Colin Higgins darabjával. A „Maude és Harold” című előadás fergeteges humorú, ugyanakkor elgondolkodtató és megható is. Esztergályos Cecília a darab főszereplője, aki olyan új arcát, színeit mutatja meg, amiket nem láthattak még a kedves nézők. A gyönyörű előadást a Körúti Színház játssza.

programok.jpg

A második előadás december 4-én, hétfőn lesz. Halász–Eisemann–Békeffi operettje, az „Egy csók és más semmi” a Pesti Művész Színház művészeinek előadásában. Dr. Sáfrány ügyvéd legszívesebben válóperes ügyeket vállal, ügyfelei főleg tehetős asszonyok, akik vagy válni akarnak, vagy pont ellenkezőleg, nem akarnak válni. A válóperek, a családok életének bonyodalmai fergeteges vígjátékká dagadnak…

A harmadik előadás februárban (pontos időpont decemberben várható!) látható majd. Joe Dipietro: A folyón túl Itália darabja generációs különbségekre épül. Négy olasz-amerikai nagyszülő ül a vasárnapi ebédnél hétről hétre, és várja az unokát a nyüzsgő New York-i belvárosból. És ha már együtt vannak, elszabadul a pokol, indul a valódi olasz téboly. Az Orlai Produkciós Iroda előadásában az egyik főszerepet Szabó Kimmel Tamás játssza.

Bérletszünetes előadásként tekinthető meg január 26-án, pénteken Ray Cooney: A miniszter félrelép c. produkciója. A szenzációs vígjáték szereplői: Gesztesi Károly, Beleznay Endre, Száraz Dénes, Kiss Ramóna/Bugár Anna, Bánfalvy Ágnes/Gregor Bernadett. 

Lesznek gyermekelőadások is (ezek közül kettő a felnőtt előadásnapokon).

  • November 19-én, vasárnap 10 órától a Kis herceg a Körúti Színház előadásában.
  • November 24-én, pénteken a Diótörő az óvodásoknak 10:30-tól, az iskolásoknak pedig 14 órától (Nektár Színház).
  • December 4-én, hétfőn 10 órától a Micimackó jelent kellemes szórakozást a Fogi Színháztól.  

Egyébként több rendezvényt is szervezünk majd a Kulturális- és Konferenciaközpontban (színház, Zsinagóga). Ide sorolható a szilveszteri rendezvény.

A Fesztiválkatlan Kft. szervezésében töltheti szilveszterét is Tokajban, a Zsinagógában. RETRO zenével (a lemezjátszóknál DJ DEZI), kulturális műsorral, vacsorával (a Halra Bor étterem közreműködésével), tombolasorsolással várjuk azokat, akik Tokajban kívánják búcsúztatni az óévet, s egyben köszönteni az újesztendőt, december 31-én (vasárnap). A tombola főnyereménye egy 2 fő részére szóló WELLNES hétvége félpanziós ellátással Hajdúszoboszlón, a négycsillagos Hotel Aurumban.

Bízunk benne, hogy programjainkkal felkeltettük a kedves Olvasó érdeklődését, és minél többször találkozhatunk majd a minőséget garantáló eseményeinken.

Bérletek, jegyek kaphatók a jegy.hu hálózatában, a broadway.hu, valamint a fesztivalkatlan.hu oldalon, a Fesztiválkatlan pénztárában. Szép kártya elfogadó hely.

Infó: 06-30-633-0735, 47-552-034

Nem
Csapatsport
Fizikális mérkőzést vitt el az Oroszlány csapata. A harmadik helyen álló MEAFC fogadta a veretlen listavezető tavalyi bronzérmes Oroszlányt.
Baleset
Egy személyautó és két kisbusz karambolozott hétfőn kora este a Taktakenéz és Prügy közötti úton. A személyautó egyik utasa a helyszínen életét vesztette, a másikat súlyos sérülésekkel szabadították ki az összeroncsolódott járműből.
Egészségügy
Több mint hétszázezer forint értékben adományozott klímaberendezéseket egy üdítőitalokat gyártó vállalat a megyei központi kórház Gyermeksebészeti Traumatológiai és Égési Osztályának. Az pénzt két jótékonysági sportrendezvényen gyűjtötték össze, és más cégektől is kaptak támogatást.
Városinfó
A 2015 októberében felesküdött, seriffeknek is nevezett körzeti rendészek állandó, személyes kapcsolatban vannak területük lakóival, s megfelelő helyismerettel rendelkeznek ahhoz, hogy napi ügyeik során is segítsék a miskolciakat. Egy miskolci nő a napokban levélben mondott köszönetet az egyik rendész tevékenységéért.
Megye
Éppen gyanúsított kihallgatásáról tartott haza az a putnoki férfi, aki a séta helyett ismét inkább biciklit lopott.
Egyéni sport
Zurai Rajmund, a DVTK-MVSI tehetsége a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel a miskolci Zrínyi Ilona Gimnázium tornacsarnokában, november 18-án megrendezett serdülő szabadfogású országos bajnokságon, ahol még négy társa is érmes lett.
Miskolc
Ismét cipősdobozban várják a rászorulóknak szánt ajándékokat a Herman Ottó Múzeumban.
Kultúra
A magyar beat-rock hagyományaiból táplálkozó csapat sokat értető és elgondolkodtató szövegeivel, ugyanakkor fülbemászó dallamaival jogosan reménykedik abban, hogy az egész ország megismeri nevüket és dalaikat.
Egészségügy
A Movember Mozgalom egy világszerte ismert figyelemfelkeltő mozgalom, amelyet minden év novemberében rendeznek meg, hogy felhívják a figyelmet a prosztatarákra. A Megyei Központi Kórház az Első Miskolci Lions Klubbal karöltve, ingyenes szűrést szervez Miskolcon 2017. november 25-én, a prosztatarák elleni küzdelem jegyében.
Közélet
Advent a karácsony (december 25.) előtti negyedik vasárnappal – más megfogalmazásban a Szent András apostol napjához (november 30.) legközelebb eső vasárnappal – veszi kezdetét, és karácsonyig tart. Idén december 3-án lesz advent első vasárnapja.
Miskolc
Nagyon szerencsések vagyunk mi, miskolciak, de sokszor észre sem vesszük! Elvakítanak minket a hétköznapi problémáink, napi teendőink közben csak végigrohanunk ezen a csodálatos városon, amelyet igazából nem is ismerünk.

Videótár

26. Francia Filmnapok
02:06
2017. november 20.
Koraszülöttek Világnapja
01:59
2017. november 20.
MVK Zrt balesetmentes közlekedés
01:41
2017. november 20.
Védjünk meg Magyarországot Ifj Lomnici Zoltán
02:35
2017. november 20.