2017. november 21. Olivér
Miskolc
0°C / 4°C
"Gondolj másként a palacsintára!" – 11 éves a Creppy PalacsintaHáz Étterem (Képgalériával)
Muntyán Bernadett
|
2017. október 26. 16:30
|
frissítve: 2017. október 31. 14:13
Van egy hely a Kis-Avas vadregényes dombívén, ahol minden gyerekkori álmunk teljesülhet. Egy hely, ahol a palacsinta nem csupán egy serpenyőben kisütött tészta, hanem kulináris élmény, igazi miskolcikum. Egy hely, ahol senki sem fog ránk furcsán nézni, ha a világ legcsokisabb palacsintája láttán könny szökik a szemünkbe.

Szereted a palacsintát? Ez az a kérdés, amelyre csak igennel lehet válaszolni! Így volt ezzel a Creppy PalacsintaHáz Étterem megálmodója, Oszlánczi Réka is, amikor úgy érezte, Miskolcnak szüksége van egy olyan étteremre, ahol valami új, valami formabontó kerül a tányérra, főfogásként.

11_eves_a_palacsintahaz_20171020_bl_017_web.jpg

– 2006-ban, amikor megálmodtuk a PalacsintaHázat, az volt az alapgondolatunk, hogy nem szeretnénk egy újabb „rántott húsos-sültburgonyás” éttermet létrehozni. Nem hagyományos ételeket, hanem egy igazi, újhullámos gasztronómiát szerettünk volna megalkotni – mondta el Réka. – Nagyon sokan kérdezték, kérdezik tőlem, hogy miért éppen a palacsinta? Én erre mindig azt szoktam mondani: azért, mert a palacsintát mindenki szereti! Legalábbis tízből kilenc ember tuti! Viszont végső soron egy tésztáról van szó, amelyet nem csak édességként – kakaós vagy lekváros palacsintaként – lehet elképzelni, hanem számtalan módon tovább lehet gondolni. Egy zöldséges palacsinta például gyönyörűen megállja a helyét akár egy vörösboros marhapörkölt mellett is - hangsúlyozta a tulajdonos.

11_eves_a_palacsintahaz_20171020_bl_019_web.jpg

„Gondolj másként a palacsintára!” – olvasható az étterem honlapján. És tényleg, ők valóban másképp gondolnak erre a hétköznapi, egyszerű, serpenyőben percek alatt kisüthető tésztára. Van csokis változat, aztán van fagylalttal megspékelt, lazacos, vörösboros marhapörkölttel tálalt, rántott... és még napestig lehetne sorolni a PalacsintaHáz kínálatát. Olyan fogásokkal ismerkedhetünk meg ezen a különleges helyen, amelyekkel egyszerűen nem lehet betelni. Különleges íz-élmény, és szemet gyönyörködtető tálalás jellemzi a Creppy csapatmunkáját.

11_eves_a_palacsintahaz_20171020_bl_015_web.jpg

– Nagyon sok vendégem kérdezi, hogyan sütjük mi a palacsintatésztát, mert otthon ő ugyanezt nem tudja elkészíteni - mondta el Réka. - Ezen én mindig nagyon csodálkozom, mert teljesen hagyományos módon készítjük mi is a palacsintatésztát. Viszont a konyhatechnológiánk kifejezetten a palacsintára van kifejlesztve, s emiatt lehet, hogy a mi palacsintánknak kicsit másabb a textúrája, mint annak, amit otthon süt a vendég. Illetve az is sokat számít, hogy mi magát a tésztát is ízesítjük - gondolok itt a kakaós palacsintatésztára, vagy akár a szezámmaggal, zöldségekkel ízesített sós tésztára - tette hozzá.

palacsinta_2.jpg

A gyermekek legnagyobb örömére a Creppy büszkélkedhet kabalával is, amelynek ebben az étteremben kiemelkedő szerepe van. Palacsinta Patrik ugyanis nem „csak” egy kabala, ő a receptek tudora. A mese szerint ő alakította ki a recepteket, és ő az, aki a nagyvilágból elhozza a palacsintákról szóló híreket. Ő képviseli a Creppy márkanevét, és a palacsinták legnagyobb kedvelője.

11_eves_a_palacsintahaz_20171020_bl_006_web.jpg

Oszlánczi Réka azt is elárulta, folyamatban van a terjeszkedésük. – Nagyon sok visszajelzés érkezett a vendégek és a  vállalkozók részéről, hogy nem csak Miskolcon és Borsodban, hanam már az észak-magyarországi régióban is az egyik legmeghatározóbb étterem lettünk. Nagyon sokan szeretnék, ha jelen lennénk Pécsett, Győrben, Budapesten, illetve Magyarország számos más nagyvárosában is. Ezen felbuzdulva létrehoztunk egy komoly üzemeltetési rendszert. Ebben nem csak a receptek és a menedzsment van benne, hanem az is, hogyan dolgozunk. Ezt szeretném francise rendszerben értékesíteni, hogy minél több vendég élvezhesse ezeket a finom palacsintás ételeket – hangoztatta.

11_eves_a_palacsintahaz_20171020_bl_010_web.jpg

Természetesen az emberek szkepticizmusával a Creppy lelkes csapatának is meg kellett küzdenie: „Itt csak palacsintát lehet enni?” Igen itt „csak” palacsintát lehet enni. De olyan palacsintát, amilyenhez hasonlót még nem láttál. A palacsintába vetett hit, és a kreatív receptúra  meghozta a sikert, ma már nemzetközi szinten is felkerültek a gasztronómiai térképre.

palacsinta.jpg

A Creppy számos országos és nemzetközi elismerés büszke tulajdonosa. A Creppy márka alapító tulajdonosa, Oszlánczi Réka 2014-ben munkásságával kiérdemelte az Év fiatal vállalkozója díjat, melyet követően számos előadást tartott országszerte. Társelnöke lett a FIVOSZ gasztro bizottságának, s az Amerikai Egyesült Államokban is ő képviselte hazánkat 2016-ban, mint Magyarország sikeres fiatal vállalkozója.

palacsintaház.jpg

Október 20-án ünnepelte a Creppy PalacsintaHáz Étterem 11. születésnapját. Az eltelt 11 év nem csupán palacsintákat hozott Miskolc életébe, hanem felírta – pontosabban felsütötte – Miskolcot a kulináris élmények listájára, visszahozva az életet a Kis-Avas zegzugos kis utcácskába. 

Nem
Csapatsport
Fizikális mérkőzést vitt el az Oroszlány csapata. A harmadik helyen álló MEAFC fogadta a veretlen listavezető tavalyi bronzérmes Oroszlányt.
Baleset
Egy személyautó és két kisbusz karambolozott hétfőn kora este a Taktakenéz és Prügy közötti úton. A személyautó egyik utasa a helyszínen életét vesztette, a másikat súlyos sérülésekkel szabadították ki az összeroncsolódott járműből.
Egészségügy
Több mint hétszázezer forint értékben adományozott klímaberendezéseket egy üdítőitalokat gyártó vállalat a megyei központi kórház Gyermeksebészeti Traumatológiai és Égési Osztályának. Az pénzt két jótékonysági sportrendezvényen gyűjtötték össze, és más cégektől is kaptak támogatást.
Városinfó
A 2015 októberében felesküdött, seriffeknek is nevezett körzeti rendészek állandó, személyes kapcsolatban vannak területük lakóival, s megfelelő helyismerettel rendelkeznek ahhoz, hogy napi ügyeik során is segítsék a miskolciakat. Egy miskolci nő a napokban levélben mondott köszönetet az egyik rendész tevékenységéért.
Megye
Éppen gyanúsított kihallgatásáról tartott haza az a putnoki férfi, aki a séta helyett ismét inkább biciklit lopott.
Egyéni sport
Zurai Rajmund, a DVTK-MVSI tehetsége a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel a miskolci Zrínyi Ilona Gimnázium tornacsarnokában, november 18-án megrendezett serdülő szabadfogású országos bajnokságon, ahol még négy társa is érmes lett.
Miskolc
Ismét cipősdobozban várják a rászorulóknak szánt ajándékokat a Herman Ottó Múzeumban.
Kultúra
A magyar beat-rock hagyományaiból táplálkozó csapat sokat értető és elgondolkodtató szövegeivel, ugyanakkor fülbemászó dallamaival jogosan reménykedik abban, hogy az egész ország megismeri nevüket és dalaikat.
Egészségügy
A Movember Mozgalom egy világszerte ismert figyelemfelkeltő mozgalom, amelyet minden év novemberében rendeznek meg, hogy felhívják a figyelmet a prosztatarákra. A Megyei Központi Kórház az Első Miskolci Lions Klubbal karöltve, ingyenes szűrést szervez Miskolcon 2017. november 25-én, a prosztatarák elleni küzdelem jegyében.
Közélet
Advent a karácsony (december 25.) előtti negyedik vasárnappal – más megfogalmazásban a Szent András apostol napjához (november 30.) legközelebb eső vasárnappal – veszi kezdetét, és karácsonyig tart. Idén december 3-án lesz advent első vasárnapja.
Miskolc
Nagyon szerencsések vagyunk mi, miskolciak, de sokszor észre sem vesszük! Elvakítanak minket a hétköznapi problémáink, napi teendőink közben csak végigrohanunk ezen a csodálatos városon, amelyet igazából nem is ismerünk.

Videótár

26. Francia Filmnapok
02:06
2017. november 20.
Koraszülöttek Világnapja
01:59
2017. november 20.
MVK Zrt balesetmentes közlekedés
01:41
2017. november 20.
Védjünk meg Magyarországot Ifj Lomnici Zoltán
02:35
2017. november 20.