2017. november 21. Olivér
Miskolc
0°C / 4°C
Hatalmas, földönkívüli anyahajót találtak a Marson? (Videóval)
au.news.yahoo.com
|
2017. november 13. 21:47
|
frissítve: 2017. november 15. 14:21
Viharként söpör végig az interneten egy kiszivárgott NASA-felvétel, amelyet a Mars felszínéről készített egy űrszonda, s amelyen egy hatalmas, szabályos objektum látható. Az "ufóhívők" szerint egy több ezer éves, földönkívüli űrhajóról van szó, a hivatalos ellentámadás szerint ez csupán egy természet alkotta kőalakzat. Annak viszont túl szimmetrikus.

ufohajo1.jpg

A NASA felvételén egy több mint egy mérföld hosszú objektum látható, amely láthatóan csillog a fényben, teljesen szimmetrikus, és a repülési szakemberek szerint megvannak a helyei a hajtóműveknek, beszállóhelyeknek, stb.

ufohajo.png

A felvételek beható vizsgálata, a lerakódások, stb. alapján az ufóelmélet hívei úgy gondolják, az objektum legalább tízezer éves lehet, és egy másik, nem marsi civilizáció építette. Hogy mit keres akkor a bolygón, esetleg lezuhant-e vagy valami céllal hagyták ott valamikor, arra egyelőre nem tudják a választ.

ufohajo2.jpg

A tudomány ellentámadása most sem késett, ott most is egy sokkal egyszerűbb magyarázattal álltak elő. Szerintük a képen látható objetum  csupán valami hegy, vagy természet alakította földkitüremkedés.

Nem

Annak viszont tényleg nagyon szabályos.

Nem
Csapatsport
Fizikális mérkőzést vitt el az Oroszlány csapata. A harmadik helyen álló MEAFC fogadta a veretlen listavezető tavalyi bronzérmes Oroszlányt.
Baleset
Egy személyautó és két kisbusz karambolozott hétfőn kora este a Taktakenéz és Prügy közötti úton. A személyautó egyik utasa a helyszínen életét vesztette, a másikat súlyos sérülésekkel szabadították ki az összeroncsolódott járműből.
Egészségügy
Több mint hétszázezer forint értékben adományozott klímaberendezéseket egy üdítőitalokat gyártó vállalat a megyei központi kórház Gyermeksebészeti Traumatológiai és Égési Osztályának. Az pénzt két jótékonysági sportrendezvényen gyűjtötték össze, és más cégektől is kaptak támogatást.
Városinfó
A 2015 októberében felesküdött, seriffeknek is nevezett körzeti rendészek állandó, személyes kapcsolatban vannak területük lakóival, s megfelelő helyismerettel rendelkeznek ahhoz, hogy napi ügyeik során is segítsék a miskolciakat. Egy miskolci nő a napokban levélben mondott köszönetet az egyik rendész tevékenységéért.
Megye
Éppen gyanúsított kihallgatásáról tartott haza az a putnoki férfi, aki a séta helyett ismét inkább biciklit lopott.
Egyéni sport
Zurai Rajmund, a DVTK-MVSI tehetsége a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel a miskolci Zrínyi Ilona Gimnázium tornacsarnokában, november 18-án megrendezett serdülő szabadfogású országos bajnokságon, ahol még négy társa is érmes lett.
Miskolc
Ismét cipősdobozban várják a rászorulóknak szánt ajándékokat a Herman Ottó Múzeumban.
Kultúra
A magyar beat-rock hagyományaiból táplálkozó csapat sokat értető és elgondolkodtató szövegeivel, ugyanakkor fülbemászó dallamaival jogosan reménykedik abban, hogy az egész ország megismeri nevüket és dalaikat.
Egészségügy
A Movember Mozgalom egy világszerte ismert figyelemfelkeltő mozgalom, amelyet minden év novemberében rendeznek meg, hogy felhívják a figyelmet a prosztatarákra. A Megyei Központi Kórház az Első Miskolci Lions Klubbal karöltve, ingyenes szűrést szervez Miskolcon 2017. november 25-én, a prosztatarák elleni küzdelem jegyében.
Közélet
Advent a karácsony (december 25.) előtti negyedik vasárnappal – más megfogalmazásban a Szent András apostol napjához (november 30.) legközelebb eső vasárnappal – veszi kezdetét, és karácsonyig tart. Idén december 3-án lesz advent első vasárnapja.
Miskolc
Nagyon szerencsések vagyunk mi, miskolciak, de sokszor észre sem vesszük! Elvakítanak minket a hétköznapi problémáink, napi teendőink közben csak végigrohanunk ezen a csodálatos városon, amelyet igazából nem is ismerünk.

Videótár

26. Francia Filmnapok
02:06
2017. november 20.
Koraszülöttek Világnapja
01:59
2017. november 20.
MVK Zrt balesetmentes közlekedés
01:41
2017. november 20.
Védjünk meg Magyarországot Ifj Lomnici Zoltán
02:35
2017. november 20.